• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    RUTHLESS: K odkazu od Toomixe dodavam, ze jsem to zkousela taky a urcite lepsi nez Jamieho recept je ten od Ottolenghiho.
    Pece se to fakt dlouho, pokud tam das ten jogurt a koreni od zacatku, imho se to spali.
    Co udelat z jogurtu a koreni jenom dip k tomu kvetaku?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Pekli jste někdy květák vcelku? Mám celej květák.

    Koukám na web a líbí se mi verze Jamieho, ale nějak jsem si ho představoval spis v jogurtu a indickým kořeni. Přivezl jsem si ho dost. Šlo by to, myslíte...?
    AIJA
    AIJA --- ---
    ISCH:
    eJ dobrý ji nakrájet, proložit a pak odebírat jen potřebné množství.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Sunka se da bez ztraty kyticky zamrazit, ze?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: Chce to trochu cviku, pak už to má člověk ve voku.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    My jsme v létě na jedné delší akci měli pecen chleba v mrazáku, přes noc se nechal volně rozmrazit a ráno šupl do trouby. K snídani byl skvělý.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: aha, no tak to je teda veda no. ja osobne mrazim jen chleb germanskyho typu, protoze tady stoji 8 dolaru a chci aby zustal cerstvej. mam takovou mini 'pec' a kdyz vyndam par platku z mrazaku tak to dam na 5 minut do ty pece a ta voda se vypari a chleba ma dobrou kurku a stridka neni nasracku. nedovedu si ale predstavit tam davat neco dopect z mrazaku..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: Pečivo, na kterým není krém, se dá veskrze bez problémů mrazit a rozmrazovat, důkazem je, že každej supermarket má rozpejkárnu. Je teda lepší vědět dopředu, že budu část pečiva mrazit, a tuhle část nedopíct v troubě úplně dohotova, jen tak, že už to skoro je, ale ještě to nemá kůrčičku. Když pak chceš pečivo použít, rozpálíš troubu o něco víc, než na kolik se peklo původně, a šoupneš to tam do doby, než to vypadá tak, jak má. Jen to teda má i ty vlastnosti, jako pečivo z rozpejkárny, tzn. musíš to sníst co nejdřív. Ale na snídani ideální.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: v nasem dome je asi 15 let starej sporak s digitalnima mrdkama a tam nastavis troubu kolik chces stupnu a jak dlouho chces zhavit. pipne kdyz ma pecici teplotu a jak dojede timer, tak pipne a vypne se.. to musi jit i ted v 2020
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: časovač mám na troubě i na sporáku, a to i na ne-high end modelech 10+ let starých.
    před dětma jsem to tak nedocenila, s dětma nastavuju i blbou rýži, protože ne vždycky můžu odběhnout ji vypnout.
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    APRILMOUSE: mám to stejně! zcela iracionální a ten budík na tom uklidňuje.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ENKATT: tak to je jasny, ale ja se tu troubu nejak zcela nepodlozene bojim nechat bezet celou noc a jit spat :-D tohle mi prijde tak nejak bezpecnejsi. Pockej, jeste zacnu hazet fotky jako veprove koleno pred a po :-D
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    APRILMOUSE: nech toho! :-))) já se zařekla, že tohle nepotřebuju. trouba to taky zvládne.
    KURE
    KURE --- ---
    APRILMOUSE:
    ENKATT: nevyhoda sporaku, a většiny trub, je nemožnost nastavit čas, po kterém se to vypne. nechapu proč to už dávno není standard.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ENKATT: ja dokonce brojila proti vse temhle vymozenostem, kdyz mam sporak a cas :-) nicmene pomaly hrnec mi mamka proste vnutila s tim, ze si kupuje novy a lepší. Dlouho jen lezel a pak jsem ho zkusila a zcela mu propadla. Používám ho nejvic na celonocni peceni, proste strcit tam (klidne i zmrzly) maso, posypat korenim a jit spat a rano se line celým bytem ta vuuuuuuuune! Nemluve o tom, ze to do rozpadajiciho se stavu upece i stoletyho kohouta :-) Ted jsem tam pekla starsiho kralika na česneku, rano vytahla, obrala, kosti atd. nahazela zpátky s korenovou zeleninou a vodou a zase hned zapla a vecer byl jeste uzasna polevka :-)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    DAWIDOS: nemám ani jedno - tzn zastupitelné nástroje
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    ENKATT: To me prijde, ze plati i pro remosku, tlakac a pomalej hrnec :-)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    AMANT: hodíš to tam a neřešíš, nemusíš na to myslet.
    AMANT
    AMANT --- ---
    ENKATT: no me to prijde prave jako kombinace termosky, papinaku a tycovyho mixeru, kde je v tom nejaka extra pridana hodnota? ze to dovari podle budiku a vypne se to? jako pokud to treba umi opozdenej start, tak mozna, prijdu vecer domu a mam tam hotovou polivku..ale i tak bych bez toho asi dokazal zit:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam