• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: to je asi víc pro děti - s tou slaninou a kremžskou hořčicí je to pikantnější a zajímavější. Není to o tolik víc práce a nám to chutná, ale samozřejmě i tohle je možnost :) máme rádi s amerikama z trouby nebo, když je míň času, s rýží.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: podobnou variaci, ale s míň ingrediencemi, mám od kamarádky - osmahnout kuřecí maso, přidat pórek, když je obojí měkké, zalít půl kelímkem smetany a nechat krátce povařit. Jen sůl a pepř, servírovat s rýží.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ZUZKAOU: To vypadá užitečně, ale jsme na novém zélandu a papírová kniha vč. poštovného nic moc.. :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    teď budeme rok bydlet ve vanu bez velkých možností lednění. máme jednoplotýnkový vařič. a budu vděčný za jakýkoliv tip na jídlo co vařit. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: Nakrájet porek na nějaké 8 cm špalíky a rozpůlit podél. Půlporky opéct z obou stran na másle, aby tam byly lehce karamelizované kousky. Posolit, případně ještě přidat máslo a/nebo parmazán a použít jako přílohu. Případně k tomu dát pošírovaný vajíčko a vařený brambory.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GUDRUN: Slanej štrůdl?
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    GUDRUN:
    kureci cina s porkem 1:2 (cim vic porku tim lip hlavne stavnaty svetle zeleny listy):

    1) dat varit jasminovou rejzi (nekolikrat proplachlou)
    2) dat restovat kureci nakrajeny na nudle s chili (delam to v tezky ocelovy panvi, panev musi byt docela rozpalena 4/6 stupen)
    3) nakrajet porek a kus mrkve
    4) k orestovanemu masu prihodit pulku porku a chvili restovat (1-3 min)
    5) prihodit zbytek porku, buraky, mrkev a pak zalejt bohate sojovkou, pripadne i trochou vody
    6) rychle priklopit dobre tesnici poklickou, vypnout plotynku a nechat dojit v pare tak 3-5 min.

    doba pripravy cca. 20 min
    MIST
    MIST --- ---
    GUDRUN: porkovy risotto nebo galette s houbama a porkem?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    měli byste tip na nějaký jednoduchý jídlo, založený na pórku, vhodný pro všednodenní večeři? zapečený brambory, stirfry, polívka jsou v repertoáru.
    když je tu řeč o mrazeni výrobků z brambor, nemáte prosím nějaký jednoduchy, neprůstřelný a na mrazení vhodný recept na gnocchi?
    SWIST
    SWIST --- ---
    AIJA: Ne, to úplně ne.. Nakonec toho nebylo tak moc jak jsem se bál - ale stále tak 3-4 večeře z toho budou.. :D Hmm, osmažené s vajíčkem zní taky dobře, alespoň mám možnost je vyzkoušet na víc způsobů..
    AIJA
    AIJA --- ---
    Teda mimochodem...bosáky jsou jedlé i osmažené a s vajíčkem:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    SWIST:
    Ty to chceš prostě sníst a potřebuješ požehnání?:-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    GEISHA: BALAENA: To jsme nechtěl slyšet, ale myslel jsem si to.. Díky. :D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SWIST: spíš uvařit a zamrazit hotový, nejlíp po porcích (po jedné, po dvou...)
    SWIST
    SWIST --- ---
    ....provim vás, jak tu dopoledne padly ty chlupaté knedlíky, tak jsem na ně dostal chuť. Úplně jsem ale neodhadl množství a mám toho docela kotel. Myslíte, že je dobrý nápad dát těsto zamrazit?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    JAJITA: ...moc :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    hovězí na zázvoru si dávám pokaždé, když je u nás v jídelně, míč mi to chutná, s čímkoliv

    a je tam evidentně čerstvý, strouhaný
    DIVER
    DIVER --- ---
    jo a ať mi zase někdo někdy řekne, že za komárů bylo líp! taková pí****vina jako čerstvej zázvor! já vlastně do patnácti osmnácti ani nevěděl, jak vypadá, natož chutná. a přitom jsem si ho loni dokázal vypěstovat i v květináči. chápete to - to je chuť možná čtvrtky lidstva a když přiberu zázvorový pivo, tak třeba poloviny. a tady o tom, jak skutečně chutná zázvor, neměl nikdo ani páru...

    vlastně jsem si teď vybavil, jak jsem mu postupně přicházel na chuť. vím, že poprvý mě naprosto odrovnalo, jak je z čerstvýho zázvoru dobrej čaj. pak jsem přišel k zázvorovýmu pivu, zázvoru v čínský kuchyni a nakonec k nakládanýmu k sushi.

    no nic, těch chybějících chutí, surovin i receptů by asi byl hodně dlouhej seznam. ale byl guláš - a taky vlastně zprzněnej :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    tak jsem máti musel zavolat :) tohle mi vysypala z hlavy:

    HOVĚZÍ NA ZÁZVORU

    - maso špikovat párkem (zněl původní recept)
    - dusit v hrnci pod pokličkou, až později přisypat zázvor
    - zázvoru dost, ale nepřehnat
    - maso jsem nikdy předem nenakládala, ale v zázvoru jsem ho obalila nebo posypala. ale stejně se to pak při dušení smyje...
    - maso vyndat a omáčku zahušťovat máslovou jíškou, omáčka spíš řídká
    - jo, mělo to žlutou až žlutozelenou barvu a lehce štiplavou chuť
    - vždycky s houskovým knedlíkem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam