• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: daj se udělat parky na cernym pivu?
    FITH
    FITH --- ---
    TRISSIE: Omeleta s cibulkou,parky nakrajenymi na kolecka a bramborami uvarenymi a nakrajenymi na drobne kosticky. Vse pekne opect na masle zalit rozkvrdlanymi vejci se strouhanym syrem a petrzelkou :o).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: buřtguláš?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    hledám inspiraci - švagrová na víkendovou návštěvu přivezla megabalení (kvalitních) párků a já je potřebuju nějak urychleně tepelně spotřebovat.
    Už byla frankfurtská polévka, hrachová s párkem, lečo i zapečené těstoviny, ale furt těm párkům není konec!
    klasice "ohřátý párek s chlebem a hořčicí" bych se radši vyhnula, jakkoli to přinejhorším vidím na párek s bramborovou kaší zítra k obědu :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: agar nepodleha tepelny degradaci jako zelatina.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OLIII: pokud jsou zrna měkká a zelená, tak je to takový zábavnější hrášek. Klidně stačí jen orestovat na másle, případně přidat nějakou další zeleninu a bylinky.

    POkud smícháš favu, kukuřici a papriku - a k tomu třeba cibulku a rozmazýn, a to celé orestuješ na pánvi a chviličku dodusíš, tak máš přílohu k masu - indiánský succotash.

    Pokud už jsou hnědé, tak s tím zacházej jako s hrachem/cizrnou - tedy namočit a uvařit. A přidat do nějaké polívky, udělat z toho humus/foul, poudusit to s rajčaty a kořením, přidat do salátu.

    Foul (Ful) - Simply Lebanese
    https://www.simplyleb.com/recipe/foul-ful/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: agar je pevnější? Super. Já mezi tím vygooglila že mi to trochu zpevní chlorid vápenatý.
    OLIII
    OLIII --- ---
    Dostala jsem čerstvý boby (asi bob zahradní?). Stači je vyloupat a uvařit nebo je mám před vařením ještě nějak namáčet, případně jinak zpracovat? A kdyby měl někdo osvědčenej recept, tak budu ráda:)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: tak zkus agar misto zelatiny. tomu je teplota jedno a lidi hovno poznaj ze to neni zelatina
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak co nelépe zpevnit želatinu - zejména potřebuju odolnost proti vyšší pokojové teplotě. Na slano kyselé aspiky.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GINGERCAT: i s parmazánem. Nesráží. Mělo by? Vždyť tuk se obvykle mrazí naprosto bez problémů.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    VSICHNIMAME: i s parmezánem/pecorinem uvnitř? Nesráží se to?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    87HIGHFLYER: osobne hotove pesto mrazim ve sklenicich se sroubovacim uzaverem. Pri pouziti do testovin je pak treba v zime fajn.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: respektive měl jsem kopec bazalky, tak jsem ji zmrazil a pohoda
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: řešil jsem loni a nejlíp z toho vyšel mrazák
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    87HIGHFLYER: řešil jsem loni a nejlíp z toho vyšel mrazák
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Mám hrozně moc máty a bazalky. Jak připravit / konzervovat pesto z bazalky aby vydrželo co nejdýl? Mátu lepší sušit nebo mrazit? Dík
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DIVER: on ho sice předváděl Horst, ale je to dost dobrá věc, kdybych neměla zrovna celkem nový kráječ/krouhač, tak ho koupím znova https://www.boerner.de/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DIVER
    DIVER --- ---
    já to znám jako WS kráječ Horsta Fuchse :)
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    DEVIL: děkujuuu!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    mam tam ten sirokej hreben a to kraji kosticky
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    DEVIL: něco jako odkaz? :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MYSUS: s tim krajenim zeleniny, ja uz sem temer kapituloval a odlozil vetsinu nozu. jen okrajim konce/oloupu a v japonsku sem si poridil mocnou mandolinu. na ty mam takovy 'univerzalni nastaveni nozu' a to kraji vsechno na stejno. salat okurka rajce paprika cibule trva cca 5 minut. mandolina = zaklad. skoda ze sem to neobjevil driv. takovyho casu by mi to usetrilo...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MYSUS: Teď na mě vyskočil Jamie, ze má vege kuchařku. To tipuju, ze fakt bude okolo těch 30 minut. Většinou to tak je od nej.
    MYSUS
    MYSUS --- ---
    chm, s tím krájením je to pravda... ale ideální recepty typu očistím a nakrájím a pak už se to kuchtí samo (v hrnci či troubě...)
    TESSS
    TESSS --- ---
    Jeste kvetakovy mozecek, leco by se taky melo vejt do limitu, kuskus, fazole z konzervy se zelinou a napr. ryzi. Vlastne je toho dost. Zalezi jak to chces "vymazlit"
    TESSS
    TESSS --- ---
    MYSUS: existuje docela v pohode kucharka, bud jeste pred revolucni nebo tesno po. Bohuzel jsem se prave prestehovala a knihy jeste nemam vybalené . Je zelena a brozovavana zhruba veskery popis, co ti mohu dat. A jestli mas v dosahu levne knihy tak tam, se neco obcas objevi. Ale jak rekl nerkro cosi :) ocisteni zeleniny chvili trva. Umyt a nakrajet rajcata, oloupat cibuli, mozna i cesnek a uvarit spagety + koreni asi se vejdes do limitu. Kdyz dáš ty rajcara z konzervy tak par minut usezris :)
    NECRO_BUTCHER
    NECRO_BUTCHER --- ---
    MYSUS: imho základní příprava (tj, čištění, loupání, krájení, atd. atp.) trvá cca těch 30 min. na každý dobrý jídlo.. a zase potom s dobrou přípravou (např. předpošírovaný chřest, udělaný dressing, předvařené vejce, očištěná a nakrájená zelenina.. ) je všechno hotový za 30 min..

    To je tajemství kuchyně.. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam