• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    PRAASHEK: Nasucho opražená strouhanka, s cukrem a špetkou skořice, je taky skvělé sypání na ovocné knedlíky. Taky to chce polít máslem. Asi jde o nějaký pozůstatek nedostatkového vaření, ale u nás doma je to jeden z nejoblíbenějších způsobů, jak jíst knedle.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BLANITCHKA: K tomu, co píše PRAASHEK, bych doplnila, že to chutná mnohem líp, když je ta strouhanka lehce opražená nasucho, případně osmahnutá na trošce másla.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    BLANITCHKA: Viděla jsem nějaké video kde se plnilo kuřecí prso směsí parmazánu a panko strouhanky, pak obalit parmskou šunkou a upéct.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    BLANITCHKA: Do štrůdlu.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BLANITCHKA: normální strouhanku používám na vařený květák/brokolici

    - uvařím květák/brokolici ve slané vodě
    - dám na talíř
    - posypu strouhankou
    - poliju rozpuštěným máslem

    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    V záchvatu kreativity jsem koupila panko strouhanku. Při vybalování mi došlo, že normální strouhanku použiju tak 2x za rok. Vlastně nesmažím. Máte tip, na jaký jídla by se dalo zpracovat?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ZUZKAOU: to je takový ten výrobek, ne vyuzený kus boku
    kdyby to byl domácí špek, tak jsem v klidu :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JAJITA: hele jestli je v lednici, tak se na něm nemá moc co kazit.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    GEISHA: ok, díky, jsem si chtěla na někdy příště ušetřit práci s cibulí :D
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    lama dotaz
    půlkulový vzorek valašského špeku, expir do 12.10.
    když ho zpracuju na pánvi s cibulí, bude se to dát zamrazit a použít někdy na nějaký základ?
    dík ;)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: S varenym bramborem s libeckem :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    POHODAVOLE: Mama s tetou dělají dvě varianty. První je mletý maso a druhy je ryze. Predvarena trochu. Ony upřímně neumí tak úplně používat “orientální kořeni”, ale todle jim jde fakt skvěle. Dělej to podle pocitu do libanonské/arabské chuti a nemůže to byt špatné. Fakt to mám moc rad.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: mohl by :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POHODAVOLE: nakonec jsem se k nim neodhodlala :-(
    ale třeba se podělí RUTHLESS?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TRISSIE: muzes prosim nahodit, cim jsi naplnila? Nikdy jsem nedelal a listi je to jediny, co nam zbylo :)

    Diky!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Rveme to dvakrat rocne na chatě a musím říct, ze se toho muzu pokazdy uzrat. Něco jako Kuba na Vánoce. Jednou za rok podle ročního období a proste dokonalý jídlo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: můžeš orvat révu, ale kdybys ji rvala na jaře, tak by byly jemnější.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    vinné listy na plněné vinné listy jsou nějaké speciální, nebo můžu jít normálně orvat (nestříkanou) révu na zahradu?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SALVATOR: ale to bys mohl býti průkopníkem :P
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    87HIGHFLYER: Za mě dobrý, ale já jsem člověk, kterej skutečně schopnej žrát kostku másla... Nebo sádlovou pomazánku lžičkou. :)

    GEISHA: Připaluje se to hodně?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA: tak Hestonova porce v jeho restauraci bude v nižších desítkách gramů váhy, ne v běžné porci domácího vaření...

    (taky jsem ji zkoušela a taky jsem nedodržela poměry :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GEISHA: já teda kdysi kaši podle hestona dělal a v podstatě se mi z toho navalovalo. Jako žrát kostku másla:/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A Paulus s vývarem a mlékem, to taky bude dobrý.

    Polenta - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu
    https://www.youtube.com/watch?v=qR0hMBZwMqA

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: Gordonovi stačí sůl, pepř, máslo a parmazán. Ale drůbeží vývar vždycky pomůže.
    Gordon Ramsay's Grilled Polenta with Tomatoes and Goat's Curd
    https://www.youtube.com/watch?v=wtlfcHmfKW0



    Ale dost živě si pamatuju nějakou hodně dávnou dovolenou s rodiči v Rumunsku, na sklonku socialismu, kdy jsme v hotelu k snídani dostali mamaligu s bryndzou - tedy teplou neochucenou kukuřičkou kaši s bryndzou - dost aktivně jsem to nenáviděla. Ale teď jako dobrý.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Tak já jí dám eště šanci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: polentu musíš vařit v osoleném vývaru a důkladně omastit.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JAJITA: Rozhodně. Bohužel, na polentu fígl nemám, ta mi taky přijde hnusná, ale kimchi z ní radši dělat nebudu.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SALVATOR: Díky za tip, dýni miluji a tohle musím vyzkoušet ;)
    GALE
    GALE --- ---
    MOODYCAT: Na poslední pokusy, jestli jsi to ještě nevzala, doporučuji vyměnit hokaido za maslovou dýni. Je béžová a má tvar hrušky. Hokaido nemám ráda, ale tahle mi chutná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam