DIVER: recepty jsou dole, ciste slany je od Ottolenghiho, s cukrem podle Cuketky. Vpodstate akorat vezmes citron, nariznes, nacpes do nej soli, co se vejde a pripadne dolijes citronovou stavou a pak to nechas 6 tydnu na pokoji. Na mobilu ted presne recepty nenajdu, kdyztak zitra u kompu. Chutna to jako slanokyselej citron respektive slanokyselej citron se sladkym ocasem, kterej je ale intenzivnejsi nez jednotlivy slozky zvlast a chut je pronikava a vyvazena. Proste to neni slana a kysela, ale tak akorat slanokysela chut. Citronova slupka zmekla. Cukr se v nalevu skoro nerozpustil, ale nejakou chut presto predal. Citronovou stavu jsem do lahvi pridavala, aby byly citrony uplne ponorene, ale tipla bych si, ze na tomhle koncentratu by vyrasila jen hoodne odvazna plisen.
pouziti - kousek nalozeneho citronu nakrajim na pidikousky a zamicham do jidla jako koreni. S davkovanim budu postupne experimentovat, zatim mi pul cajove lzicky na porci kuskusu prislo ok. Pridavala jsem to az k hotovemu masu a cibulim, protoze to byly zbytky z predchoziho jidla, ale kdybych citronove kousky pridala uz v prubehu opikani kruty a cibule, tipuju, ze by to mohlo byt jeste lepsi.
pouziti v tequille mam jen z druhe ruky, pry nasekal par malych kousku a hodil je primo do sklenicky. Ja tvrdy prakticky nepiju, tak nevim, jak moc babica approves.