• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Já si letos dala do okenního truhlíku jen magi.
    Záleží na tobě co nejčastěji používáš a nemuselas do zahrady.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: tohle asi neni jednoletka, ale zkus do zahonu listovy celer. Listy jsou podobne plocholiste petrzelce. Chut zustava celerova :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: tak aby si to nemela tak jednoduche, tak tu jeste nepadl bobkovy list
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BONEMINA: Mláďata ředkviček jsou výborná, taky vzejdou na papírové utěrce jak řeřicha.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: no jo, já vím prd, co je jednoleté, mně vždycky všechno v truhlíku chcípne za měsíc :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: pažitka je ovšem vytrvalá, tu mám venku (stejně jako tymián, oregano, mátu, libeček a další). Kopr seju normálně do záhonu.
    Takže asi vyhraje ta majoránka...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: mně přijde nejuniverzálnější / nejvyužívanější asi ta pažitka. Čerstvý rozmarýn, tymián nebo oregano jsou fajn, ale reálně je využiju jednou za uherák.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TOOMIX: rericha nepotrebuje truhlik, te staci vata. Ale ted jsem objevila kolo, mlade vyhonky redkvicek. Chutna mi vic nez pazitka a navic jeste ta ruzovozelena kombinace vypada na chlebu s maslem proste dobre :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: ja hodne tymian, pripadne matu nebo koriandr
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: pazitka,at je vzdy po ruce?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: řeřicha. Na chleba s máslem to je super posyp
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: tak si vyber dve a o finalni vyber si hod korunou..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EXCITE, DEVIL: když já to potřebuju zúžit na tu jednu ultimátní :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    TRISSIE: rukola! ta by ted jeste v zemi nevydrzela, tak je okno jasna volba:)
    ja mam tyden za oknem rukolu, petrzelku a majoranku. Chtela sem to pichnout do zeme, ale min.rukola by to jeste nedala (ale na zahonku mi uz rasi novy vyhonky petrzelky a majoranky)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: ja mam snitlik, petrzel, kopr, cilantro a libecek kterej ale nevylez
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TRISSIE: Marjánka, oregáno, saturejka, kopr
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    koupila jsem si do kuchyně třídílný květináč na kuchyňské bylinky. první dva kandidáti jsou jasní - bazalka a petrželka, ale váhám, co do toho třetího oddílu?
    na zahradě mám bylinkový záhon s běžnými vytrvalými bylinkami, takže spíš něco jednoletého, co člověk rád mívá po ruce (a co rádo sluníčko - je to na parapetu okna na západ).
    co doporučíte?
    TESSS
    TESSS --- ---
    BONEMINA: prosim nemela bys link na cuketku. Trochu se na jeho webu ztracim .
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    DIVER: recepty jsou dole, ciste slany je od Ottolenghiho, s cukrem podle Cuketky. Vpodstate akorat vezmes citron, nariznes, nacpes do nej soli, co se vejde a pripadne dolijes citronovou stavou a pak to nechas 6 tydnu na pokoji. Na mobilu ted presne recepty nenajdu, kdyztak zitra u kompu. Chutna to jako slanokyselej citron respektive slanokyselej citron se sladkym ocasem, kterej je ale intenzivnejsi nez jednotlivy slozky zvlast a chut je pronikava a vyvazena. Proste to neni slana a kysela, ale tak akorat slanokysela chut. Citronova slupka zmekla. Cukr se v nalevu skoro nerozpustil, ale nejakou chut presto predal. Citronovou stavu jsem do lahvi pridavala, aby byly citrony uplne ponorene, ale tipla bych si, ze na tomhle koncentratu by vyrasila jen hoodne odvazna plisen.
    pouziti - kousek nalozeneho citronu nakrajim na pidikousky a zamicham do jidla jako koreni. S davkovanim budu postupne experimentovat, zatim mi pul cajove lzicky na porci kuskusu prislo ok. Pridavala jsem to az k hotovemu masu a cibulim, protoze to byly zbytky z predchoziho jidla, ale kdybych citronove kousky pridala uz v prubehu opikani kruty a cibule, tipuju, ze by to mohlo byt jeste lepsi.
    pouziti v tequille mam jen z druhe ruky, pry nasekal par malych kousku a hodil je primo do sklenicky. Ja tvrdy prakticky nepiju, tak nevim, jak moc babica approves.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam