• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    MIFKAL: teď zrovna 5 kilo drštěk na držkovku.
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    Jdu si pro inspiraci - co děláte za jídla, která se dají uvařit ve větší dávce a dát na mrazák?
    Já mám vegetariánské karí s kokosovým mlíkem, boloňské ragú, ratatouille, guláš, chilli, nějaká rizota a základní polívky (vývar a zeleninové), ale ráda bych si trochu rozšířila obzory, tak ocením nějaké linky a rady. S masem lepší než bez masa.
    Specificky ještě ocením dobrý a ověřený recept na boršč. :)

    Kdyby někdo hledal totéž, moje stálice jsou následující:
    http://www.pradobroty.cz/2014/10/bolonske-ragu-s-testovinami.html
    https://www.halfbakedharvest.com/one-pan-autumn-chicken-and-wild-rice-casserole/
    http://www.tarteletteblog.com/2009/03/recipe-ratatouille-in-kitchen-with-mom.html
    https://smittenkitchen.com/...smittenkitchen.com/2010/09/beef-chili-sour-cream-and-cheddar-biscuits/
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    IKARIE: nebo udelej curry s kokosovym mlikem a to maso do toho natrhej. Jednou jsem to tak taky udelala a nebylo to poznat, ze je to suchy
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: krom zmineneho nize jeste doporucim salat waldorf
    MORPED
    MORPED --- ---
    IKARIE: ja delam pomazanku z masa tak ze to dam do sekacku + cibuli,pak to zamicham s tvarohem a trochou horcice.
    Jeste to maso muzes pouzit do tortil,jak pise Trissie,zapect se syrem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IKARIE: tortilly se spoustou zeleniny a dressingu
    pastýřský koláč
    přidat do rajčatové nebo rajčatovo-smetanové omáčky na těstoviny
    MIST
    MIST --- ---
    IKARIE: drubezi salat
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    IKARIE: pokud nechces delat klasicky sendvič, tak masova pomazanka urcite pujde, nemuzu vygooglit ted presny recept, ale posledne jsem to delal tak ze jsem nakrajel maso na kostecky opekl na sezamovym oleji, dal bokem a jeste v te panvicce lehce potrapil porek, najemno (zelena cast). Oboje jsem pak rozmichal s trochou horcice, luciny a mascarpone + dochutil trochu sul a pepr a bylo to fajn, akorat kdyby to chtel clovek fakt jako pomazanku klasickou tak je to potreba prohnat jeste nejakym robotem, protoze ty kostecky zase nemuzou byt uplne milimetr na milimetr :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    IKARIE: sendvič
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    zbylo mi tu tak 250g pecenych krutich prsou - moc se mi nepovedl dnesni obed, bylo to presusene a uz to jist nechci jen tak s prilohou. nemate nejaky tip, jak to zpracovat? napada me neco jako rizoto, ale i tam myslim ta suchost bude vadit. Nebo nejaka masova pomazanka (to vubec nedelam, tak nevim). diky za pripadny tip.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    QUANTI: já normálně dělám karlovarské, ale dneska jsem dost unavená, tak se mi prostě nic nechce

    TRISSIE: díky, ta mne napadla, hned jak BONEMINA: radila koprovku, dneska jsem fakt dost vygumovaná a to jsem poslední pivo měla ve středu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MOIRAIN: vím, že je to nyxí odpověď, ale hrnkové knedlíky z mikrovlnky zvládám i já, a to mě jinak takové patlání těžce nebaví :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOIRAIN: rajskou (a podávat s kolínkama)? Ta snáší zamražení velmi dobře.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BONEMINA: to je super nápad, ale shots potřebuji něco, co se dá mrazit
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOIRAIN: Koprovku, s bramborem.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    co s větším hezkým kusem kulaté plece? (ano, svíčková by šla, ale fakt se mi nechce dělat knedlíky a kupované nerada)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    a vtipnej kanál koukám:D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: dobrej tip!
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    LA_BETE: hlavně to skvěle voní. A v průběhu času se ta vůně koncentruje. Dobrý je to na spoustu věcí, krom originál arabskejch receptů je to třeba parádní marináda na gril. Před pár lety jsem někde vytratil svojí nekonečnou sklenici, tak budu muset naložit:) Jen pozor na dávkování.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo což mi připomíná - kdybyste chtěli testovat jeslti zmražení tofu fakt pomůže aby to mělo nějakou strukturu, tak je to rozhodně méně zázračné, než tvrdí veganská videa.

    Ale jako zbavíte se nadbytečné vody a líp se to pak osmaží.

    How to make Tofu look and taste like Chicken
    https://www.youtube.com/watch?v=LwDYQxdc5_Q


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam