• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak teda my o fenyklu a fenykl na ambi.
    Co dokáže fenykl? - Jídlo a radost
    https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/co-dokaze-fenykl/

    Musela jsem jeden koupit a mám tu ten izraelský salát - fenykl, sůl, olej, citron, pepř, petrželka a sumah a je to naprosto boží. Chce to chviličku nechat proležet, aby fenykl pusti šťávu.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZUZKAOU: Nefunguje, bohužel.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KATIA: přes noc kuřecí prsa posolíš a necháš v lednici. Posléze je vyndáš, osušíš, popepříš (případně obalíš v hladké mouce, ale to se dá vynechat) a na pánvi opečeš je opečeš na másle - docela zprudka. tak 5 minut z každé strany. Dáš odpočinout do teplé trouby.

    Na máslo v pánvi přidáš na jemno nakrájenou cibulku, necháš ji zesklovatět, zaleješ deckou vína, odnípeš do toho vína všechny připečené věci a víno necháš téměř odvařit. Přidáš 2 dcl smetany a 2 dcl vína a svaříš na požadovanou hustotu. Pak to ochutnáš a podle chuti dosolíš, dopepříš, případně tam dej trošku citronové šťávy.

    Možno přidat - bobkový list, muškátový oříšek a dle možností nějakou bylinu - tymián/estragon/petržel. Určitě do toho můžeš dát třeba lžíci hořčice. Nebo třeba kapary. Pokud chceš česnek, tak ho dávej chvíli po té co tam hodíš cibulku.

    Rozmixuj a nebo propaasíruj.

    Pokud chceš jíškovou omáčku, tak na výpek z kuřete nedávej cibulku ale 1 lžičku mouky na porci a 80 ml smetany a 80 ml vývaru na porci a nech to vařit alespoň 20 minut.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LORAIN: DObrej bejval ten přívěs velmi slušnýma rybama na Komunardů mezi zastávkama U průhonu a Dělnická. Ale nezaručuju že to ještě funguje, dlouho jsem tam nebyla.
    KATIA
    KATIA --- ---
    nemáte prosím osvědčený recept na zapečená kuřecí prsa se smetanou... (další ingredience libovolně :-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: Hala 22 v tržnici.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Kde v Holešovicích koupit ryby? Ne kapra, potřebuju tuňáka a lodosa?
    TESSS
    TESSS --- ---
    ZUZKAOU: ve skutecnosti budu asi kupovat min
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: přebytečný celer patří do polévky, celerového salátů, remulady a nebo do celerovych řízků k tomu salátu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TESSS: hele 400 g salátu ziskas když uvaříš 1 menší mrkev, jednu petržel a plátek celeru tlustý zhruba jak hubený malíček + 3 větší brambory+ 2 vajíčka a dle libosti prihodis dvě lžíce mraženého hrášku.

    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: dobre budu specificistejsi, Zadne maso, cibule, majonezy spi min nez vic. Vim, ze skvely maji v Beroune na namesti, ale jezdit tam jen kvuli salatu?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TESSS: aniž bych chtěla spouštět flejm, asi by to chtělo specifikovat, co v tom salátu mít chceš a co naopak ne - ať tě někdo nepošle pro svůj oblíbený židovský, když ty bys radši s uzeným :-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    Vim, ze trochu brzy, ale mate v Praze tip na dobry braborovy salat? Chci tak max 400gr, takze na domaci vyrobu to neni.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Crhákovic Krámek, Edvarda Beneše 2497, 678 01 Blansko
    Objednají ti to z farmboxu, když nebudou zrovna mít, ale teď mají jen bio a ten je dost drahý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Víš kde je u vás Crhákovic krámek?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MONROE: hele jestli to chceš kvůli tomu železu, tak rostlinné se blbě vstřebává i ve zdravých střevech.

    Vegani sice plní internety tím, jak stačí rostlinné zdroje, ale ti příčetní suplementují. Takže pokud to chceš řešit stravou, tak potřebuejš ta vejce a játra (kde jsou navíc B vitamín, kterej to vstřebávání podporuje).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MONROE: Na blanensku se poptej, jestli ho nemají někde ve zdravé výživě, kde berou i zeleninu a nebo jestli tam někde máte bedýnkový systém...

    Jinak budou ho teď mít někteří na Zelňáku.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Normální je taková světle žlutá a ta mi teda špagetuje skvěle (peču normálně nahoru řezem teda..) a ted jsem koupila v Bille nějaký tři takový strakatý zelenožlutý.. ty teda jsou trošku horší, ale víceméně to je taky použitelné. Stály totiž 1 ks 14 Kč, nech jim to tam :D Dneska chci jednu udělat zapečenou s pestem a sýrem :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: já ji měla z Bykoše, tak bych doufala, že tam to mají ošéfovaný :D ale vzhledem k tomu, že to byla už druhá jejich dýně (nepočítám ty mexické na vydlabávání, jenom ty, co tam měli fakt uvedené na jídlo), co se nedala jíst, tak to mají prostě asi jenom na dekoraci nebo nevím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam