• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    PETATA
    PETATA --- ---
    GALE: my mame hrozne radi tento salat
    Cizrnový salát | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/116-cizrnovy-salat.html
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GALE: Jednou jsem ji dala pokusne misto guanciale v testovinach amatriciana a bylo to naprosto epicky :) saksuka podle ottolenghiho je s cizrnou naprosto skvostna. Pak klasicky falafel. Zapecena treba s dyni, batatama a dobrym syrem, rada ji delam i se spenatem a fetou. Taky samozrejme ruzny lusteninovy polivky. Tim, ze je v ni dost bilkovin, tak jsou ty jidla syty, i kdyz v nich vlastne nic neni.
    GALE
    GALE --- ---
    Mám tu namočenou cizrnu. Bude kari, ale sháním ještě něco z cizrny, co stojí za to. Máte nějaké typy na teplé cizrnove jídlo?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    RUTHLESS: ja jo, krouhani - relax:) Delala jsem min tyden cervene. Cibulka, maslo, cukr - karamelizovat, zeli, skorice..a pulku bileho zase muz pouzil na luxusni coleslaw. Slava zeli!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pasta Grannies discover Gina's stuffed tagliatelle!
    https://www.youtube.com/watch?v=6Pkn9aVAuDQ
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TRISSIE: tak to moravské, co znám já, si teda doma fakt nevařím. Čerstvá hlávka udušená do bezvědomí až téměř do rozvaření a ještě zahuštěná jíškou. Dělá se to tak na Hané a děkuji, nechci :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GINGERCAT: pak je ještě moravský, z čerstvého zelí, zahuštěné strouhanou bramborou a bez octa.
    když se jednou za pár let hecnu a dělám kachnu s dvojíma knedlíkama, tak k tomu dělávám i dvojí zelí - jedno české z kysaného a druhé moravské :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: z čerstvýho taky.

    Nakrájet, povařit v osolený vodě. Udělat cibuli, zelí do toho, trochu octa, aby se z ošklivého modrého stalo zase červeným, sůl, pepř, kmín, cukr, podlít a nechat dusit.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    fakt to nedelate z cerstvyho?
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    MONROE: máslo/sádlo, cibule, kmín, víno dle barvy zelí, trocha cukru když je třeba..
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MONROE: jak jinak jde dělat zelí?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Udelam cibulku, velmi lehce zaprasim moukou a zarestuju, pridam zeli, trochu cukru, kdyz mi chutna lak, tak i trochu laku (kdyz ne, tak trochu vinneho octa odpovidajici barvy), sul, kmin a trochu drubeziho vyvaru. Dusim do pozadovane konzistence.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Buď děláš hlávkové nebo kysané. Nezahušťuju ani jedno.
    Na cibuli zelí podusíš a pak dochucuješ podle zvyku (cukr, sůl, ocet). Do červeného hlávkového dávám balsamico a hřebíček.
    Kysané je dobré s karamelizavanou cibulkou.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MONROE: ne jen to zelí s cibulkou, cukrem a kmínem. A dělám zvlášť bílé a červené.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: v extra rendliku, ne? Husu snad nebudeš dusit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MONROE: osmahnu cibulku, přidám kysané zelí, trochu cukru a kmín a společně podusím.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    zkoušela sem vaničky, alnaturu i vitana natur sypký a velmi silný bujon z M&S ve sklence a ten u mne vede.
    Když jedu někam na vandr, tak beru taky ty sypký a z nich vede alnatura
    MALKE
    MALKE --- ---
    GEISHA: Musí být sypký? Taky jsem fanda do vaniček od Knorru.
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GEISHA: zeleninovej tenhle: https://www.countrylife.cz/bujon-zeleninovy-wurzl-250-g-bio-eden (nevim, jestli jsi chtěla masovej nebo ne..)
    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    GEISHA: Teď jsem vyzkoušela tenhle https://www.rohlik.cz/1340259-marks-spencer-koncentrovany-kureci-vyvar a za mě velká pecka. Normálně si vývar dělám, akorát málokdy se mi povede schovat si do mrazáku :) Tenhle je skvělej a vlastně v něm nic zlého není, takže doporučuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam