• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nejak se nam doma seslo vice skořice a to jak mleté tak i kůra. Co s tím, ideálně zpracovat hromadně.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    KURE: panenku obal v koření, zasyp směsí soli a cukru a nech 12 h v lednici
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    VSICHNIMAME: Můj vesmír je dělá na sucho na plotně, takže něco mezi. Teda nedělá, protože babičku, plotnu, ani těžkou pánev nemá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: tradičně se dělalo oboje, prostě mas kus těsta, co ráno zadelas a k obědu hi buď upeces, nebo usmazis. podle toho co máš doma, jak moc topis a co jste jedli včera.

Takové laciné vdolky když už není tuk a vejce jsou belese :-D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Možná jsou pečené vdolky nějaká regionální specialita, nevím, v mém vesmíru se vyskytují jen smažené. Normálně fungují podle receptu z Velké domácí kuchařky (Nodl, Mandzukova, Havlu).
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ADELHAIDA: Hele prohledala jsem Retigovou, tam jsem vdolky vůbec nenašla... i Sandtnerku - ta je smaží. No a nakonec teda Google a tohle z něj vypadalo: https://www.toprecepty.cz/recept/8449-bavorske-vdolecky-v-troube/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Byla bys moc hodná. U těhlech tradičních věcí jsem fakt ráda za reálným člověkem ozkoušený recept.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ZUZKAOU: to vypadá taky dobře. Myslím, že pro tříčlennou rodinu (z toho jedno dítě) vystačí celý kapr na dva dny.o)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: tchyně smaží, můžu se jí zeptat, ale pokud vím, dělá je v nižší vrstvě v takovém tom smalto-litinovém hrnci spíš při nižší teplotě.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ADELHAIDA: To zní fakt dost super.o) To bych mohla zkusit.o)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VSICHNIMAME: Pečení vdolků je zakotveno i v literatuře a tradiční lidové slovesnosti. Viz. např.: "Jedna dvě, Honza jde, nese pytel mouky. Máma se raduje, že bude PÉCT vdolky" :-) U nás se vždycky pekly. Ve všech rodinách, co znám, kde dělaj vdolky, se tyto pečou. Je možný, že smažení je častější, já to nevěděla. Máš recept, nebo se pohádáme? :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VSICHNIMAME: dají se i péct, ale tradiční je smažení.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ADELHAIDA: vdolky se vždy smazi, ne?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Máte někdo prosím recept na bavorské vdolky, aby chutnaly jako z kantýny? Oni je tam asi nepečou, ale smaží. Když je totiž peču, nejsou takový měkký.

MUFLONEK: Mám moc ráda kapra cibuláka: V litinovém kastrolu poškvařím slaninu, přidám hodně cibule (fialové i žluté) pokrájené na měsíčky. Kapra osolím, opepřím bílým pepřem, postrouhám muškátovým oříškem a obalím zlehka v hladké mouce. V kastrolu udělám místo a ze všech stran kapra krátce opeču. Pak přileju trochu bílého vína, ještě trochu dosolím a dopepřím, zakreju poklicí a strčím do trouby roztopené tak na 140°C. Už si nepamatuju, jak dlouho to peču. Tak 15 - 20 minut. Jíme to s čerstvou domácí křupavou bagetou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUFLONEK: karamelovýho vietnamskýho

Cá kho - Vietnamese Caramelized Fish
    https://www.youtube.com/watch?v=CYDM9soQOUA

MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    nemáte prosím někdo ultimatní dobrý neotřelý recept na kapra? Mám od vánoc jednoho v mrazáku...
    FITH
    FITH --- ---
    ZUZKAOU: Tak s moukou jsi sem myslim dala vycerpavajici vycet receptu. Ja jsem na to dneska narazila a zaujalo me to a tak se nesobecky delim :o). Ten jeji kanal se mi libi, urcite stoji za exkurz,treba tam ma recept na domaci "klobasy" a taky se mi libi ruzne placky. Hlavne k tomu nepotrebujes hromadu surovin,to mi vyhovuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FITH: ehm, pohanka a pohanková mouka :-D jinak recepty jsou prima. Ty játrový muffiny musím vyzkoušet
    FITH
    FITH --- ---
    Tady mate deset receptu s pohankou,slane i sladke. https://youtu.be/pn9NGJQb2G0
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam