• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ja teda k okurkovemu salatu dodam to, ze u nas v rodine ma mama cukrovku a tak pouzivame umela sladidla do takovych jidel/salatu.

    Je to uplne easy a strasne snadno se to presladi :) ale do salatu skvely. nikdy se u ans doma za myho zivota vlastne nedelal jinej. I u tety nebo babicky to tam je/bylo.

    (jinak teda salat okurkovej samozrejme neloupat, lzici vody, bez pepre a bez octa. krajeni jsem ochotnej pristoupit na obe varianty - dokonce mama s tetou to kazda delaji jinak ac jsou sestry a mely stejnou "ucitelku" vareni :-))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: mam prave vakuovacku a led je teda genialni napad :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Jdu si pro inspiraci. Na Štěpána, až budeme všichni chtě nechtě přežraný, přijde k nám na oběd máma. Chci uvařit něco "lepšího, onačejšího", ale ráda bych, aby to splňovalo dvě podmínky. Jednak netučný a co nejlehčí a jednak fakt aspoň trochu jakože slavnostní. Dokonce to může být i bezmasý, to úplně klidně vydržíme. Na Boží hod jsme pozvaní na tradiční oběd typu kachna s variací knedlíků a zelím, takže další den už by to bylo moc. Asi ne úplně exotika a orientální úlety, na to je máma ve svých téměř osmdesáti trošku moc konzervativní. Mám v hlavě vymeteno, poradíte?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TESSS:
    AIJA: No jo, ale to je fakt troska, jako kdyz clovek pridava sul do sladkeho testa, tak to samozrejme jo, to se shidneme:-) Ja mela na mysli ty lzice cukru, co se sypou do zdejsich salatovych zalivek.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: nevim, jak vakuujes... jestli pres vakuovacku nebo pres vodu.. pokud prvni, muze byt problem, je-li tam tekutina
    ja to treba resim tak, ze si vzdycky po lete zamrazim bazalku s olejem do ledovych kostek a pak to k tomu prihodim do sacku, tze tam neni tekutina na zacatku, ale zaroven je tam pak tuk (coz teda u lososa neni nutny, ale da se tak zamrazit vicemene kazda tekutina pro SV)

    pokud ti tekutina nevadi, tak klidne nejakou asii - sojovka, pomerancova stava, citr. trava..

    ja, uprimne, SV lososa nemam rada.. potrebuju ho mit hodne well done, aby mi chutnal a co nejvetsi cast krupava..tze ja jen panvicka :)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    TRISSIE: já mrkvový dělám v poměru 1:1 cukr a citron a doředit vodou "tak akorát", aby to mělo výraznou chuť, mrkev v tom smutně neplavala, ale byla šťavnatá
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KASUMI: taky si myslim, ze to bude bezpecny. Co by jsi k nemu dala pls? Napadl me akorat kopr, sul, pepr a zakapnout citronem coz?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    POHODAVOLE: ja bych ho rovnou udelala, rychle zchladila a nechala hotoveho v lednici a v pondeli dodelala
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Rad bych si dal v pondeli lososa, ale do Makra pujdeme uz v patek a datum spotreby je do druheho dne, tak je lepsi okorenit a zavakuovat s tim, ze ho v pondeli udelam sous vide nebo dat vodni lazen uz v patek a v pondeli ho pak dat jen do trouby?

    Diky!
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    Taliáni většinou trošku cukru dávají. Rajská je pro ně docela divná záležitost, protože ji nevaří. Jianak jejich pyré a různé podoby i zavařených a jinak zpracovaných rajčat mají úplně jinou chuť než u nás. Je sice hezké, že si u nás můžeme koupit italské suroviny, ale je to fakt o chuti. Když se vracíme z Itálie nebo známí jedou za námi, tak nám nabalí kufr těstovin a různých plechovek a sklenic. Prý ať máme něco jedlého:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    EWUSHA:
    V který hospodě to bylo?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    TRISSIE: Ja bych zase potrebovala vedet, jak delaji takovej ten side salat ze zeli a (asi?) mrkvi v klasickych cinskych bistrech, strasne mi chutna, ale nevim, jak na to.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TESSS: Taky to dopijim. Kdyz je dobra :)
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: u nas je to 2-3 mrkve, 1 jablko, stava z 1/2 citronu, stava z 1 pomerance a pokud je pomeranc kysely tak trosku dosladim.
    TESSS
    TESSS --- ---
    VSICHNIMAME: já jsem prase a zálivku piju
    ADELHAIDA: co jsem se bavila s italama , tak do rajcatovyh věcí vždy dávají cukr, stáhne kyselost tech rajčat. Nemá to být sladké a ani nemáš poznat, že tam ten cukr vubec je
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TESSS: Ja ti nevim, dcera moji kadernice si vzala Itala (z Verony) a prave si stezovala, ze on neji rajskou a vsechny tyhle doslazovany slany veci. Ale treba je to exot:-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    DIVER: taky neznám dolévat okurkový salát vodou _ vždyť okurka je sama voda:)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    EWUSHA: tak my děláme okurkovej salat nejvíc v létě, kdyz je naudoroda okurek že zahrady a pak ta voda i slouží jako doplnění pitného režimu :-D v podstate
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    DIVER: my na plátky neděláme. když chceme okurkový jinak, tak nakrájíme na kostky (taková možnost třeba taky existuje), přidáme mozzarelu a redukované balsamiko ;-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    EWUSHA: "my doma vodu do okurkového salátu nikdy nedáváme"

    a kua, člověk se nikdy nepřestává učit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam