• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    IDENTITY: Akorát je teda nedělám jako přílohu k jehněčímu, ale jako hlavní chod. Rodina by se toho užrala.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    EDERA: !
    Díky!
    EDERA
    EDERA --- ---
    IDENTITY: Tak to ještě doporučuju libanonské fazolky:
    Libanonské zelené fazolky | Love my Salad
    https://www.lovemysalad.com/cs/recepty/libanonsk%C3%A9-zelen%C3%A9-fazolky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    IDENTITY: děkuju :))
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Vyslovuju tady QUANTI pochvalu před nastoupenou jednotkou.
    Pořád nemůžu ten žaludek a chuťový buňky nijak uspokojit, pocit, že potřebuju teplý slaný "do bříška", je v lednu setrvalej a už mi zoufale docházela ispirace. Takže ještě jednou díky, žes mi pomohla objevit kolo :D
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    MOIRAIN: dělala jsem z něj guláš a stejky:)
    Stejky to chce na 24 hodin naložit do vinného/jablečného octa, aby odešla ta krevní pachuť a trochu změklo (aby stejk nebyla žvýkačka;) )
    Guláš:
    Hovězí přední x srdce množství v poměru 3:1
    Rajčatové pyré (protlak), vývar, cibule (hodně cibule:) ), česnek, majoránka, pepř, koření paprika (já teda dala chilli;) ). Nejprve dělat guláš jen z předního a v půlce vaření přidat srdce.
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    87HIGHFLYER: Mně u těch konzervovanych hrozně vadí ta plechová příchuť. Třeba z kukuřice nebo rajčat ji necítím, z fazolí v podstatě vždycky a musí se to hrozně prerazit fůrou koření...

    Že by v papinaku nezmekly se mi nestalo snad nikdy, spíš je problém odhadnout čas a neudělat z toho kaši...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    DIVER: narazila jsem na pytlík čaje v tomhle receptu na cizrnu. https://www.youtube.com/watch?v=IGtGx2fWz4Y Autor tam vysvětluje, že čaj je tam kvůli neutralizaci jedlé sody...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BEBEBE: to je moc dobrej recept, ale z my zkusenosti je hovezi srdce jako spiz dost tuhy ci spis 'gumovy'. i kdyz se propece na rare/med rare tak to neni zadnej zazrak. na spizy imho nejlepsi kureci/kachni srdicka. protoze kurata jdou na porazku za 4 tydny, tak veskery tkane sou takovy 'nedomrdly' a tudiz vlacny a krehky.
    ja sem srdci sezral pozehnane tady totiz hovezi srdce prodavaj jako zradlo pro psy, tak stoji min jak 3 dolary za kilo :)
    jestli jsi nedelala na smetane jak rika JAJITA tak to doporucuju. nebo na vine (ala kohout na vine) nebo proste jakkoliv na korenovy zelenine typ vareni 'stew'. ja sem delal i ala svickovou bez spikovani...
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MOIRAIN: Jestli potřeba dobrodružství stále trvá, tak za sebe doporučuju peruánský způsob - anticuchos :) Je to fakt super.

    Anticuchos de Corazón (Peruvian Beef Heart Skewers) - Tara's Multicultural Table
    https://tarasmulticulturaltable.com/anticuchos-de-corazon-peruvian-beef-heart-skewers/
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOIRAIN: na smetaně
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    cítila jsem potřebu "dobrodružství" a koupila jsem hovězí srdce, co s ním? (hledání zde jsem provedla a směřují ke gulášové věci na červeném víně, ale jsem otevřená dalším možnostem)
    díky!
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DAHY: Já už to s čajem zkoušel na cizrnu a změkne podstatně rychleji, čaj v tom však cítit je.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdo by hledal nějaké tipy na jídla "do kouta", tak jsem právě odeslala balíček s pečenou jehněčí kýtou s rýží a fenyklový salát s pomerančem. K tomu polívku z ovesných vloček.

    A pak ještě mražené vegepelmeně z Kafulandu se zakysankou a tresku s fenyklem a předvařenejma bramborama v papilotě, co si dotyčná jen vrazí do trouby na dopečení a pelmeně hodí do vody na 5 minut.
    AIJA
    AIJA --- ---
    87HIGHFLYER:
    Občas se vybičuju k nějaké jiné úpravě fazolí, ale to vlastně jen tehdy, když se různě známí zbavují úrody z pěstebních pokusů s různými druhy. Ale to je tak dvakrát do roka...Já pěstuju jen keříčkové dlouhé lusky, které se dají různě k něčemu přihodit nebo grilovat.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    AIJA: já taky, ale těch fazolí je nepřeberně druhů a v konzervě prostě seženeš omezenej výběr. Plus já teď nemám papiňák, tak jsem línej. Sám asi nepoznám rozdíl mezi red kidney z plechovky a suchejch, ale pokud je to jinej druh tak ano. Ale málokdy jsem tak mlsnej no.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    AIJA: nejsi sama, namacene fazole delam jen do chilli, jinak je to fakt mega vopruz.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Asi jsem barbar, ale fazole dělám už jen z konzervy. Nejlépe červené v chilli a dochucuju do mexika, přihazuju obvykle kukuřici apod.
    DAHY
    DAHY --- ---
    DIVER: O tom čaji slyším prvně, tak nemůžu soudit. U těch červenejch fazolí dost záleží na jakosti. Některý se uvařej skoro do šediva, jiný zůstanou fialový.

    87HIGHFLYER: Fazole doporučuju koupit suchý a hlavně v nějakým indickým nebo pakistánským obchodě. Ten rozdíl oproti běžnejm supermarketovejm je fakt znatelnej.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DIVER: já dělám vlastně takhle https://www.sanjeevkapoor.com/recipe/Rajma-With-Coconut-Milk-Turban-Tadka-FoodFood.html

    Důležitou chuť tam dělá ta zázvorovo česneková pasta, s tim kokosovym mlíkem je to fakt skvělý. O čaji nic nevim, většinou mám fazole z konzervy teda, takže žádnej papiňák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam