• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: jo, domácí jo, my ty kupovaný celkem můžeme (ale je fakt, že nám teď půl pytlíku straší v mrazáku už asi půl roku :D)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: já ty kupované moc neoblibuju a s domácími je to fakt moc patlání, oproti orestovat rýži a pak si jí nevšímat, zatímco tiše bublá :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: s amerikama je to super, ale i hranolky z trouby sednou a pracné je to tak podobně co rýže :)
    FAT
    FAT --- ---
    ANDREJKA: Ještě existuje i polévka s droždím, ale to teď nevím...
    Pórková polévka s kvasnicemi recept - TopRecepty.cz
    https://www.toprecepty.cz/recept/29418-porkova-polevka-s-kvasnicemi/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANDREJKA: mám trochu jednodušší variantu receptu od QUANTI - orestovat kuřecí/krůtí nudličky, přidat pórek na kolečka, a když změkne, přilít půl kelímku smetany a nechat trochu zhousnout. Z koření pouze sůl a pepř, příloha rýže, ale asi by se velmi hodily třeba americké brambory, hranolky nebo krokety (což by teda u nás tomu vzalo to kouzlo bezpracného jídla hotového do 20 minut :-)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    RUTHLESS: jako taky mne to napadlo:D ale vzhledem k tomu, ze jsem nejdriv napsala quinou - misto cizrny, tak jsem zhodnotila, ze ranni kafe jeste nedoteklo na hlavy:D pardon, ale jasne, porek je tam prekvapive take:D
    nechavam to trochu vychladnout a prebytky davam normal do lednice - oboje super.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SARAJ: Líbí se mi jak v receptu z porku nemas porek :-D ale chapu, kde asi mel byt :-)

    Nechavas to vystydnout? Nebo jako tepla příloha?
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Díky za porkovy brainstorming, děláte mi chute:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    VSICHNIMAME: ja si rada delam salat> cizrna porek, cesnek, rozmaryn, citronova stava, nejdriv das na panev cesnek, rozmaryn s oliv. olejem, nechas rozvonet, vyndas rozmaryn, pridas trosku cizrny, chvilku / cca 5-10min, nechas pracovat, pak das cca pulku citron. stavy a vratis tam rozmaryn, samo sul.
    Porek je skvelej i s houbama a smetanou, jako omacka k masu...

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VSICHNIMAME: quiche
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VSICHNIMAME: Máma dela slanej štrůdl s porkem s sejrem
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Pridavam se k porkovemu dotazu, jednoduché být nemusí. Miluju ho, ale dělám jen polévku, stir fry a brambory zapecene s porkem. Ráda bych repertoár rozšířila.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: moc ne - tak lžíci na porci, jinak to bude moc hustý. A když to bude moc řídký, tak zahustit to můžeš vždycky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MARIPOSA: LUCIASHECK: super, díky. já radši udělám jen poloviční dávku, nejsem si úplně jistá reakcí zbytku rodiny, tak ať to nedojídám tři dny :-)
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    TRISSIE: Ja davam 250 ml na cca 2-2,5 litru vody.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TRISSIE: Babicka davala cca ctvrt kila na stredni hrnec (z takovych tech klasickych starych smaltovanych)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kolik kvasu potřebuju do krkonošského kysela?
    jdu rozkvasit na zítřejší chleba, tak bych si rovnou udělala víc - kuchařka odkazuje pouze na "kvas připravený z jednoho balíčku kvásku", což je bez toho balíčku trochu naprd informace :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GEISHA: tak jako jde to, ne, že ne, ale musí se to udělat správně, viz ta tyndalizace
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam