MART1NKA: bez cukru se nedostaneš k nějaké přijatelné nadýchanosti, když pomineme že čokoláda bez cukru je primárně hořká. KDyž tam nedodáš sladkost, tak to prostě nebude dobré a bez cukru/xylitolu ti nebude fungovat struktura toho těsta.
Můžeš udělat nějaký raw čokoládový dort, ale stejně tam musíš dodat nějaký cukr - třeba z datlí, ale prostě z něj neuděláš nadýchané těsto.
A teda nejčokoládovější těsto je jednoznačně tohle, s višńěma to bude super. Ale bez cukru (jedno v jaké podobě) to nebude jedlé. Tohle těsto je velmi čokoládové - polevu si udělej libovolnou a višńě k tomu budou super.
Nejlepší čokoládový dort | Apetitonline.cz
https://www.apetitonline.cz/recepty/1458-nejlepsi-cokoladovy-dort.html
Tohle by mohlo být taky moc dobré (ale narozdíl od toho z apetitu jsem to nezkoušela)
Otavské dorty - s láskou a péčí - Poznatky a zkušenosti - Recepty - Korpusy - Čokoládový korpus třený
https://www.otavskedorty.cz/...ky/poznatky-a-zkusenosti/recepty/korpusy/cokoladovy-korpus-treny.html
Přpadně můžeš zkusit něco takovýhle ho- ale to nebude nadýchané těsto ve smyslu klasický piškot a teda toho kakaa tam není moc, právě proto že základní chuť je hořká a bez nějakého zdroje cukru se tam musí dodávat opatrně.
Nejlepší narozeninový dort na světě • CukrFree.cz
https://cukrfree.cz/narozeninovy-dort/
Když projdeš různé anglické keto recepty na čokoládový koprus, zjistíš, že používají xylitol a nebo podobný "cukr", který kromě sladkosti má i hmotu a další vlastnosti, co prostě potřebuješ na pečení, jen se nevstřebává.