• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    BONEMINA: no a? chuť, recept, postupy, vychytávky, babicoviny...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BONEMINA:
    pred nejakou dobou jsem se ptala po nakladanych citronech. Nnakonec jsem udelala 2 verze, jednu v soli a jednu v cuktu a soli. Uz to uzralo a proslo testovanim v kuskusu s grilovanym krutim masem a cibuli. Oboji je super, ale verze s cukrem o maly fous lepsi. Jeden z ucastniku testovani si rovnou odnesl ctvrtku a pak vecer hlasil, ze s tequillou je to taky moc dobry a ze uz zalozil novou davku.
    TESSS
    TESSS --- ---
    GUDRUN: žampióny s porkem a trochou dobre sojovky, priloha libovolna. Dobre to jde se sklenejma testovinama, zasypat trochou oprazenyho sezamového seminka
    EDERA
    EDERA --- ---
    V socialistickejch kuchařkách byly i recepty na pórek jako náhradu chřestu. Lehce povařit, zabalit do šunky, zapéct s másle, případně strouhankou...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GUDRUN: ja porek delam jako mama. pokrajim na 7 cm spalky, zbytek zelenyho schovam a spalky varim v osoleny vode az sou mekky. pak je otru, obalim je platkem sunky a syra, zapichnu paratko, obalim 2x v trojobalu a smazim na panvi do hneda
    ADITU
    ADITU --- ---
    DIVER: jestli si pamatuju dobře, blog patří ID PHUSHI a občas podle ní něco připravuju (jen většinou ne ve variantě pro vegany).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jinak maso na zázvoru jsem dělala o minulém víkendu a jako dobrý. Zázvor byl čerstvej, maso byla hovězí kýta lehce stařená, posléze zamražená. Vypustila jsem bod matlám maso zázvorovým máslem a nechávám uležet v lednici, takže jsem osolené a opepřené maso opekla ze všech stran na másle, přendala do pekáče, výpek podlila trochou bílého vína, přidala do pekáče, spolu s tak 80 g nastrouhaného zázvoru, přepůlenou hlavičkou česneku a dvěma přepulenejma cibulema, co byly na té pánvi spoulu s masem, aby se máslo nepřepalovalo. Podlila jsem to vývarem, zaklopila a pekla na 120°C asi tři hodiny. Výpek jsem zcedila a rozvařila půl hodiny s cca 20 g máslové jíšky na omáčku.

    Bylo to boží a byly k tomu brambory a fazolkové lusky.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADITU: to už jsem na nyxu někdy viděl, dík za připomenutí.

    (jinak to taky beru jako ukázku, jaký nemít nastavení titulků při sdílení :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOOMBRINGER: hm, tak budeš muset Pospěšku ukecat o elektronickou verzi ;-) petra.pospechova@economia.cz
    ADITU
    ADITU --- ---
    GUDRUN: tohle dělám občas v neveganské úpravě a za mě dobré.

    Jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Velmi chutné, velmi jednoduché a pokud nemáte poblíž nějaký bio | Veganotic
    http://www.veganotic.cz/clanky/205-cizrna-na-paprice-s-porkem
    DIVER
    DIVER --- ---
    jinak bych asi taky volil třeba ten TRISSIE: quiche. ani tak moc pracný to imho není, je to dobrý, náplně (pórku) se spotřebuje spousta a dá se to jíst teplý i studený.
    DIVER
    DIVER --- ---
    GUDRUN: no, já budu asi nejjednodušší :) bydlel se mnou chvíli starší bratranec a ten si tak třikrát týdně dělal pórek.

    nakrájel ho na tenký kolečka, podusil na másle, přidal vajíčko a domíchal to. sůl pepř, k tomu chleba a bylo to hotový. a nebylo to úplně špatný.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: to je asi víc pro děti - s tou slaninou a kremžskou hořčicí je to pikantnější a zajímavější. Není to o tolik víc práce a nám to chutná, ale samozřejmě i tohle je možnost :) máme rádi s amerikama z trouby nebo, když je míň času, s rýží.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUDRUN: s pórkem vařím ještě tohle:
    Recept na filé v mléčném pórku - Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/recept-na-file/
    na večeři případně ještě quiche, ale ten to chce vyrábět dopředu (ale zas je fajn na večery, kdy člověk má víc času dopoledne než navečer).

    Ad gnocchi, mohou být dýňové? u těch neprůstřelný recept na zamrazitelné odzkoušený mám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: podobnou variaci, ale s míň ingrediencemi, mám od kamarádky - osmahnout kuřecí maso, přidat pórek, když je obojí měkké, zalít půl kelímkem smetany a nechat krátce povařit. Jen sůl a pepř, servírovat s rýží.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    ZUZKAOU: To vypadá užitečně, ale jsme na novém zélandu a papírová kniha vč. poštovného nic moc.. :)
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    teď budeme rok bydlet ve vanu bez velkých možností lednění. máme jednoplotýnkový vařič. a budu vděčný za jakýkoliv tip na jídlo co vařit. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: Nakrájet porek na nějaké 8 cm špalíky a rozpůlit podél. Půlporky opéct z obou stran na másle, aby tam byly lehce karamelizované kousky. Posolit, případně ještě přidat máslo a/nebo parmazán a použít jako přílohu. Případně k tomu dát pošírovaný vajíčko a vařený brambory.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam