• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: no to teda! :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    PETATA: to jsem přesně udelala ja :-) prdla jsem ho do zbytku cocky a jaky to je! :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Nemas ho najednou málo...? :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: já bych si dokázala představit třeba zelňačku a nebo pokud vám zbyde čočka, tak čočkovou polévku
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRISSIE: Uzený vývar je skvělý do zelňačky nebo křenové polévky.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: Nějaká hustá luštěninová polévka, fazole, čočka... Dostala jsem na to chuť :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: a nebo to přidej do vody na těstoviny. Trocha umami jim jen pomůže.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: hrachovka, bude "jen" voňavější než z vody
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    TRISSIE: je to takový skromnější, to je fakt.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JENDAZCB: já myslím, že když v tom povařím brambory a pořádně duchutím česnekem, tak z toho bude tak akorát "vodová polévka" (teplý nepříliš vydatný předkrm) k zítřejšímu obědu...
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    TRISSIE: Je to spíš na ten zbytek, ne přímo česnečka. A pokud není zbylá chuť tak extra, lehce bych to doladil. Aby se to tam nerozvařilo, ale dalo tomu ještě jinou chuť. Kus třeba mrkve nebo tak? Příklad jen. Takže to bude chutnat slaně, dobře a s lehkým přídavkem jiný chuti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JENDAZCB: vidíš, česnečka, že mě to nenapadlo! to je taky takový tradiční novoroční... vyprošťovák :-)
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    TRISSIE: na jihu čech se k tomu zbytku daly kroupy a brambory a to je celý.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám tu vývar z uzeného, který sám o sobě není dost silný, aby to bylo na uzenou polévku, ale je mi líto ho vylít... k čemu by šel použít?
    do krémových zeleninových polévek si nejsem jistá, jestli se to nebude chuťově moc prát, ale pokud má někdo dobrou zkušenost, tak to klidně prubnu. nebo rizoto? nebo???

    (mám jako jedno z předsevzetí pro 2020 méně plýtvat jídlem, tak by to chtělo začít hned u té novoroční čočky :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Delam to k pecenym batatum obvykle

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GEISHA: Nevim, nakolik je zajimavej,ale mame radi :)
    Vse od oka
    Tahini pasta - 3 poradne lzice
    Jeden strouzek cesneku (u ceskeho staci)
    Olivovy olej - mnozstvi zalezi dle tuhosti tahini pasty, cca lzice
    Sul
    Stava z cca 1/2 citronu
    2 lzice vody
    Vse rozmixovat v mixeru
    A pak doredit vodou na pozadovanou konsisten i (fakt zalezi na preferenci tuhosti i dane tahini paste) a dochutit
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GEISHA: přidám se, kdysi jsem měla moc dobrou pomazánku z červené čočky, dala bych si...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Vidíš, já to vždycky jedla jako tu pomazánku, nic jiného jsem nikdy pod "pivním sýrem" nepoznala. Ale trochu jsem zapátrala, našla tenhle: http://zapalena-kucharka.cz/pivni-syr/ blog a poznala jsem logo Moravia. A vypadá to, že ho ještě vyrábějí: https://mleko.cz/produkt/pivni-syr/ a má ho třeba Tesco.
    PETATA
    PETATA --- ---
    TESSS: Vanek to dokonce vari s mlekem a kure na paprice ma genialni
    zakysanky bych se nebala a doredit asi pripadne dle hustoty
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TESSS: ano můžeš, dávej ji až na konec a dus to v mléce místo smetany
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam