čus. poradíte s řasou wakame?
tenhle týden jsem tak asi podesátý v životě jedl řasu wakame jako salát/přílohu ke krevetě v těstíčku. taková spíš dvojhubka na talířku na tiskovce. předtím to taky byly více méně jednohubky na nějakých party nebo rautech.
od první chvíle mě fascinuje, že je to fakt překvapivě dobrý. pokud jste to ještě nejedli, tak opravdu doporučuju a změníte názor i přirozený odpor k něčemu, co se jmenuje mořská řasa. křupe to, nemá to ani příliš dominantní mořskou chuť - vlastně skoro vůbec. připomíná to tužší okurku.
a když jsem to teď jedl naposledy, tak jsem se rozhodl, že si z ní taky zkusím ten salát. něco jsem si vygůglil, ale pár věcí mě tam mate. chtěl bych, aby to vypadalo takhle:
jenže jsem našel i wakame řasy, co byly široký asi jako tagliatelle - ty nechci. a aby toho nebylo málo, našel jsem taky mnohem tmavší temně zelený variace a ty taky nechci. ostatně ani nevím kde a na jakou značku se třeba zaměřit. recepty jsem našel, nevypadá to složitě - povařit, dochutit octem, sojovkou, sezamem a ještě něčím. ale klidně uvítám i tipy na zpracování. (anebo nákup - praha). dík