• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    JELLY
    JELLY --- ---
    DIVER: hahahahaha trivialni.)) no tak to jo, ja v zivote neuvarila dobrou sypkou krasnou rejzi, jako mi ji naservirujou v restauraci..a to si nemyslim, ze jsem v kuchyni lama..moje mama byla exkluzivni kucharka a rejzi taky vzdycky spalila, myslim, ze se to dedi.)) a ze neni rejze jako rejze..takze ja si preju k vanocum rejzovar.)
    TESSS
    TESSS --- ---
    SWIST: jestli máš na trase dejvickou, tak ebedue na evropský. Je ale z pytle. Ale jak píše zuzana uzaviratelna nádoba je nejlepsi reseni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HELLENKA: přivezou ti je z košíku/rohlíku - to jsou ty co mají hygienickou kontrolu. Jinak kam na osmičce, netuším, ale mívají je viethajci na Korunní - ale teda, vůbec netuším, jestli je neměli z té nelegální klíčkárny, co před pár dny našli a zavřely.
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    kde prosim sezenu cerstve klíčky, krome Holesovicke trznice ? ...idealne v oblasti centrum - Karlin - Liben - Vysocany...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIJA: hele nevím, já je kupuju tak nějak náhodně, ale pokud by někdo měl doporučení, tak sem s ním.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZUZKAOU:
    Jasmínovou rýži "se slonem" kupuju delší dobu. Ráda bych vyměnila za nějakou podobnou. Která je ještě dobrá?
    SWIST
    SWIST --- ---
    GUDRUN: To ne no, asi si počkám až tam bude nějaká pěkná brigádnice.. :D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SWIST: kdyby tam neprodával osobně ten pěknej pan majitel, tak bych to možná taky přešla :-) ale to tě asi nemotivuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: dík za tip, fakt mají pěkné ceny a sortiment.
    SWIST
    SWIST --- ---
    GUDRUN: Dobré vědět, že mají rozumné ceny - otevření jsem zaregistroval, ale po tom co jsem viděl ceny u jiných podobných obchodů tak se o to moc nezajímal. :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SWIST: pokud bys ty pytle měl, prodají ti libovolne množství v nove otevřeném obchodě nebaleno.eu v Jaromirove za překvapivě neprestrelene ceny (porovnávala jsem jen pár položek)
    SWIST
    SWIST --- ---
    ZUZKAOU: Malešice mám právě 10 min od práce, takže to je v pohodě. Koupit nádoby beru jako poslední možnost, navíc ty pytle na zip se daly ještě využít jinak. Do makra se jako neživnostník nedostanu, ne? Každopádně díky za tipy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SWIST: kup si nádoby, do kterých budeš přesypávat. Litrovou, kterou budeš mít po ruce v kuchyni a nějaké větši, které budeš skladovat někde, kde můžeš.

    Rejži chceš od asiatů - pokud se ti nechce do Malešic, tak třeba u viethajců na Francouzská, dobrou rejži na suši mají v Shinu na Korunní. Indové u Olšanského náměstí taky budou mít fajn rýži.

    Luštěniny objednej ve velkém balení třeba v Probiu a nebo zajeď do makra.
    LUŠTĚNINY, OLEJNINY, SEMÍNKA - PROBIO
    https://www.probio.cz/lusteniny-olejniny-seminka?frm.filterApplied=true&frm.productSort=expensive
    EDERA
    EDERA --- ---
    RUTHLESS: Ta se vejde pod "v normálním hrnci, potom scedit".:-D
    SWIST
    SWIST --- ---
    Mimochodem, kam po Praze pro rýži, popřípadě i luštěniny v 5-10kg balení (ideálně takové to plátěné na zip)? Sapu mám docela z ruky, dřív jsem kupoval v obchůdku na floře - ten už je zrušený a naposledy jsem byl v tržnici v Malešicích, výběr rýže je velký, mají i velká balení ale všechno v plastu který se nedá rozumně zavřít. A luštěniny nemají vůbec, což ale asi ani v Sapě.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    EDERA: Nebo pytlikova :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    87HIGHFLYER: Chybí mi varianta "v mikrovlnce".:-)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DOOMBRINGER: pecena sunka, hovezi wellington nebo treba buckova rolada?
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DOOMBRINGER: mimo veci co uz padli mi pride pro tydle akce reseni osso buco - defakto skoro bez srani a vypada to efektne
    FITH
    FITH --- ---
    DIVER: Inu tedy :o), na dve porce potrebujes mensi dyni hokaido,radne umyjes, seriznes "bubaka a stopku" a dyni pricne rozriznes na pul.Radne vydlabes a posadis na plech vylozeny pecicim papirem. Na panvicce na oliv oleji orestujes na drobno nakrajenou cibulku a cesnek,zaklad osolis a opepris,pridas chilli papricku dle chuti a mlete maso (mam nejradeji smes hovezi a veprove,ale stejne ti poslouzi jednodruhove,jen se primlouvam za co nejlepsi kvalitu), restujes a vareckou rozbijis tvorici se hrudky. Nechas prochladnout, vmichas strouhany cedar nebo goudu,proste chutove plny syr,das ho primerene. Ochutnas,napln musi byt chtove vyrazna. Primerene posolis vnitrek a okraje dyne,naplnis smesi,stlacis a ev.jeste doplnis, zalijes slehackou po okraj a navrch zasypes syrem. Vlozis do vyhrate trouby na 180 st.a zvolna peces dokud dyne nezmekne. Tot vse :o). Dobre se k tomu hodi salat z varene cervene repy nakrajene na drobne kosticky,dochucene jabl.octem,soli peprem a trochou kysane smetany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam