• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETER_PAN: hele já ho neznám, ale ten projev je mi proti srsti.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ZUZKAOU: Ted to presne nechapu. Co je spatne na Gennaro Contaldovi?

    Me vadilo v jeho starsich poradech, kdy dost plytval se surovinami. Treba v jednom zaberu pouzil zloutky a vyhodil skorapku s bilky, ale to je mnoho let dozadu. BTW - tohle jsem teda zahledl i v realu u jednoho jineho Itala a dost me to mrzelo a ozval jsem se. Jsem v tomhle idealista a jakekoliv plytvani s potravinami se mi prici a ozvu se vzdycky.

    Ale jinak ta sebechvala u vareni je soucast toho ze to cloveka bavi. Ja kdyz delam lidem nejake vymazlene jidlo, steaky, grilovane bataty, vsechny ty malickosti kolem. Stopuju stopkama, merim teplotu, tak take svym hostum rikam - museli jste prijet az sem, abyste konecne ochutnali nejake opravdu skvostne jidlo :D A jako nadsazku to jen rikam, ale myslim to doopravdy :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: trump s italským přízvukem!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    02:45 - "Why I'm cooking so good?!"

    Involtini of Beef | Gennaro Contaldo
    https://www.youtube.com/watch?v=CLIZO_ZCuLk
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jen si tu odložím sbírku salátů na příště

    https://www.epicurious.com/recipes-menus/side-salad-recipes-gallery
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Dneska jatýrka s rejžičkou. A k nim trochu májovek, když už rostou. Bylo to super.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    DEVIL: tak todle je proste presne z ty kategorii kdyz se me nekdo pta jak udelat takovej steak, tak dycky rikam ze to ma jenom dve pravidla 1. koupit dobry maso 2. nezkurvit ho :D

    Hrozne se me libilo jedno youtube video kde se delala omacka z kalamaru a tam taky rikal hele a ted mame dve moznosti, aby to nebylo tuhy a hnusny bud to budu delat 45s nebo 45 minut :-)))
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SIRIUS: lol gumidci. To je presny, to budu pouzivat
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    SIRIUS: jo a vlastne jeste jednou sem k tomu delal safranovy rizito a to taky sedlo pekne
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MONROE: ta chut je hodne jemna takze to za me nema cenu nejak vic komplikovat, pokud je to na nejakou slavnostni prilezitost, nebal bych se opec nejaky seminka a nazdobit tim trochu to pyre, pripadne stejne se da pouzit na tenky platky (skrabou nebo nejakou tim fancy struhadlem) nakralena mrkev, cukyna atp. ohozena lehce na oleji/masle, cukrovej hrasek by taky sel na ozdobeni k tomu pyre
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MONROE: za me je nejlepsi jen trocha pepre+soli a opec na masle, jenom je potreba davat fakt bacha aby z toho nebyli gumidci, je to fakt tak 1,5minuty na stranu a k tomu nejaky lehky pyre - hrasek, kvetak, maslova dyne je taky super (ale ta dyne je sladka, stejne jako musle tak to muze byt na nekoho moc a chtelo by to pak k tomu treba nejakej salatek co to srovna). Jinak ja odkrajuju jikry (takovej oranzovej prouzek obvykle) a nepouzivam je, ale videl jsem z toho delat omacky, takze to je asi taky zajimava cesta.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Díky všem, IKEA nádobí znám a je fajn, ale přece jen to není dárek k 65 narozeninám, je to spíš, když si to člověk kupuje sobě. Nejvíc se mi líbí TESSS ten kolimax, má plus za to, že je českej:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    Něco podobného mám, ale je otázka jestli si nezasloužím novější model:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Ještě doporučuju tohle:
    OUMBÄRLIG Pánev s poklicí - IKEA
    https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80343650/
    Ideál na věci, který začneš dělat na sporáku a potom šoupeš do trouby.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BUNDA:
    Super. Máme tam tento týden cestu, tak připisuju na seznam...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    AIJA: rukojeť je poměrně dlouhá a víc teplá je jen u kraje pánve, pak to teplo docela rozvede a ochladí se, běžně jí beru přímo do ruky bez chňapky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GEISHA:
    Díky. Já mám jednu s podobným držadlem a furt musím hledat chňapku:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    GEISHA:
    Při smažení čehokolit na sporáku se ta rukojeť nerozpálí?
    TESSS
    TESSS --- ---
    ADELHAIDA: koukni na kolimax, ceska firma, maji i panve do 300 stupnu do trouby. Nevim, jak s poklici. /Ja treba vyresila poklici koupenim dalsi extra levne panve, cena i tak furt OK / S panvi se do limitu vejdes.
    Panev od nich nemam. Mam hrnec a jsem velmi spokojena, pevne dno, neprilnave.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    Ja se teda musim pridat k pochvale ikea 365, poradil mi to kamarad kterej delal v nemecku v restauraci ze tam na tom jedou, mam tri a pouzivam je aktualne nejcastejsi, jsou o hodne lepsi nez tescomy co mam (obe min tak 3* drazsi) a treba tefal jsem vyhodil po roce protoze se ji vypouklo dno. Jedina lepsi panev co mam je nejaka draha z potten and pannen, ale to jen proto ze ma vyssi bok a oddelatelnou rukovet, nicmene mam pocit ze stala tolik co deset ikeackejch, takze pomer cena vykon je tam jasnej
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GEISHA: já sice ty svoje nestrkám do trouby, ale 365+ mám dvě, první šla pryč asi po deseti letech a spíš pro moje puzení si něco pořídit, než že by jí něco podstatného bylo, myju v myčce, extra šetrná k ní nejsem, takže Ikeu taky doporučuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam