• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAWIDOS: vyrob tatarák a pokapej ho rozpuštěným lanýžovým máslem. Uvař si nějakou jemnou krémovou polévku - květákovou, pórkovou, hříbkovou a podobně. Na konec přidej lžičku lanýžového másla.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    DAWIDOS: Do vajicek je to bozi, do dresingu na salat, do risotta...
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DAWIDOS: me asi nejvic epicky vyuziti prisla french omelette
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Pred casem jsem byl uneseny z testovin s lanyzovym maslem v Divinis. Samozrejme, ze jsem to chtel vyzkouset (resp. se k tomu priblizit), tak jsem maslo koupil. Testoviny super, ale jake dalsi vyuziti? Ta vyrazna vune a chut ma ssi dost omezeni, tak moc nevim, co dal s nim.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MIFKAL: veprova v mrkvi
    hovezi s rajskou omackou
    hovezi/veprova na houbach
    tvarohove ovocne knedliky (ty mrazim syrove a varim bez rozmrazovani o 5 minut dyl, nez cerstve]
    plnene papriky s rajskou omackou
    kure na paprice vlastne taky docela jde (mrazim vetsinou jednoporcove zbytky)

    jsem aktualne s detma na chalupe na horach, tak jsem si ve ctvrtek dala sichtu v kuchyni, abych se s tim nemusela patlat tady :)
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MIFKAL: br. knedle plněné uzeným masem a zelí.. , celokově rolády se dobře mrazej.. kuřecí, kachní, bůčková..
    FITH
    FITH --- ---
    MIFKAL: Tak urcite muzes uvarit a zamrazit segedin a maso na houbach.
    FITH
    FITH --- ---
    FITH:
    Tady je osvedceny recept na borsc.Jen ve finale pridavam kopr a petrzelku nez slaniny.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    MIFKAL: teď zrovna 5 kilo drštěk na držkovku.
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    Jdu si pro inspiraci - co děláte za jídla, která se dají uvařit ve větší dávce a dát na mrazák?
    Já mám vegetariánské karí s kokosovým mlíkem, boloňské ragú, ratatouille, guláš, chilli, nějaká rizota a základní polívky (vývar a zeleninové), ale ráda bych si trochu rozšířila obzory, tak ocením nějaké linky a rady. S masem lepší než bez masa.
    Specificky ještě ocením dobrý a ověřený recept na boršč. :)

    Kdyby někdo hledal totéž, moje stálice jsou následující:
    http://www.pradobroty.cz/2014/10/bolonske-ragu-s-testovinami.html
    https://www.halfbakedharvest.com/one-pan-autumn-chicken-and-wild-rice-casserole/
    http://www.tarteletteblog.com/2009/03/recipe-ratatouille-in-kitchen-with-mom.html
    https://smittenkitchen.com/...smittenkitchen.com/2010/09/beef-chili-sour-cream-and-cheddar-biscuits/
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    IKARIE: nebo udelej curry s kokosovym mlikem a to maso do toho natrhej. Jednou jsem to tak taky udelala a nebylo to poznat, ze je to suchy
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: krom zmineneho nize jeste doporucim salat waldorf
    MORPED
    MORPED --- ---
    IKARIE: ja delam pomazanku z masa tak ze to dam do sekacku + cibuli,pak to zamicham s tvarohem a trochou horcice.
    Jeste to maso muzes pouzit do tortil,jak pise Trissie,zapect se syrem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    IKARIE: tortilly se spoustou zeleniny a dressingu
    pastýřský koláč
    přidat do rajčatové nebo rajčatovo-smetanové omáčky na těstoviny
    MIST
    MIST --- ---
    IKARIE: drubezi salat
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    IKARIE: pokud nechces delat klasicky sendvič, tak masova pomazanka urcite pujde, nemuzu vygooglit ted presny recept, ale posledne jsem to delal tak ze jsem nakrajel maso na kostecky opekl na sezamovym oleji, dal bokem a jeste v te panvicce lehce potrapil porek, najemno (zelena cast). Oboje jsem pak rozmichal s trochou horcice, luciny a mascarpone + dochutil trochu sul a pepr a bylo to fajn, akorat kdyby to chtel clovek fakt jako pomazanku klasickou tak je to potreba prohnat jeste nejakym robotem, protoze ty kostecky zase nemuzou byt uplne milimetr na milimetr :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    IKARIE: sendvič
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    zbylo mi tu tak 250g pecenych krutich prsou - moc se mi nepovedl dnesni obed, bylo to presusene a uz to jist nechci jen tak s prilohou. nemate nejaky tip, jak to zpracovat? napada me neco jako rizoto, ale i tam myslim ta suchost bude vadit. Nebo nejaka masova pomazanka (to vubec nedelam, tak nevim). diky za pripadny tip.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    QUANTI: já normálně dělám karlovarské, ale dneska jsem dost unavená, tak se mi prostě nic nechce

    TRISSIE: díky, ta mne napadla, hned jak BONEMINA: radila koprovku, dneska jsem fakt dost vygumovaná a to jsem poslední pivo měla ve středu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam