• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    ENKATT: ja dokonce brojila proti vse temhle vymozenostem, kdyz mam sporak a cas :-) nicmene pomaly hrnec mi mamka proste vnutila s tim, ze si kupuje novy a lepší. Dlouho jen lezel a pak jsem ho zkusila a zcela mu propadla. Používám ho nejvic na celonocni peceni, proste strcit tam (klidne i zmrzly) maso, posypat korenim a jit spat a rano se line celým bytem ta vuuuuuuuune! Nemluve o tom, ze to do rozpadajiciho se stavu upece i stoletyho kohouta :-) Ted jsem tam pekla starsiho kralika na česneku, rano vytahla, obrala, kosti atd. nahazela zpátky s korenovou zeleninou a vodou a zase hned zapla a vecer byl jeste uzasna polevka :-)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    DAWIDOS: nemám ani jedno - tzn zastupitelné nástroje
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    ENKATT: To me prijde, ze plati i pro remosku, tlakac a pomalej hrnec :-)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    AMANT: hodíš to tam a neřešíš, nemusíš na to myslet.
    AMANT
    AMANT --- ---
    ENKATT: no me to prijde prave jako kombinace termosky, papinaku a tycovyho mixeru, kde je v tom nejaka extra pridana hodnota? ze to dovari podle budiku a vypne se to? jako pokud to treba umi opozdenej start, tak mozna, prijdu vecer domu a mam tam hotovou polivku..ale i tak bych bez toho asi dokazal zit:)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    však uvidíme :-)
    lidi okolo mě si pořizujou různý slowcookery, pekárny na chleba, no prostě tuny přístrojů a mě daleko víc baví mít doma jen pořádný sporák s troubou, topinkovač, tyčák, rychlovarnou konvici a volný prostor. člověk si tu kuchyni pak víc užije.

    jinak tady můj recept roku. batátovopetrželový krém. batáty, petržel a několik stroužků česneku, dáte nakrájený péct do trouby pokapaný oliváčem na 30 minut. hodíte do hrnce se zeleninovým vývarem, rozmixujete, provaříte, přidáte smetanu, hotovo.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ENKATT: já to chtěl jako téma k diskusi. a zkušenosti. víc očí víc tamto a tak :)
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    DIVER: proč ses mě nezeptal přímo? :-D ta věc je fakt super, dělala jsem v tom i bramborovou kaši, studený jahodový koktejly, výborný krémy....ta, které jsem to prodala taky byla nadšená
    původně jsem totiž chtěla termomix, ale ten byl nesmyslně drahý a tohle část zvládne taky. dávala jsem to pryč, neb mám nový sporák s budíkem a nestane se mi už že bych u kompu zapomněla, že vlastně něco vařím.
    DIVER
    DIVER --- ---
    řešili jsme v úplně jiném klubu peripetie s prodejem věcí a vegetama ENKATT:. nicméně se tam objevila od ENKATT zmínka, že prodávala polívkovar.

    já to neznám, tak jsem si to našel. sice to existuje, ale moc důvěry to ve mě nevzbuzuje. polívka za max 25 minut?? krám za víc než 3000?

    Tohle píšou o tefalu: "Suroviny podle vybraného receptu stačí pokrájet na kousky, vložit do polévkovače, přilít vodu a upevnit víko. Jedním stiskem zvolíte jeden ze čtyř automatických programů, druhým ho spustíte. Pokrmy se připravují 4 až 25 minut, v závislosti na zvoleném programu."
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: tak tak... kamarádka říkala, že je pak právě dává na chvíli do trouby rozpéct a dělá to tak často s různými slanými muffiny :-)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    GEISHA: pardon za zpožděnou odpověď :-) je to úplně jednoduché. Uvařím polentu podle návodu (dělám od oka cca čtvrt sáčku na 12 muffinů), dám do ní kousek másla a nastrouhaný parmazán. Pak tam nasypu nakrájené olivy, sušená rajčata a feta sýr, dokořením tymiánem. Nezapomenout osolit :-D Hotovou směs nacpu do vymazaného plechu na muffiny. Peču na 180 dokud to nahoře nezezlátne.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GEISHA: podle me to pak po rozmrazeni bude rozblemcly na srac. ale zkus to. vysledek me samotnyho zajima.
    tipuju, ze jak se to bude rozmrazovat, tak podil vody co se roztece rozblemcne mouku.
    podel se pak o vysledek pls.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    ZUZKAOU: myslíš, že je to ukrajinka? Ne že by se to vylučovalo, ale slyšela jsem ji mluvit arabsky s těmi majiteli. Mně připadá, že prvních pár let na nás byla protivná, ale jak tam už chodíme dlouho a neděláme malé útraty, tak že si nás zapamatovala a dokonce se dokáže usmát :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GEISHA: bylo mi řečeno že to normálně jde zmrazit :) mám teď v mrazáku várku květákových se sušenými rajčaty :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: jasně, já se když tak připomenu, díky!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: nezkoušela, ale napsala bys mi prosím poměry? to zní jako něco, co bych chtěla upéct co nejdřív! (uzený předvařený, nebo "syrový"?)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ZUZKAOU: To je ještě lepší řešení, než jsem doufala :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BONEMINA: dá se zamrazit na příště.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Syn dnes vyráběl palačinky a zbyly mu asi 4 litry těsta. Pochybuju, že budu mít zítra čas a chuť to dosmažit. Dá se palačinkové těsto nějak zajímavě zpracovat, ideálně naslano? Jestli ne, vrazím tam droždí, doladím konzistenci a bude litá kynutá buchta pro celý činžák, ale třeba se s tím dá udělat i něco zábavnějšího.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BONEMINA: hohoho to je asi 4minuty tramvají :) zkusím tam dnes zajít :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam