• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: podle me to pak po rozmrazeni bude rozblemcly na srac. ale zkus to. vysledek me samotnyho zajima.
    tipuju, ze jak se to bude rozmrazovat, tak podil vody co se roztece rozblemcne mouku.
    podel se pak o vysledek pls.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    ZUZKAOU: myslíš, že je to ukrajinka? Ne že by se to vylučovalo, ale slyšela jsem ji mluvit arabsky s těmi majiteli. Mně připadá, že prvních pár let na nás byla protivná, ale jak tam už chodíme dlouho a neděláme malé útraty, tak že si nás zapamatovala a dokonce se dokáže usmát :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: bylo mi řečeno že to normálně jde zmrazit :) mám teď v mrazáku várku květákových se sušenými rajčaty :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: jasně, já se když tak připomenu, díky!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: nezkoušela, ale napsala bys mi prosím poměry? to zní jako něco, co bych chtěla upéct co nejdřív! (uzený předvařený, nebo "syrový"?)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: To je ještě lepší řešení, než jsem doufala :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: dá se zamrazit na příště.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Syn dnes vyráběl palačinky a zbyly mu asi 4 litry těsta. Pochybuju, že budu mít zítra čas a chuť to dosmažit. Dá se palačinkové těsto nějak zajímavě zpracovat, ideálně naslano? Jestli ne, vrazím tam droždí, doladím konzistenci a bude litá kynutá buchta pro celý činžák, ale třeba se s tím dá udělat i něco zábavnějšího.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BONEMINA: hohoho to je asi 4minuty tramvají :) zkusím tam dnes zajít :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZOOEY: Mám matné tušení, že tohle vedli i v Galaxy Food na Evropské kousíček od Kulaťáku. Až tam zas budu mít cestu, ověřím.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    ZOOEY: to mi přivezla kamarádka z francie, mám to v lednici je to naprosto famozní. Děkuji za tip. Asi tam do toho obchodu zavítám :)
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---

    ťažko povedať, viděl jsem jen mražené a moc to nevyhledávám, ale kolegyně z toho peče dobrý buchty
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    JESTEDMAN: ... jde mi o mercedes mezi pyréma(?)..! :) (slovenske se mu jakkoli blizi?!)

    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    ZOOEY: gaštanové pyré mají na Slovensku v každé samošce
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: :) (jo, no. ...pri dalsi navsteve uz vsechny opet krmil datlema...))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: tak ta ukrajinka na kase v Myslíkové je standardně protivná, ale Amise jsem protivného ještě neviděla. To jsou věci...
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    jeste jednou diky moc vsem! ZOOEY: RUTHLESS: 87HIGHFLYER:
    na ruzovou vodu na jistotu doporucuju myslikova farah food, viz ZUZKAOU:, a pripojuju dokumentaci. ted jenom vymyslet co dalsiho s ctvrtlitrem ruzove vody krome kosmetickeho pouziti))

    ohledne ruzovych vod byl v myslikove nejvetsi vyber, minimalne 3-4 druhy v objemu ca 250 ml, prirodni. koncentrace +- 3 % (a vetsina pred best before lhutou :) (mili teda nejsou). kdyby s tim nekdo delal tez poprve, povest nelze - setrit, barva roztoku klame, chut je nechutne intenzivni)) nastesti v rahat lokumu ruze do dne dvou lehce vyprchala, ve finale pry byla chut "dle vzpominek")). v momentu pridani vody do pasty je potreba myslet na to, aby hmota moc "nezkapalnela" (cemuz prekvapive stacil i rozdil jedne vetsi polevkove lzice).



    chez amis me/ma jen jeden typ oleje + svuj den typ osina. pani prede mnou poslal "at jde si madam nakoupit k vietnamcum" a mne sdelil, ze on teda rozhodne neni "TEN typ potravin..!" (dotaz na potravinarska barviva, kor v orientalnich potravinach, mi jako neprijde jako buhvijaka impertinence..!)) (ale na kastanovy pyre ma tjt. monopol. necht se vyspi, prijdu zas))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: no vidíš :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Nekde jsi ho sdilela a mam jej prekopirovany tady do bloku:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: mělas u nás, nebo našla nezávisle? :-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Tvuj recept na sekanou mam leta na nyxu ulozenej:))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    na sekanou používám dva recepty:
    s hořčičnou kůrkou podle gurmánky: http://dolcevita.blog.cz/0702/domaci-sekana-jak-ji-delam-ja (skvělý trik je péct sekanou na podloží z cibulových plátků, které nasáknou šťávu z masa a s bramborem jsou k sekané naprosto luxusní)
    ve slaninovém kabátku, podle apetitu (z dob, kdy to byl fakt nejlepší časopis o vaření na trhu): https://www.apetitonline.cz/recepty/2342-babiccina-sekana.html

    každá je trochu jiná a každá má něco do sebe.
    MIST
    MIST --- ---
    Jsem z vas dostala chut na sekanou a pouziju tu slaninu, nikdy jsem to nedelala ani nejedla. Kecup ani horcici do ni nedavam, ale bylo mi doporuceno pridat drceny kmin a to nam teda chutna moc.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    RUTHLESS: Stejně jako Moodycat dělám sekané slaninový kabátek. Shánět bránici (pobřišnici) je IMHO ještě těžší, než shánět nenasekaný morkový kosti:-) Dělám sekanou víceméně podle Florentýny, kečup bych do ní nedávala. Slaninovej kabátek dělám tak, že kupuju slaninu nakrájenou na tenké a dlouhé plátky (nemám nářezák). Z použitého vajíčka si nechám kousek bílku (pokud nemám nějaký v lednici z předchozího pečení) a tím syrovou šišku potřu. Slaninové plátky pak pokládám šikmo nahoře křížem přes sebe a pořádně je přihlazuju, díky bílku líp drží.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: souhlasím, tuk je nosič chuti ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    JAJITA: Musis se proste v zivote ridit starym moudrem, ze vsechno je lepsi se slaninou a/nebo syrem, a aplikovat to plosne :).
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    ADELHAIDA: Já dělám z pohankové mouky zásadně pohankové halušky. Jak se pohanka v záasadě nemusí vařit, stačí dlouhé namáčení, tak u halušek nehrozí, že budou nehotové nebo těžko ztravitelné. Zrovna na ně jdu :)dnes se špenátem a slaninou, jindy se zelím či bryndzou.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: jak jsem stará, tak jsem hloupá, proč mě to nikdy nenapadlo? :O

    doteď jsem ji potírala hořčicí, jak to dělávala máma, už to prý nedělá, ale neřekne :D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    RUTHLESS: Je to asi alternativni reseni, ale ja sekanou balim do slaniny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS: jakou dělá tvoje máma nemám ponětí, ale určitě se nejdřív mrkni k florentýně

    Sekaná pečeně vyladěná k dokonalosti - Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/sekana-pecene/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam