úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
TRISSIE
---
---
22:03:41 16.2.2020
1 odpověď
KASUMI
: mělas u nás, nebo našla nezávisle? :-)
KASUMI
---
---
21:29:12 16.2.2020
1 odpověď
TRISSIE
: Tvuj recept na sekanou mam leta na nyxu ulozenej:))
TRISSIE
---
---
20:29:48 16.2.2020
1 odpověď
+7
na sekanou používám dva recepty:
s hořčičnou kůrkou podle gurmánky:
http://dolcevita.blog.cz/0702/domaci-sekana-jak-ji-delam-ja
(skvělý trik je péct sekanou na podloží z cibulových plátků, které nasáknou šťávu z masa a s bramborem jsou k sekané naprosto luxusní)
ve slaninovém kabátku, podle apetitu (z dob, kdy to byl fakt nejlepší časopis o vaření na trhu):
https://www.apetitonline.cz/recepty/2342-babiccina-sekana.html
každá je trochu jiná a každá má něco do sebe.
MIST
---
---
20:04:18 16.2.2020
Jsem z vas dostala chut na sekanou a pouziju tu slaninu, nikdy jsem to nedelala ani nejedla. Kecup ani horcici do ni nedavam, ale bylo mi doporuceno pridat drceny kmin a to nam teda chutna moc.
ADELHAIDA
---
---
19:17:40 16.2.2020
RUTHLESS
: Stejně jako Moodycat dělám sekané slaninový kabátek. Shánět bránici (pobřišnici) je IMHO ještě těžší, než shánět nenasekaný morkový kosti:-) Dělám sekanou víceméně podle Florentýny, kečup bych do ní nedávala. Slaninovej kabátek dělám tak, že kupuju slaninu nakrájenou na tenké a dlouhé plátky (nemám nářezák). Z použitého vajíčka si nechám kousek bílku (pokud nemám nějaký v lednici z předchozího pečení) a tím syrovou šišku potřu. Slaninové plátky pak pokládám šikmo nahoře křížem přes sebe a pořádně je přihlazuju, díky bílku líp drží.
JAJITA
---
---
18:59:55 16.2.2020
+2
MOODYCAT
: souhlasím, tuk je nosič chuti ;)
MOODYCAT
---
---
17:30:43 16.2.2020
1 odpověď
+11
JAJITA
: Musis se proste v zivote ridit starym moudrem, ze vsechno je lepsi se slaninou a/nebo syrem, a aplikovat to plosne :).
MALA_MISIA
---
---
12:20:15 16.2.2020
+1
ADELHAIDA
: Já dělám z pohankové mouky zásadně pohankové halušky. Jak se pohanka v záasadě nemusí vařit, stačí dlouhé namáčení, tak u halušek nehrozí, že budou nehotové nebo těžko ztravitelné. Zrovna na ně jdu :)dnes se špenátem a slaninou, jindy se zelím či bryndzou.
JAJITA
---
---
13:56:42 15.2.2020
1 odpověď
MOODYCAT
: jak jsem stará, tak jsem hloupá, proč mě to nikdy nenapadlo? :O
doteď jsem ji potírala hořčicí, jak to dělávala máma, už to prý nedělá, ale neřekne :D
MOODYCAT
---
---
11:08:15 15.2.2020
1 odpověď
+5
RUTHLESS
: Je to asi alternativni reseni, ale ja sekanou balim do slaniny.
ZUZKAOU
---
---
21:56:48 14.2.2020
+5
RUTHLESS
: jakou dělá tvoje máma nemám ponětí, ale určitě se nejdřív mrkni k florentýně
Sekaná pečeně vyladěná k dokonalosti - Kuchařka pro dceru
https://www.kucharkaprodceru.cz/sekana-pecene/
RUTHLESS
---
---
19:54:49 14.2.2020
1 odpověď
Nejde mi přiložit fotka. Takže snad to půjde později. Dík za rady. Je v troubě.
BONEMINA
---
---
19:24:32 14.2.2020
+3
RUTHLESS
: Já radši sólo, protože kůrka na sekané je nejvíc. Muž je z domu zvyklý na sekanou ve formě, přijde mu šťavnatější. Sólo pečená potřebuje ale častěji polívat výpekem.
RUTHLESS
---
---
18:37:17 14.2.2020
1 odpověď
Hele a pekacek na biskupský chlebicek nebo sólo...?
RUTHLESS
---
---
18:10:29 14.2.2020
1 odpověď
+1
BONEMINA
: Tak ja budu ladit chuť a příště bude bránice :-) dík!
BONEMINA
---
---
18:02:14 14.2.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: Jestli seženeš bránici, je to přesně ta věc, která dělá z dobré sekané vynikající sekanou. Tu šišku mletého do ní zabalíš, bránice se vypeče, maso bude šťavnatější a na povrchu křupavější.
Akorát ji málokde mají, je spíš na objednávku a ani to ne spolehlivě.
FITH
---
---
17:46:45 14.2.2020
FITH
: Jo a jeste pepr...
FITH
---
---
17:46:06 14.2.2020
1 odpověď
RUTHLESS
: Dobre mlete maso,vejce,osmazena cibulka,cesnek,sul, majoranku,kecup,fr.horcice,pokud se nevyhybas lepku pridas rozmocenou housku v mlece,zpracujes. Mokryma rukama upravis do pozadovaneho tvaru.Ja obvykle plnim varenymi vejci. Upeces :o)
RUTHLESS
---
---
17:36:31 14.2.2020
3 odpovědi
Dostal jsem šílenou chuť na sekanou a vlastně jsem ji nikdy nedelal. Nebude tak dobra, jako ji dela mama, to je jasný. Ale je čas začít kousek. Nějaký tipy na ultimatni pls?
BEBEBE
---
---
15:50:03 14.2.2020
LA_BETE
: Nedaly by se použít jako příloha? Mám ráda třeba kuřecí prso s rajčatovou omáčkou a polentou, tak nějak v tomhle stylu. Když se polenta nasákne omáčkou, tak si myslím, že to pomůže.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam