• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: sušený rehydratujes. nakrájís na požadovaný tvar, případně chvíli povaris, jestli je chceš vyloženě měkké. A přidáš zalivku případně další zeleninu. viz třeba tohle

    Seaweed Salad with Miso Dressing 海藻サラダ • Just One Cookbook
    https://www.justonecookbook.com/seaweed-salad-recipe/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: továrna vezme čerstvé řasy, udělá barevný salatek, napytluje a zamrazi...
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: promiň, ale ještě...

    "jestli to chceš tenký a jasně zelený, tak potřebuješ kupovat ten hotovej že čerstvých řas"

    to ty tenký řasy fakt mezi sušenejma neseženu?
    DIVER
    DIVER --- ---
    já čerpal info o řasách obecně třeba odtud. u některých druhů píšou o nějaké toxicitě, ale u wakame zrovna ne...

    Mořské řasy - nebojte se jich - Vaření.cz
    https://clanky.vareni.cz/morske-rasy-nebojte-se-jich/
    DIVER
    DIVER --- ---
    FITH: BEBEBE: to jste mě moc nepotěšili, ale nechci to jíst po kilech. každopádně to ještě někde skouknu a zvážím, tak aspoň dík za varování. štve mě i ta "chemická" zelená, protože se mi fakt líbí :)

    nicméně se přes to zkusme teď přenést. jak jako "z čerstvých řas" ZUZKAOU:??? to mi chceš říct, že to sem fakt někdo vozí letecky? já to měl z nějakýho bistra, kde to asi bývá normálně na jídeláku a několikrát z nějakýho cateringu. to to fakt kupujou čerstvý? a, pls, co to je u asiatů? já to fakt ještě nikdy neviděl prodávat.

    čert vem tu barvu - ale když budou ty řasy sušený, má to pak aspoň stejnou konzistenci a chuť? křupe to?

    když to seženu čerstvý, je to na váhu, ve skle, ve vakuu, z ledu jako ryby? vydrží to chvíli v lednici?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Kdysi tady proběhlo ultimátní pečený kuře, nějak to nemůžu dohledat. máte to někdo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: jestli to chceš tenký a jasně zelený, tak potřebuješ kupovat ten hotovej že čerstvých řas. buď u asiatů a nebo třeba v makru.

    z těch susenejch bude vždycky tmavej, ale taky může bejt dobrej. jinak ta jasně že zelená je barvivo.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    FITH: Jj, taky mě to před pár lety odradilo. Plus nějaká podobně divná modř a jiný...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Ha, ja recepty na wakame salat googlil zrovna pred tydnem, taky me to bavi jist a pri cene hotoveho jsem si rikal, ze umet to doma, otevre mi to uplne nove moznosti. Takze to tu poradne prodiskutujte, otestujte a ja se rad pak pustim do osvedcenych postupu ;)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    DIVER: Jím to jen tak nebo s cuketovejma nudlema v rámci nyní ultra módní poke bowl. :)
    FITH
    FITH --- ---
    DIVER: Jedla jsem ho hrozne rada do te doby nez jsem si prostudovala slozeni.Vrele doporucuji si to radne prostudovat,ta pekna barva je doszena zluti SY,ktera patri mezi nebezpecne a to neni jedina problematicka latka ktera v tom salatu je.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DIVER: Taky kupuju (ve Wine Food Market) a jím i samotný. Ale i jako přílohu k rybě nebo jemnějšímu masu (kuře, krůta).
    DIVER
    DIVER --- ---
    KEMENTARI: k čemu to jíš? to jsem ještě taky úplně nevyřešil :) nabízí se mořský plody nebo sushi. samotný bych to zase dávat nechtěl, tak pokročilej ještě nejsem :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    DIVER: Mně ten wakame salát taky hrozně chutná, ale kupuju ho prostě hotovej, doteď mě nenapadlo dělat si ho doma. :) Nechám se překvapit, jestli tu někdo ví, jak na to.
    DIVER
    DIVER --- ---
    čus. poradíte s řasou wakame?

    tenhle týden jsem tak asi podesátý v životě jedl řasu wakame jako salát/přílohu ke krevetě v těstíčku. taková spíš dvojhubka na talířku na tiskovce. předtím to taky byly více méně jednohubky na nějakých party nebo rautech.

    od první chvíle mě fascinuje, že je to fakt překvapivě dobrý. pokud jste to ještě nejedli, tak opravdu doporučuju a změníte názor i přirozený odpor k něčemu, co se jmenuje mořská řasa. křupe to, nemá to ani příliš dominantní mořskou chuť - vlastně skoro vůbec. připomíná to tužší okurku.

    a když jsem to teď jedl naposledy, tak jsem se rozhodl, že si z ní taky zkusím ten salát. něco jsem si vygůglil, ale pár věcí mě tam mate. chtěl bych, aby to vypadalo takhle:



    jenže jsem našel i wakame řasy, co byly široký asi jako tagliatelle - ty nechci. a aby toho nebylo málo, našel jsem taky mnohem tmavší temně zelený variace a ty taky nechci. ostatně ani nevím kde a na jakou značku se třeba zaměřit. recepty jsem našel, nevypadá to složitě - povařit, dochutit octem, sojovkou, sezamem a ještě něčím. ale klidně uvítám i tipy na zpracování. (anebo nákup - praha). dík
    IKA
    IKA --- ---
    AIJA: Myslím že áno.
    AIJA
    AIJA --- ---
    IKA:
    Byl ten plech dopředu dost rozpálený?
    IKA
    IKA --- ---
    Čo som urobila technologicky blbo, že sa mi úplne neuveriteľne pripiekla socca k ("nepriľnavému"!) plechu? Normálne robím placky na panvici, ale nemala som na to nervy ani čas, tak som cesto naliala na plech, a niekde asi nastal nejaký zásadný error..:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam