• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    JESTEDMAN: zluknuti je oxidace, je na potreba kyslik, pod olejem zluknout nebudou..
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ADELHAIDA: u těch ořechů bych se bál aby do Vánoc nežlukly
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TESSS: na mleté maso tenhle: https://kuchynelidlu.cz/product/ragu-z-mleteho-masa-zapecene-s-bramborovou-kasi

    a jinak nějakou variaci tuším na Marthu Stewart na thanksgiving leftover shepherd pie (spotřebovávám do toho totiž nejrůznější zbytky pečeného masa).
    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: mas nejaky osvedceny recept? Co jsem googlila, je to s lehkyma obmenama asi stejny. Ale ta obmena muze byt podstatna
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    TRISSIE: není to něco tohohle typu? https://www.bbc.co.uk/food/hotpot
    TESSS
    TESSS --- ---
    TOOMIX: muzes prilit trochu bileho vina. Urychly to prpces, doda chut a budou krasne "jety"
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XCIDER, QUANTI: pastýřský koláč dělávám často, ale tohle bylo, mám pocit, něco jiného...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TOOMIX: A jestli to máš rád jako DAWIDOS, tak je ještě fajn smíchání vnitřku s posekanejma vlašskejma ořechama a bílým pepřem.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    TOOMIX: Vydlabavam vnitrky, ktere smicham s cesnekem, spetkou chilli a tymianu. Pak to zase pekne naboucham dovnitr, priklopim a hotovo. Za par dni je ten vnitrek krasne mazlavej a okraje pevny. To mam rad.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TOOMIX: Tak tak. A ještě jsem si vzpomněla na nepálivou variantu hermelínu, kterou si budu muset zopáknout - míň česneku, než do klasiky, červená cibule, barevný pepř a rozmarýn. Je moc hezký dát do sklenice i větvičku rozmarýnu, má-li ji nakladač k dispozici, ale tu intenzivní rozmarýnovou chuť udělá sušený drcený rozmarýn v sýru i oleji, nebo přímo rozmarýnový olej, ale tím by se mi na to nechtělo plýtvat.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADELHAIDA: rozkrojit horizontálně, namazat a připlácnout zpátky?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TOOMIX: Velmi dobrá varianta je potření wasabi.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TOOMIX: my prihazujeme chilli a sušená rajčata (ideálně i olej). a červenou cibuli.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: s tymiánem nevím, ale hovězí + mrkev + bramborová kaše je hodně jedlé https://neviditelnypes.lidovky.cz/...epherd-pie-alias-pastyrsky-kolac.A060612_135356_p_zviretnik_dru
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Je nejvyšší čas naložit hermelíny, aby do Vánoc byly tak akorát. Většinou dávám jen česnek, tymián, pepř a slunečnicový olej. Kromě chilli byste udělali jakou variantu?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    TRISSIE: nejaka variace na shepherds pie ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    krok stranou od citronů: kdysi dávno jsem měla recept na hovězí s mrkví zapečené s bramborami.
    Pamatuju si, že hovězí se restovalo spolu s mrkví a spoustou tymiánu, spíš šlo o mleté než kostky, a u brambor si nejsem jistá, jestli to byla kaše nebo plátky.

    recept padl za oběť několika stěhováním, ale třeba někdo něco podobného zná/dělá?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    musi to bejt cely ponoreny. voni byli ponoreny kdyz sem je tam daval, ale asi nejak pokvasli nebo nevim co. dva vyplavali a cely to slo do haje. dat tam vyvarenej sutrak tak by to slo, ale to bych bejval musel este prikoupit treti flasku bio stavy... a sutr me zrovna nenapad
    GEISHA: no, jenze me to ale pekne sere!
    RUTHLESS: imho je to moc napchany v ty sklenici po okraj. to chytne plisen jak se to dotyka vicka a vidim vzduchovou bublinu postrane. ted poucen zmarem, nad tim premyslim, ze by slo vzit dve dreveny tycky a ty vzpruzit krizem pod to zuzeni ty sklenice. trochu tam posolence zmacknout a zalejt to, aby byly tycky pod vodou. cokoliv, co bude koukat nad hladinu shnije.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: Jo, dosypat solí a citronovou šťávou
    TESSS
    TESSS --- ---
    DEVIL: me to manzel zatizil cistym sutrem, nejak jsem na to zapomněla a kdyz jsem to otevrela prvne málem me kleplo, ze to zplesnivelo
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RUTHLESS: Někdy ty potvory nechtějí ke dnu, ale stačí dolít citronovou šťávu nebo vodu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam