• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: prima, dík - já jsem říkala, že to je něaký divný, protože prostě můžeš zkvastit česnek, zázvor chilli a cibuli a zelí i v SSSR, ale tak nějak to ty internety opakovaly moc často, tak jsem to z lenosti převzala :-D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ZUZKAOU: Dovolím si jen malou opravu. Není to to, co se stalo z kimči, ale co se stalo z banchan, přičemž jestli tomu dobře rozumím, tak kimči je jen jeden z druhů banchan.

    Морковь по-корейски — Википедия
    https://ru.wikipedia.org/...0%B2%D1%8C_%D0%BF%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8

    Banchan - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Banchan
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Díky za rady, neztrápila jsem to, orestovala jsem je s cibulí a česnekem na oliváči, přidala rajskou passatu, trochu vývaru a bílýho vína, asi pět minut nechala bublat, smíchala s uvařenýma špagetama a na závěr čerstvou bazalku. Bylo to přesně to, co jsem od toho očekávala, za rozumný peníze :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: rozhodne to nech povolit v lednici pres noc v sitku nad talirem. ja to delam tak, ze uvarim libovolnej zaklad (omacku vetsinou) nebo v tvym pripade nakou tomatovou salakvardu, zredim ji tou pustenou vodickou z toho a necham provarit. kdyz se to vari, tak vezmu parak a tu smes lehce sparim nad parou z ty omacky. ty stavy kapou do omacky a jak vidim, ze se to zacina bejt uvareny, tak to vyndam v tom paraku a jen to prestriknu studenou vodou aby se to trochu zchladilo.
    az se prestane varit omacka a prestane bublat, tak to do ni teprv pridam a zamicham.
    jak rika MUTHA: tahle smes se nesmi prevarit, protoze je to z nizko jakostnich a mensich seafood plodu, ktery sou pak strasne tuhy a zvejkavy
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: díky, už jsem se dogooglila k receptu právě na tu směs s rajčatovou omáčkou a myslím, že je to přesně to, co chci :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    QUANTI: Tahle směs je IMHO nejlepší do rizotta, nebo do rajčatový omáčky na těstoviny. Ta směs není žádnej luxus, ale na splácnutí do hajzlu to není, já to mám moc ráda:-) Recepty jsou všude po netu, obvykle si jich pár přečtu a pak dělám nějaký jejich průnik. Jde o to, že tyhle směsi jsou v různých kvalitách - někdy to pustí děsně moc vody a zbyde ti z toho gumovej kekel čtvrtinovýho objemu, a jindy to nepustí skoro nic a chutná to málem jak čerstvě z moře vytažený. Já to na pytlíku dopředu nepoznám. Takže je dobrý použít to někam, kde ti nevadí žádná varianta, tzn. používá se tam nějaká tekutina, kterou můžeš doplnit i jinak.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Koupila jsem v Lidlu mořské plody - je to směs slávek, kalamárů, krevet a chobotnic. Máte nějaký blbuvzdorný postup, jak to nezkonit? :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TESSS: Ale v mezidobí vyzkoušej i tu korejskou mrkev. Můj muž se to naučil během svého pobytu v Kazachstánu, dělá ji pravidelně a užrala bych se toho.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VSICHNIMAME: Jo, jo. Minulý víkend na objednávku hlavy rodiny. Nikdy před tím ho ani nejedla, ale vystřihla ho dokonale.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    EDERA: pražský kolac:)?
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA
    EDERA --- ---
    Hele, pamatujete ty fotky housek, co jsem dávala v dubnu, že peče moje dcera? Tak aktuálně vyrábí tohle.
    TESSS
    TESSS --- ---
    RUTHLESS:já to neco jiného hledám, vim jen, ze tam byla strouhana mrkev, cerstvy koriandr a ještě něco, nevim co. Chut skvela
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADELHAIDA: jé, kaškaval :))
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZUZKAOU: fakt brutalne jednoduchy, to by me nenapadlo :)
    How To Make Kashk (Chortan)
    4 cups greek style yoghurt (left at room temperature for 24 hours)
    4 cups cold water
    mix with 1/2 cup cold water to make sauce and 1 tsp salt to flavour
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ZUZKAOU: wow, husty, diky :) tak to by se dalo udelat uplne v klidu doma, kdyz budu mit chut teda se s tim delat kvuli misce lilkovy kase XD...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: hele a co bulhaři - bývají na jiřího z poděbrad a mívají sejry.
    GRANTORINO: podle tohohle to nejlíp půjde nahradit rozmixovanou ricottou, ale zakysanka/kefír je imho důstojná náhrada
    How To Make Kashk (Chortan)
    https://www.youtube.com/watch?v=U2prDpGvAZE
    FAT
    FAT --- ---
    KASUMI: Zkusím těch 14 dní, na začátek. Zkrátit můžu příště, podle tvých zkušeností.
    ;-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ADELHAIDA: hm, tak já se teda musím zeptat toho mýho kámoše íránskýho kuchyře, co tam dává, když má restauraci v Karlíně :D, ale je fakt, že ho furt s něčim otravuju a už se mi nechtělo se ho zase ptát :)), vím, že oni pro některé suroviny jezdí do Berlína... ale on má tu syrovátku na tom jídle takovou smetanový barvy do béžova, nevypadá tojako jogurt..
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GRANTORINO: IMHO to může být cokoliv, a v perský kvalitě to tu neseženeš. Já toužím po kaškavalu, což je takovej jihoslovanskej sejra, co má asi sto variant, a to, co jsem zatím sehnala (i ve speciálkách) teda nic moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam