• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: to je takový ten výrobek, ne vyuzený kus boku
    kdyby to byl domácí špek, tak jsem v klidu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: hele jestli je v lednici, tak se na něm nemá moc co kazit.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    GEISHA: ok, díky, jsem si chtěla na někdy příště ušetřit práci s cibulí :D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    lama dotaz
    půlkulový vzorek valašského špeku, expir do 12.10.
    když ho zpracuju na pánvi s cibulí, bude se to dát zamrazit a použít někdy na nějaký základ?
    dík ;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: S varenym bramborem s libeckem :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: Mama s tetou dělají dvě varianty. První je mletý maso a druhy je ryze. Predvarena trochu. Ony upřímně neumí tak úplně používat “orientální kořeni”, ale todle jim jde fakt skvěle. Dělej to podle pocitu do libanonské/arabské chuti a nemůže to byt špatné. Fakt to mám moc rad.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: mohl by :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: nakonec jsem se k nim neodhodlala :-(
    ale třeba se podělí RUTHLESS?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: muzes prosim nahodit, cim jsi naplnila? Nikdy jsem nedelal a listi je to jediny, co nam zbylo :)

    Diky!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Rveme to dvakrat rocne na chatě a musím říct, ze se toho muzu pokazdy uzrat. Něco jako Kuba na Vánoce. Jednou za rok podle ročního období a proste dokonalý jídlo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: můžeš orvat révu, ale kdybys ji rvala na jaře, tak by byly jemnější.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vinné listy na plněné vinné listy jsou nějaké speciální, nebo můžu jít normálně orvat (nestříkanou) révu na zahradu?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SALVATOR: ale to bys mohl býti průkopníkem :P
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    87HIGHFLYER: Za mě dobrý, ale já jsem člověk, kterej skutečně schopnej žrát kostku másla... Nebo sádlovou pomazánku lžičkou. :)

    GEISHA: Připaluje se to hodně?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: tak Hestonova porce v jeho restauraci bude v nižších desítkách gramů váhy, ne v běžné porci domácího vaření...

    (taky jsem ji zkoušela a taky jsem nedodržela poměry :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEISHA: já teda kdysi kaši podle hestona dělal a v podstatě se mi z toho navalovalo. Jako žrát kostku másla:/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A Paulus s vývarem a mlékem, to taky bude dobrý.

    Polenta - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu
    https://www.youtube.com/watch?v=qR0hMBZwMqA

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: Gordonovi stačí sůl, pepř, máslo a parmazán. Ale drůbeží vývar vždycky pomůže.
    Gordon Ramsay's Grilled Polenta with Tomatoes and Goat's Curd
    https://www.youtube.com/watch?v=wtlfcHmfKW0



    Ale dost živě si pamatuju nějakou hodně dávnou dovolenou s rodiči v Rumunsku, na sklonku socialismu, kdy jsme v hotelu k snídani dostali mamaligu s bryndzou - tedy teplou neochucenou kukuřičkou kaši s bryndzou - dost aktivně jsem to nenáviděla. Ale teď jako dobrý.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Tak já jí dám eště šanci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: polentu musíš vařit v osoleném vývaru a důkladně omastit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam