• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: spek naloz jen do soli a trochu cukru, na posledni tejden dej cesnek. pred uzenim muzes udelat posyperku na paprikovy bazi. paprika, celery salt, onion powder, ground coriander.
    pred uzenim to posypes a studene zaudis. nebo se ten mix da koupit, ale je v nem casto dalsi sul, glutamat apod..
    Jägermett 1kg dekorativní kořenící směs koření LAY - Řeznické potřeby a koření
    https://heroldreznickepotreby.cz/...ky-pomazanky-slaninu-kolena/1351-jagermett-1-kg-dekoracni-koreni
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Budu nakládat špek na uzení. Dávám jen od oka sůl, česnek, pepř, mám to rád slanější. Nějaký zajímavý recept vyzkoušený někdo máte, jak to pozměnit?
    POHODA_JAHODA
    POHODA_JAHODA --- ---
    EWUSHA: A co se inspirovat u Britů a udělat Sunday Roast? Dauphinoise potatoes, cauliflower cheese, pečený pastiňák a mrkev s tymiánem, Yorkshire puddings, nějaké maso (hovězí, vepřovou pečeni, Beef Wellington)...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    AIJA: ja treba polevky-vyvary v papinaku delam tak, ze to privedu k varu, seberu penu a pak to teprve zavru

    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Ano, vývary. Na mírném plameni a dlouho. Ta pěna bílkoviny, co se normálně při otevřeném vaření sbírá, se při varu přichytí na stěny hrnce. Pak jen scedíš a dobastlíš zavářkou atd.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AIJA: asi hlavně změnit mindset :))) většinu masa buď peču v troubě nebo hodím na pánev, ale kdybych věděla konkrétně, co v tom dělat, tak se to třeba naučím :D roštěnky vypadají jako dobrý start, ty mám ráda a dlouho jsem je nedělala... polévky, jako vývary?
    AIJA
    AIJA --- ---
    QUANTI:
    Dusím vařím v něm všechno. Hlavně teda maso...polévky, luštěníiny...Co bys ráda?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    QUANTI: jsem kdysi dělal polívku z uzenýho masa v papiňáku a když to bylo hotový, tak jsem vyndal maso, rozmixoval vše zbylé a najednou z toho byla perfekní svíčková omáčka, akorát místo hovězího byla s uzeným vepřovým. a že jsem dal tý zeleniny hodně, tak jsem to ani nemusel zahušťovat.
    od tý doby to dělám poměrně často, blbuvzdorné je to dost (a když je to řídký, tak to zůstane polívkou a jen se k tomu dovaří rýže).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AIJA: to mi připomíná, mám papiňák a vůbec v něm nevařím. Nějaké další blbuvzdorné recepty? :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    EWUSHA:
    Roštěnky s rýží. Pokud máš papiňák a rýžovar, tak ti to moc ulehčí práci.
    /klasické roštěnky nebo na houbách nebo s parikama. Jakoukoliv variantu narveš do papiňáku najednou a máš hotovo/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    EWUSHA: Zkusím neomáčkové bez knedlíků:
    Španělské ptáčky, rýže.
    Chilli co carne, rýže.
    Pečená krůtí roláda s bramborovým a květákovým pyré, kompot.
    Čevapčici s bramborem, cibule, hořčice.
    Pomalu pečená vepřová panna, fazolové lusky se slaninou, cibulí a česnekem.
    Pečená krkovica, lehce dušená kapusta s česnekem, brambory.
    Dušené hovězí na houbách, rýže.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EWUSHA: líčka?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EWUSHA: Pres noc pecenou kachnu?
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Údajně bych zde mohla dostat inspiraci, co uvařit teď v sobotu na adventní oběd, na který jsou pozváni rodiče. Loni jsem dělala kančí guláš a špekové knedlíky, což letos asi nepřekonám. Nicméně s mlíkem na mozku nejsem stavu nějak nic příhodného vymyslet. Původně jsem si myslela na nějakou omáčku, ale nejsme doma knedlíkoví, takže nevím, nevím. Bude nás 6 a k tomu 16m škvrně, které mi bude do vaření remcat :-D
    P.S. řízků, salátů, ryb, čočkové polévky a houbových kubů budeme jistě všichni přecpaní hned ten další víkend a následující dny.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ANNIKA: u nas frci kachna s brsalatem, ale az 25.12 :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    GEISHA: Ten oválnej je dvakrát dobrý, protože se do něj vejde i kachna. Kulatý mám taky a nedá se to srovnávat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ANNIKA: vinnou klobásu
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Neměl by někdo tip, co by se dalo udělak k bramborovému salátu, aby to bylo zajímavější než řízek? Chtěla bych na Vánoce zachovat salát, ale kapra mít nebudeme a moc mě nenapadá, co by ještě ladilo k salátu...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EDERA: z tehle serie mam velky kastrol i panev a myslim, ze kulaty kastrol bych uzila taky. Panev je sice takova mala fomaci posilovna, ale je to nejlepsi panvicka, co jsem kdy mela.
    EDERA
    EDERA --- ---
    SWIST: Nejrozumější poměr cena/výkon má překvapivě tohle z IKEA.
    SENIOR Kastrol s poklicí - IKEA
    https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/50232842/
    Ten oválnej máme přes deset let a klidně bych užila dva.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Přemýšlím o nějakém litinovém nádobí - moje představa je idálně hlubčí a mělčí pánev které se dají na sebe překlopit a nějaký větší hnec / mísu s poklicí (spíš mísu - primárně bych to používal na zapékání). Koukal jsem že se tu litina už řešila ale bez nějakého doporučení kde koupit. Našel jsem pár obchodů, ale cena se mi zdá docela přestřelená, na ebay jsem taky něco našel už s rozumnější cenou ale je nutno připočítat clo a dph. Bylo by nějaké doporučení?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam