• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Stejně jako Moodycat dělám sekané slaninový kabátek. Shánět bránici (pobřišnici) je IMHO ještě těžší, než shánět nenasekaný morkový kosti:-) Dělám sekanou víceméně podle Florentýny, kečup bych do ní nedávala. Slaninovej kabátek dělám tak, že kupuju slaninu nakrájenou na tenké a dlouhé plátky (nemám nářezák). Z použitého vajíčka si nechám kousek bílku (pokud nemám nějaký v lednici z předchozího pečení) a tím syrovou šišku potřu. Slaninové plátky pak pokládám šikmo nahoře křížem přes sebe a pořádně je přihlazuju, díky bílku líp drží.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BONEMINA: Tak ja budu ladit chuť a příště bude bránice :-) dík!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RUTHLESS: Jestli seženeš bránici, je to přesně ta věc, která dělá z dobré sekané vynikající sekanou. Tu šišku mletého do ní zabalíš, bránice se vypeče, maso bude šťavnatější a na povrchu křupavější.
    Akorát ji málokde mají, je spíš na objednávku a ani to ne spolehlivě.
    FITH
    FITH --- ---
    FITH: Jo a jeste pepr...
    FITH
    FITH --- ---
    RUTHLESS: Dobre mlete maso,vejce,osmazena cibulka,cesnek,sul, majoranku,kecup,fr.horcice,pokud se nevyhybas lepku pridas rozmocenou housku v mlece,zpracujes. Mokryma rukama upravis do pozadovaneho tvaru.Ja obvykle plnim varenymi vejci. Upeces :o)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Dostal jsem šílenou chuť na sekanou a vlastně jsem ji nikdy nedelal. Nebude tak dobra, jako ji dela mama, to je jasný. Ale je čas začít kousek. Nějaký tipy na ultimatni pls?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LA_BETE: Nedaly by se použít jako příloha? Mám ráda třeba kuřecí prso s rajčatovou omáčkou a polentou, tak nějak v tomhle stylu. Když se polenta nasákne omáčkou, tak si myslím, že to pomůže.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FITH: To je dobrej tip! Píšu si. A kupuju polentu. Mám na ni desnou chuť
    FITH
    FITH --- ---
    LA_BETE: Rozkrajet na kosticky a osmazit na osolenem masle na panvicce...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    potřebuji poradit. Včera jsem udělala zapečené polentové muffiny se sýrem, sušenými rajčaty a olivami, ale málo jsem to osolila a jsou proto hnusný. Přemýšlím, jestli se to dá ještě přetvořit na jiné jídlo nebo nějak zachránit, nebo jestli to prostě mám hodit do koše
    FITH
    FITH --- ---
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Uvařila jsem včera moc strapaček (brambory, mouka, vejce) a nějak nemůžu dohledat, jestli se dají zamrazit. nemáte někdo zkušenost?
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    GENEVIEVE: Pečený v troubě s olivovým olejem, kmínem, římským kmínem a česnekem. Přidávám k němu ještě cizrnu
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Nebo aloo gobi.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GENEVIEVE: Taandori gobi nebo můj oblíbenej gobi matar.
    GALE
    GALE --- ---
    GENEVIEVE: Teď jsem viděla na mall.tv velmi zajímavý recept na květákové pyré. V nějakém kanálu s vege recepty.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENEVIEVE: Ja miluju pecenej na plechu s tahini majdou
    Ale pokazdy ho delam jinak
    Na mensi ruzicky, udelat marinadu (olej, sp, citron.. nebo chilli.. yuzu soya apod,), vymachat to v tom, opect na plechu v troube na cca 200 do krupava, zasypat treba jarni cibulkou a k tomu nejalek dip.. nejradsi mam tahini, cesnek, citron, sp, olivolej, voda
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENEVIEVE: buffalo květák.


    Buffalo květák - inspirace americkou klasikou | iReceptář.cz
    https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/buffalo-kvetak-inspirace-americkou-klasikou.html

    Případně ho jen omastit, osolit a opepřit a upéct v troubě na prudko, aby vzniklo dostatek hnědého dobra a k tomu nějaký dip na namáčení.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GENEVIEVE: prošel by nákyp s mletým masem?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    máte někdo nápad co s květákem? dělala jsem květákové muffiny a zbylo mi ho hodně. a muž nemá rád květák, resp není moc nadšený. tak přemýšlím co zajímavého, hlavně asi aby to bylo zajímavé kořeněný... klasikou je polívka no...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FATBOZZ: z kůry iner/grife/ arabský skořicový čaj - až bude zase zima, nebo lezavo, tak je boží.

    Do litru vody to chce tak čtyři ruličky a velmi mírně vař tak 30 minut, až to bude mít ... skořicovou ... barvu :-D, na posledních 5 minut do toho můžeš přihodit pár plátků čerstvého zázvoru. Pokud to chceš hodně skořicové a nechceš to mít čiré, tak tam dej méně celé skořice, ale přidej tam skořici mledtou.

    Pak to doslaď podle chuti - originál je fakt hodně sladkej. Případně do hrnku ještě přidej nasekané vlašské či piniové oříšky a zalij to skořicovým odvarem.

    القرفه أو الإينر من مشروبات الشتاء الدافئة ويا رب كل ايامكم دفى ومحبه
    https://www.youtube.com/watch?v=r3OEXfzRAd4
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam