• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: jakou dělá tvoje máma nemám ponětí, ale určitě se nejdřív mrkni k florentýně

    Sekaná pečeně vyladěná k dokonalosti - Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/sekana-pecene/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nejde mi přiložit fotka. Takže snad to půjde později. Dík za rady. Je v troubě.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RUTHLESS: Já radši sólo, protože kůrka na sekané je nejvíc. Muž je z domu zvyklý na sekanou ve formě, přijde mu šťavnatější. Sólo pečená potřebuje ale častěji polívat výpekem.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Hele a pekacek na biskupský chlebicek nebo sólo...?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BONEMINA: Tak ja budu ladit chuť a příště bude bránice :-) dík!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    RUTHLESS: Jestli seženeš bránici, je to přesně ta věc, která dělá z dobré sekané vynikající sekanou. Tu šišku mletého do ní zabalíš, bránice se vypeče, maso bude šťavnatější a na povrchu křupavější.
    Akorát ji málokde mají, je spíš na objednávku a ani to ne spolehlivě.
    FITH
    FITH --- ---
    FITH: Jo a jeste pepr...
    FITH
    FITH --- ---
    RUTHLESS: Dobre mlete maso,vejce,osmazena cibulka,cesnek,sul, majoranku,kecup,fr.horcice,pokud se nevyhybas lepku pridas rozmocenou housku v mlece,zpracujes. Mokryma rukama upravis do pozadovaneho tvaru.Ja obvykle plnim varenymi vejci. Upeces :o)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Dostal jsem šílenou chuť na sekanou a vlastně jsem ji nikdy nedelal. Nebude tak dobra, jako ji dela mama, to je jasný. Ale je čas začít kousek. Nějaký tipy na ultimatni pls?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LA_BETE: Nedaly by se použít jako příloha? Mám ráda třeba kuřecí prso s rajčatovou omáčkou a polentou, tak nějak v tomhle stylu. Když se polenta nasákne omáčkou, tak si myslím, že to pomůže.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    FITH: To je dobrej tip! Píšu si. A kupuju polentu. Mám na ni desnou chuť
    FITH
    FITH --- ---
    LA_BETE: Rozkrajet na kosticky a osmazit na osolenem masle na panvicce...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    potřebuji poradit. Včera jsem udělala zapečené polentové muffiny se sýrem, sušenými rajčaty a olivami, ale málo jsem to osolila a jsou proto hnusný. Přemýšlím, jestli se to dá ještě přetvořit na jiné jídlo nebo nějak zachránit, nebo jestli to prostě mám hodit do koše
    FITH
    FITH --- ---
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Uvařila jsem včera moc strapaček (brambory, mouka, vejce) a nějak nemůžu dohledat, jestli se dají zamrazit. nemáte někdo zkušenost?
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    GENEVIEVE: Pečený v troubě s olivovým olejem, kmínem, římským kmínem a česnekem. Přidávám k němu ještě cizrnu
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Nebo aloo gobi.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GENEVIEVE: Taandori gobi nebo můj oblíbenej gobi matar.
    GALE
    GALE --- ---
    GENEVIEVE: Teď jsem viděla na mall.tv velmi zajímavý recept na květákové pyré. V nějakém kanálu s vege recepty.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENEVIEVE: Ja miluju pecenej na plechu s tahini majdou
    Ale pokazdy ho delam jinak
    Na mensi ruzicky, udelat marinadu (olej, sp, citron.. nebo chilli.. yuzu soya apod,), vymachat to v tom, opect na plechu v troube na cca 200 do krupava, zasypat treba jarni cibulkou a k tomu nejalek dip.. nejradsi mam tahini, cesnek, citron, sp, olivolej, voda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam