Tohle je strašně dobrý a je to vtipná variace na kubu. Jo a TESCO nás vyhodnotilo jako poláky, takže tam teď prodávají kromě ječných krupek i ovesné a špaldové a vůbec a jsou fakt dobré a chcete je kupovat, aby to v nabídce zůstalo natrvalo
Portobello Mushrooms With Pearled Barley and Preserved Lemon From 'Ottolenghi' Recipe | Serious Eats
https://www.seriouseats.com/...es/2013/10/stuffed-portobello-mushrooms-from-ottolenghi-cookbook.html
na porci
3 ks žapmionů s velkým kloboukem (bude to skvělé třeba v bedlách)
50g drobných krupek
4 stroužky česneku
1/2 cibule
40 g másla
400 ml vývaru
100 ml bílého vína
lžíce nasekané petrželky
30-50 g fety
čtvrtka citronu naloženého v soli
tymián
sůl
pepř
Rozehřát troubu na 180°C, žampionům odloupat nožičky, naskládat je do pekáčku vymazaného máslem do každé hlavičky dát trošku másla, podrcený stroužek česneku, sůl, pepř a tymián. Zalít deckou bílého a deckou vývaru. Vrazit do trouby a péct 30 minut.
Na dalším másle orestovat cibulku, nadrobno nasekané nožičky žampionů a česnek. Přidat k tomu krupky, potraápit je chvíli v tuku, aby se v něm všechny obalily, zalít vývarem poměr 1 díl krupek a 3 díly tekutiny. Nesolit, ale dát tam tymián. Vařit mírně cca 30 minut, voda by se měla vsáknou. Do krupek přimíchat fetu, petrželku a nakládané citrony. Bez nich to sice půjde, ale nebude to ono. Vytáhnout žampiony z trouby do klobčouků nakydat porci krupek a buď posypat nějakými zábavnými bylinkami a sníst, nebo zapéct a sníst.