• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: masové kuličky, játrové knedlíčky, určitě zeleninové polévky (dýňová, pórková) nebo pyré
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    inspirace needed: chci rozšířit seznam jídel, která se dají vařit ve velkém a dobře snášejí zamražení a rozmražení (že bych vždycky uvařila dvojnásobné množství a půlku schovala do mrazáku na náročnější večery).
    v tuhle chvíli mám otestované:
    - boloňská omáčka
    - guláš v různých variacích (hovězí, vepřový, s houbami...)
    - chilli con carne
    - vepřová v mrkvi
    - vývary
    - hovězí s rajskou omáčkou
    - přírodní hovězí/vepřové plátky s omáčkou
    (a určitě ještě pár dalších, které mě teď nenapadly)

    co dalšího máte otestované vy? ideálně aby se to i v domácích podmínkách dalo vařit stylem "pro armádu" (nás je šest, i když jsme sami, takže dvojnásobná dávka je 12 porcí), ale kdyby to jo stálo za to, můžu si občas udělat odpoledne v kuchyni :-)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    prosimvas, kam (v praze) do kamennyho obchodu na jistotu pro (potravinarskou) ruzovou vodu/sirup? chez amis web, coz mne napada jako prvni misto, hlasi Nemame skladem... kdyby tam zaroven meli idealne i vinny kamen, bylo by to skvele)) pripadne predem moc dekuju
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ehm, odešla mi indukce... takže potřebuji spoustu bezmasých (povolené jsou ryby) receptů, které mohu připravit v troubě nebo remosce, moc děkuji za tipy. .
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DIVER: pokud je kejta hezka a libova, tak bych delal udelal pro madr uprava ala 'rostenku' hezky na tenky platky obalit v mouce a zhnedit ale neupect uplne do sracek. ale sam pro sebe bych udelal rare upravu 1.5 cm tlustyho stejku. Muzes to posolit den predem aby to pustilo vodu a ochutilo se to.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DIVER:
    Z jakýho kusu to je? Jestli mladý, tak stejk klidně, ale fakt propečenej. A to je celkem um to pak nevysušit. Na nějaké médium zapomeň. Teda alespoň já bych nikdy jen lehce opečenýho kance nejedla.
    Uvařila bych guláš. Nebo plátky naložila do česneku a pak usmažila v troubě jako řízky. Nebo podusit jako svíčkovou...Měli jsme teď o svátcích všechno a bylo to všechno jedlé. Hodně:-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    dotaz - kančí maso:

    koupil jsem máti k vánocům tři plátky kančí kýty a slíbil jí, že to udělám o víkendu k obědu. jsou to fakt hezký stejky, tak 1,5 cm tlustý.

    jen pořád bojuju s úpravou. jde to udělat jako biftek? já to ukoušu, ale máti už má klapačky :) udělat to rychle a zprudka? nebo z toho mám spíš udělat guláš? to mi ale přijde trochu škoda...
    DIVER
    DIVER --- ---
    ani nevím, jestli to není nějakej italskej hřích, ale já vařím těstoviny s ledasčím: vývar nebo přihodím libeček nebo tymián nebo bazalku. snad i s chilli jsem to zkoušel.
    DIVER
    DIVER --- ---
    kdyby bylo nejhůř, uvařil bych v tom klidně těstoviny. třeba na šunkafleky :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    RUTHLESS: no to teda! :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    PETATA: to jsem přesně udelala ja :-) prdla jsem ho do zbytku cocky a jaky to je! :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    TRISSIE: Nemas ho najednou málo...? :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: já bych si dokázala představit třeba zelňačku a nebo pokud vám zbyde čočka, tak čočkovou polévku
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TRISSIE: Uzený vývar je skvělý do zelňačky nebo křenové polévky.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    TRISSIE: Nějaká hustá luštěninová polévka, fazole, čočka... Dostala jsem na to chuť :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: a nebo to přidej do vody na těstoviny. Trocha umami jim jen pomůže.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: hrachovka, bude "jen" voňavější než z vody
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    TRISSIE: je to takový skromnější, to je fakt.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JENDAZCB: já myslím, že když v tom povařím brambory a pořádně duchutím česnekem, tak z toho bude tak akorát "vodová polévka" (teplý nepříliš vydatný předkrm) k zítřejšímu obědu...
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    TRISSIE: Je to spíš na ten zbytek, ne přímo česnečka. A pokud není zbylá chuť tak extra, lehce bych to doladil. Aby se to tam nerozvařilo, ale dalo tomu ještě jinou chuť. Kus třeba mrkve nebo tak? Příklad jen. Takže to bude chutnat slaně, dobře a s lehkým přídavkem jiný chuti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam