• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    FITH
    FITH --- ---
    RUTHLESS: Dobre mlete maso,vejce,osmazena cibulka,cesnek,sul, majoranku,kecup,fr.horcice,pokud se nevyhybas lepku pridas rozmocenou housku v mlece,zpracujes. Mokryma rukama upravis do pozadovaneho tvaru.Ja obvykle plnim varenymi vejci. Upeces :o)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Dostal jsem šílenou chuť na sekanou a vlastně jsem ji nikdy nedelal. Nebude tak dobra, jako ji dela mama, to je jasný. Ale je čas začít kousek. Nějaký tipy na ultimatni pls?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LA_BETE: Nedaly by se použít jako příloha? Mám ráda třeba kuřecí prso s rajčatovou omáčkou a polentou, tak nějak v tomhle stylu. Když se polenta nasákne omáčkou, tak si myslím, že to pomůže.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FITH: To je dobrej tip! Píšu si. A kupuju polentu. Mám na ni desnou chuť
    FITH
    FITH --- ---
    LA_BETE: Rozkrajet na kosticky a osmazit na osolenem masle na panvicce...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    potřebuji poradit. Včera jsem udělala zapečené polentové muffiny se sýrem, sušenými rajčaty a olivami, ale málo jsem to osolila a jsou proto hnusný. Přemýšlím, jestli se to dá ještě přetvořit na jiné jídlo nebo nějak zachránit, nebo jestli to prostě mám hodit do koše
    FITH
    FITH --- ---
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Uvařila jsem včera moc strapaček (brambory, mouka, vejce) a nějak nemůžu dohledat, jestli se dají zamrazit. nemáte někdo zkušenost?
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    GENEVIEVE: Pečený v troubě s olivovým olejem, kmínem, římským kmínem a česnekem. Přidávám k němu ještě cizrnu
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Nebo aloo gobi.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GENEVIEVE: Taandori gobi nebo můj oblíbenej gobi matar.
    GALE
    GALE --- ---
    GENEVIEVE: Teď jsem viděla na mall.tv velmi zajímavý recept na květákové pyré. V nějakém kanálu s vege recepty.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENEVIEVE: Ja miluju pecenej na plechu s tahini majdou
    Ale pokazdy ho delam jinak
    Na mensi ruzicky, udelat marinadu (olej, sp, citron.. nebo chilli.. yuzu soya apod,), vymachat to v tom, opect na plechu v troube na cca 200 do krupava, zasypat treba jarni cibulkou a k tomu nejalek dip.. nejradsi mam tahini, cesnek, citron, sp, olivolej, voda
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENEVIEVE: buffalo květák.


    Buffalo květák - inspirace americkou klasikou | iReceptář.cz
    https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/buffalo-kvetak-inspirace-americkou-klasikou.html

    Případně ho jen omastit, osolit a opepřit a upéct v troubě na prudko, aby vzniklo dostatek hnědého dobra a k tomu nějaký dip na namáčení.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: prošel by nákyp s mletým masem?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    máte někdo nápad co s květákem? dělala jsem květákové muffiny a zbylo mi ho hodně. a muž nemá rád květák, resp není moc nadšený. tak přemýšlím co zajímavého, hlavně asi aby to bylo zajímavé kořeněný... klasikou je polívka no...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FATBOZZ: z kůry iner/grife/ arabský skořicový čaj - až bude zase zima, nebo lezavo, tak je boží.

    Do litru vody to chce tak čtyři ruličky a velmi mírně vař tak 30 minut, až to bude mít ... skořicovou ... barvu :-D, na posledních 5 minut do toho můžeš přihodit pár plátků čerstvého zázvoru. Pokud to chceš hodně skořicové a nechceš to mít čiré, tak tam dej méně celé skořice, ale přidej tam skořici mledtou.

    Pak to doslaď podle chuti - originál je fakt hodně sladkej. Případně do hrnku ještě přidej nasekané vlašské či piniové oříšky a zalij to skořicovým odvarem.

    القرفه أو الإينر من مشروبات الشتاء الدافئة ويا رب كل ايامكم دفى ومحبه
    https://www.youtube.com/watch?v=r3OEXfzRAd4
    ADITU
    ADITU --- ---
    FATBOZZ: na mletou jdi do kringelu a tvarohového koláče se skořicovou polevou :)

    Estonský kringel
    http://www.pradobroty.cz/2013/03/estonsky-kringel.html?m=1

    Tvarohové řezy se skořicovou polevou
    http://www.pradobroty.cz/2015/02/tvarohove-rezy-se-skoricovou-polevou.html?m=1
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FATBOZZ: muzete si zahrat challenge kdo spolkne lzici namlete skorice bez vyplivnuti. Cetl sem, ze je pomerne zabava se u toho natacet. Tak pak se i nezapomente podelit s videem ;)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    FATBOZZ: Na mletou zkus určitě skořicové šneky, já dělala onehdá tyhle: https://www.koreni.cz/recepty/skoricovi-sneci-kanelbullar Ale náplně jsem dělala o třetinu víc, a bylo to akorát. Když šneky nedopečeš úplně dohotova, dají se dobře zamrazit, a pak dopíct v troubě ráno ke snídani, když se ti nic nechce, nebo se ohlásí nenadálá návštěva.

    Celou kůru jsem dávala vloni do ořechovky, ale už to dělat nebudu, výsledek je moc voňavý. Ale podobné užití naložením do lihu a spol. se nabízí, ať už na skořicovou esenci, nebo třeba nějaké dekorativní tlamolepové dárky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam