• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Ještě se zeptám tady... Jsem blbá a maso jsem místo v kapustě omylem udusila na zelí. Jsem naštvaná, protože na kapustu jsem se těšila. Je to jen osolené a opepřené. Nemáte tip, jak to zelí nějak ozvláštnit? Napadá mě jen něco na styl bigos...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Omg! Jak maj ty parecky uplne zhnedly ty konce. Urcite chrupou jak kosti obeti stevena segala
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    A co teprve Pigs in blanket

    Pigs in a Blanket Baked Brie [OC] - GIF on Imgur
    https://imgur.com/7qMoQyI

    Pigs in a Blanket Baked Brie - Host The Toast
    https://hostthetoast.com/pigs-blanket-baked-brie/

    DEVIL
    DEVIL --- ---
    A v dlouhy ulici smerem ze staromaku po levy strane je pekarna a tam maj frikadely a v tom vzdycky mivali parky uplne nejlepsi chuti co sem nikdy jinde neochutnal. Rano kdyz to tam sazeli do pultu a ja sel este privozralej nosit bagaze v hotelu... vzdycky sem si jeden koupil az se ze me stal tlustej zmrd!
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: jezisi parky v listovym testu... to je hrozny! To je jak herak. Nejlepsi na to byly takovy nemecky mikro parecky v pixle v nalevu. Nebo rezna na vesnici delal takovy pikantni debrecinsky! Och to bude spousta vselelych lidi az to vyndas z trouby
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: To bych si desne dal...! :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    díky všem za nápady (jistě využiju v budoucnosti), asi to skončí tím listovým těstem, děti to dneska loudily v obchodě, tak jsem jim slíbila, že je zítra upečeme :-)
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: s cockou a mrkvi (cibule, cesnek, mrkev na kolecka osmazit, prihodit cocku, bobkovy list, tymian a ke konci parek).
    DAHY
    DAHY --- ---
    TRISSIE: Smíchal bych pokrájený s bílejma fazolema v rajčatový omáčce.
    FAT
    FAT --- ---
    TRISSIE: Jestli máš k dispozici mrazák, použij ho.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: daj se udělat parky na cernym pivu?
    FITH
    FITH --- ---
    TRISSIE: Omeleta s cibulkou,parky nakrajenymi na kolecka a bramborami uvarenymi a nakrajenymi na drobne kosticky. Vse pekne opect na masle zalit rozkvrdlanymi vejci se strouhanym syrem a petrzelkou :o).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: buřtguláš?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    hledám inspiraci - švagrová na víkendovou návštěvu přivezla megabalení (kvalitních) párků a já je potřebuju nějak urychleně tepelně spotřebovat.
    Už byla frankfurtská polévka, hrachová s párkem, lečo i zapečené těstoviny, ale furt těm párkům není konec!
    klasice "ohřátý párek s chlebem a hořčicí" bych se radši vyhnula, jakkoli to přinejhorším vidím na párek s bramborovou kaší zítra k obědu :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: agar nepodleha tepelny degradaci jako zelatina.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OLIII: pokud jsou zrna měkká a zelená, tak je to takový zábavnější hrášek. Klidně stačí jen orestovat na másle, případně přidat nějakou další zeleninu a bylinky.

    POkud smícháš favu, kukuřici a papriku - a k tomu třeba cibulku a rozmazýn, a to celé orestuješ na pánvi a chviličku dodusíš, tak máš přílohu k masu - indiánský succotash.

    Pokud už jsou hnědé, tak s tím zacházej jako s hrachem/cizrnou - tedy namočit a uvařit. A přidat do nějaké polívky, udělat z toho humus/foul, poudusit to s rajčaty a kořením, přidat do salátu.

    Foul (Ful) - Simply Lebanese
    https://www.simplyleb.com/recipe/foul-ful/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: agar je pevnější? Super. Já mezi tím vygooglila že mi to trochu zpevní chlorid vápenatý.
    OLIII
    OLIII --- ---
    Dostala jsem čerstvý boby (asi bob zahradní?). Stači je vyloupat a uvařit nebo je mám před vařením ještě nějak namáčet, případně jinak zpracovat? A kdyby měl někdo osvědčenej recept, tak budu ráda:)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: tak zkus agar misto zelatiny. tomu je teplota jedno a lidi hovno poznaj ze to neni zelatina
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak co nelépe zpevnit želatinu - zejména potřebuju odolnost proti vyšší pokojové teplotě. Na slano kyselé aspiky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam