• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LIDA_12: spíš asi vedle v cukrárně...
    rozhodně já jsem si recept pro jednodušší hledání před lety odložila na nástěnku sem: [ Domácnost, aneb jak si zpříjemnit druhou šichtu ]
    ovšem pro pořádek vykopírovávám:

    Kudlančiny medové perníčky
    instantně měkké
    Recept:
    500 g hladké mouky, 200g cukr moučky, 200 g tekutého medu, 2 středně velká vajíčka, 1 lžička sody a 1 lžíce koření do perníku
    Postup:
    Mouku smícháme s cukrem, sodou a kořením do perníku. Vše promícháme. V míse si uděláme jamku, přilijeme tekutý med a rozšlehaná vajíčka. Vypracujeme těsto, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici vyzrát nejméně 2 dny. Potom na pomoučeném válu znovu prohněteme. Rozválíme na potřebnou výšku – asi tak 3 mm a vykrajujeme formičkami tvary. Perníčky klademe na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 10 minut při teplotě 200oC. Po vyjmutí z trouby perníčky potíráme rozšlehaným vajíčkem.
    Bílá cukrová poleva:
    Ušleháme jeden bílek se 150 g moučkového cukru, který 2x prosijeme. Jsou různé fígle na to, aby se poleva neloupala z perníčků dolů: někdo přidává 2 kapky oleje, jiný zase citronovou šťávu. Z jemného papíru nastříháme trojúhelníky, které svineme do kornoutku. Naplníme polevou, ustřihneme špičku kornoutku a můžeme zdobit.
    Žádný spěch, hezky si tu pohodu s perníčky užijte a nebojte se zapojit do tvoření i děti. Nezlobte se na ně, že budou mít mouku až za ušima a budou vám uždibovat těsto, výborně se zabaví a budou šťastné :-) Přeju vám všem, aby se vám krásně peklo, perníčky se povedly a všichni jste byli "šťastní a veselí"!
    LIDA_12
    LIDA_12 --- ---
    Prosím, vždycky před vánocema se tu objevuje recept na perníčky a já ho každý rok ztratím. Poradíte mi prosím nějký recept na hned měkké perníčky?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    APRILMOUSE: Salát s horcicnou. Neupravovat tepelně
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Vyfasovala jsem asi kilo TOPINAMBUR z domácí produkce.. máte s tím někdo nějakou zkušenost? Zatím jsme to jedli syrové (jako jemná kedlubna) a chystám se na krémovou polévku.. ale přísun mít budu a prý to je zdravé jak fíkus, tak bych uvítala nějaké vyzkoušené tipy :)

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GALE: cizrna na paprice
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GALE: dneska ji budu delat spolu s kroupama jako přílohu :-) + cesnek, majoránka atd.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Why You MUST Try Native American Cuisine | AJ+
    https://www.youtube.com/watch?v=fe52rEPQSuU

    PETATA
    PETATA --- ---
    GALE: my mame hrozne radi tento salat
    Cizrnový salát | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/116-cizrnovy-salat.html
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GALE: Jednou jsem ji dala pokusne misto guanciale v testovinach amatriciana a bylo to naprosto epicky :) saksuka podle ottolenghiho je s cizrnou naprosto skvostna. Pak klasicky falafel. Zapecena treba s dyni, batatama a dobrym syrem, rada ji delam i se spenatem a fetou. Taky samozrejme ruzny lusteninovy polivky. Tim, ze je v ni dost bilkovin, tak jsou ty jidla syty, i kdyz v nich vlastne nic neni.
    GALE
    GALE --- ---
    Mám tu namočenou cizrnu. Bude kari, ale sháním ještě něco z cizrny, co stojí za to. Máte nějaké typy na teplé cizrnove jídlo?
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    RUTHLESS: ja jo, krouhani - relax:) Delala jsem min tyden cervene. Cibulka, maslo, cukr - karamelizovat, zeli, skorice..a pulku bileho zase muz pouzil na luxusni coleslaw. Slava zeli!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Pasta Grannies discover Gina's stuffed tagliatelle!
    https://www.youtube.com/watch?v=6Pkn9aVAuDQ
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    TRISSIE: tak to moravské, co znám já, si teda doma fakt nevařím. Čerstvá hlávka udušená do bezvědomí až téměř do rozvaření a ještě zahuštěná jíškou. Dělá se to tak na Hané a děkuji, nechci :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GINGERCAT: pak je ještě moravský, z čerstvého zelí, zahuštěné strouhanou bramborou a bez octa.
    když se jednou za pár let hecnu a dělám kachnu s dvojíma knedlíkama, tak k tomu dělávám i dvojí zelí - jedno české z kysaného a druhé moravské :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    RUTHLESS: z čerstvýho taky.

    Nakrájet, povařit v osolený vodě. Udělat cibuli, zelí do toho, trochu octa, aby se z ošklivého modrého stalo zase červeným, sůl, pepř, kmín, cukr, podlít a nechat dusit.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    fakt to nedelate z cerstvyho?
    KOVOVAMINCE
    KOVOVAMINCE --- ---
    MONROE: máslo/sádlo, cibule, kmín, víno dle barvy zelí, trocha cukru když je třeba..
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MONROE: jak jinak jde dělat zelí?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Udelam cibulku, velmi lehce zaprasim moukou a zarestuju, pridam zeli, trochu cukru, kdyz mi chutna lak, tak i trochu laku (kdyz ne, tak trochu vinneho octa odpovidajici barvy), sul, kmin a trochu drubeziho vyvaru. Dusim do pozadovane konzistence.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MONROE: Buď děláš hlávkové nebo kysané. Nezahušťuju ani jedno.
    Na cibuli zelí podusíš a pak dochucuješ podle zvyku (cukr, sůl, ocet). Do červeného hlávkového dávám balsamico a hřebíček.
    Kysané je dobré s karamelizavanou cibulkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam