• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FATBOZZ: muzete si zahrat challenge kdo spolkne lzici namlete skorice bez vyplivnuti. Cetl sem, ze je pomerne zabava se u toho natacet. Tak pak se i nezapomente podelit s videem ;)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FATBOZZ: Na mletou zkus určitě skořicové šneky, já dělala onehdá tyhle: https://www.koreni.cz/recepty/skoricovi-sneci-kanelbullar Ale náplně jsem dělala o třetinu víc, a bylo to akorát. Když šneky nedopečeš úplně dohotova, dají se dobře zamrazit, a pak dopíct v troubě ráno ke snídani, když se ti nic nechce, nebo se ohlásí nenadálá návštěva.

    Celou kůru jsem dávala vloni do ořechovky, ale už to dělat nebudu, výsledek je moc voňavý. Ale podobné užití naložením do lihu a spol. se nabízí, ať už na skořicovou esenci, nebo třeba nějaké dekorativní tlamolepové dárky.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nejak se nam doma seslo vice skořice a to jak mleté tak i kůra. Co s tím, ideálně zpracovat hromadně.
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    KURE: panenku obal v koření, zasyp směsí soli a cukru a nech 12 h v lednici
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    VSICHNIMAME: Můj vesmír je dělá na sucho na plotně, takže něco mezi. Teda nedělá, protože babičku, plotnu, ani těžkou pánev nemá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VSICHNIMAME: tradičně se dělalo oboje, prostě mas kus těsta, co ráno zadelas a k obědu hi buď upeces, nebo usmazis. podle toho co máš doma, jak moc topis a co jste jedli včera.

    Takové laciné vdolky když už není tuk a vejce jsou belese :-D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Možná jsou pečené vdolky nějaká regionální specialita, nevím, v mém vesmíru se vyskytují jen smažené. Normálně fungují podle receptu z Velké domácí kuchařky (Nodl, Mandzukova, Havlu).
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ADELHAIDA: Hele prohledala jsem Retigovou, tam jsem vdolky vůbec nenašla... i Sandtnerku - ta je smaží. No a nakonec teda Google a tohle z něj vypadalo: https://www.toprecepty.cz/recept/8449-bavorske-vdolecky-v-troube/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Byla bys moc hodná. U těhlech tradičních věcí jsem fakt ráda za reálným člověkem ozkoušený recept.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ZUZKAOU: to vypadá taky dobře. Myslím, že pro tříčlennou rodinu (z toho jedno dítě) vystačí celý kapr na dva dny.o)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: tchyně smaží, můžu se jí zeptat, ale pokud vím, dělá je v nižší vrstvě v takovém tom smalto-litinovém hrnci spíš při nižší teplotě.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ADELHAIDA: To zní fakt dost super.o) To bych mohla zkusit.o)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VSICHNIMAME: Pečení vdolků je zakotveno i v literatuře a tradiční lidové slovesnosti. Viz. např.: "Jedna dvě, Honza jde, nese pytel mouky. Máma se raduje, že bude PÉCT vdolky" :-) U nás se vždycky pekly. Ve všech rodinách, co znám, kde dělaj vdolky, se tyto pečou. Je možný, že smažení je častější, já to nevěděla. Máš recept, nebo se pohádáme? :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VSICHNIMAME: dají se i péct, ale tradiční je smažení.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ADELHAIDA: vdolky se vždy smazi, ne?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Máte někdo prosím recept na bavorské vdolky, aby chutnaly jako z kantýny? Oni je tam asi nepečou, ale smaží. Když je totiž peču, nejsou takový měkký.

    MUFLONEK: Mám moc ráda kapra cibuláka: V litinovém kastrolu poškvařím slaninu, přidám hodně cibule (fialové i žluté) pokrájené na měsíčky. Kapra osolím, opepřím bílým pepřem, postrouhám muškátovým oříškem a obalím zlehka v hladké mouce. V kastrolu udělám místo a ze všech stran kapra krátce opeču. Pak přileju trochu bílého vína, ještě trochu dosolím a dopepřím, zakreju poklicí a strčím do trouby roztopené tak na 140°C. Už si nepamatuju, jak dlouho to peču. Tak 15 - 20 minut. Jíme to s čerstvou domácí křupavou bagetou.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MUFLONEK: karamelovýho vietnamskýho

    Cá kho - Vietnamese Caramelized Fish
    https://www.youtube.com/watch?v=CYDM9soQOUA

    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    nemáte prosím někdo ultimatní dobrý neotřelý recept na kapra? Mám od vánoc jednoho v mrazáku...
    FITH
    FITH --- ---
    ZUZKAOU: Tak s moukou jsi sem myslim dala vycerpavajici vycet receptu. Ja jsem na to dneska narazila a zaujalo me to a tak se nesobecky delim :o). Ten jeji kanal se mi libi, urcite stoji za exkurz,treba tam ma recept na domaci "klobasy" a taky se mi libi ruzne placky. Hlavne k tomu nepotrebujes hromadu surovin,to mi vyhovuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam