• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FITH
    FITH --- ---
    ZUZKAOU: Tak s moukou jsi sem myslim dala vycerpavajici vycet receptu. Ja jsem na to dneska narazila a zaujalo me to a tak se nesobecky delim :o). Ten jeji kanal se mi libi, urcite stoji za exkurz,treba tam ma recept na domaci "klobasy" a taky se mi libi ruzne placky. Hlavne k tomu nepotrebujes hromadu surovin,to mi vyhovuje.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FITH: ehm, pohanka a pohanková mouka :-D jinak recepty jsou prima. Ty játrový muffiny musím vyzkoušet
    FITH
    FITH --- ---
    Tady mate deset receptu s pohankou,slane i sladke. https://youtu.be/pn9NGJQb2G0
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZKAOU: Popravdě bych to nedělala jako přílohu k rýži, ale smíchala bych pokrájenou zelenou nať s rýží a měla jako přílohu to. Aby to mělo asijskej šmrnc, rozpálila bych olej, osmahla na něm plátky česneku, přidala asijské koření dle osobních preferencí, pak do toho na dvě minuty hodila pokrájenou nať, a nakonec přisypala uvařenou rýži. Dle chuti strávníků bych to buď jen osolila, nebo použila některou z omáček, ať už rybí thajskou, klasickou sojovku, atd. Do tohohle se dá přihodit i cokoliv jinýho: tofu, žampiony, jidášovo ucho, mrkev...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: nejaky pesto? ale bude dost ostry si myslim
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Máte někdo nějaký nápad, co jde udělat se spoutou jakože fakt spoustu zbytku zelené natě z jarních cibulek, aby to měl asijský šmrnc a dalo se to udělat jako příloha k rýži?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KURE: jel jsem někde mezi 80-90C 4 hodiny a bylo to moc, protože se maso rozsypalo a špatně se s tím pracovalo. teď jsem dělal plátky 2,5h při 80C a to je ideální
    KURE
    KURE --- ---
    díky všem za inspiraci.


    PALEONTOLOG: 3-4hod při 80 ? není to málo? při týhle teplotě bych čekal spíš jako 20hodin.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    KURE: Na víkend, pro návštěvu, bych chtěla vytvořit tohle:
    https://paleosnadno.cz/recept/pomalu-pecena-panenka/
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    KURE: panenka s medem, hořčicí, pepřem, ve slanině pečená. nebo podle chuti žejo. Ale i studená panenka za mě dobrý.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KURE: oparenej bůček, vaříš 3-4h při 80C, pak okapes, necháš oschnout, vystydnout, pomazes olejem s česnekem a obalis v uzene paprice. Včera jsem to zrovna delal.
    FITH
    FITH --- ---
    KURE: Uvarit bucek, nejlepe v papinaku spolu s bob. listem, cibuli, novym korenim, peperem, cesnekem a soli. Po uvareni jeste teply obalit v koreni se soli (dle chuti), zabalit do alobalu, nechat vychladnout.Nakrajet a podavat s nalozenymi okurkami, zelim ci jinou pikantni zeleninou.
    KURE
    KURE --- ---
    nebyl by prosím tip na osvědčený recept, na kus masa vhodný k podávání jako studený nářez? nabízí se pochopitelně roastbeef ale kdyby bylo něco ekonomičtějšího :)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Treba ty nudle soba, ne? Ty primo definuje, ze jsou z pohanky.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ADELHAIDA: https://kitchenette.cz/clanek/spenatove-livance dělám tyhle lívance a k nim třeba lososa nebo cottage
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: Asi úplně nevím, co tímhle myslíš. Já přece vím, že je to normální mouka a z mého příspěvku je to jasné. Ale jsou specifické věci, které se dělají z kukuřičné, tapiokové a jiné mouky. Zjišťuju, jestli jsou takové recepty i přímo pro pohankovou. Nechci měnit již objevené, chci objevovat nové.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GEISHA: To znám, dík, dá se dát víceméně do všeho slanýho, a do spousty sladkých věcí, ale mně jde fakt o ty původní recepty.
    FITH
    FITH --- ---
    ZUZKAOU: Diky,ten vypada lepe a radostneji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FITH: hele tudy ne - všimni si jak jí to vůbec nenakynulo a jak to bude mazlavý.

    Jestli, tak zkus http://www.thefreshloaf.com/node/55501/100-buckwheat-gf-bread-leavened-yeast-water a pokud se ti z nějakého důvodu nelíbí psilium, tak do toho namel třeba chia. A klidně to nech nejdřív přes noc v ledničce a tepreve pak to nech dokynout.

    Kvasnicovou vodu uděláš snadno - vezmeš chemicky neošetřený jablka a nebo jiné ovoce, dáš to do sklenice, zaleješ vodou a počkáš, až to prokvasí, pak to zcedíš.

    (a nebo normáulně uděláš poliš, klidně pohankovej
    Poliš – PEKÁRNOMÁNIE
    http://www.pekarnomanie.cz/polis/
    FITH
    FITH --- ---
    tady je recept na ten chleba ze zelene pohanky,zatim jsem nezkousela,ale je to v planu :o) https://youtu.be/J8BY7bLDk3s
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A alex brunnerová se někde ve franii naučila 100% pohankový chleba, který byl moc dobrý a trik byl, že se ta mouka zalévala vroucí vodou a pak se to nehalo pomalu vykynout, ale neumím dohledat recetp.

    Obecně v běžném chlebu dělá pohanková mouka docela dobro, nemělo by jít být přes 10%. Pak to může být hořké - pomalé kynutí s kváske hořkost sežere. Respektive ještě lepší je do normálního chlebového těsta zamíchat buď pohankovou kaši, nebo přes noc namočenou celou pohanku. Furt okolo těch 10%, nechc-li lézt do celozrných mnohozrnných bochníků.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam