• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ADITU: Do kringelu snad muzes nacpat cokoli chces...
    ADITU
    ADITU --- ---
    MATHEA: napadá mě varianta vánočky nebo mazance, jidášů, kynutých bochánků apod. s brusinkami místo rozinek (zbyde ti čokoláda). nebo jestli máš ještě skořici, příp. ořechy, mandle nebo mák, tak kringel (zbyde ti ale čokoláda i brusinky) - http://www.pradobroty.cz/2013/03/estonsky-kringel.html
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: jasny, tak kdyby nekdy priste byla moznost
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: nemam jak
    pekla jsem je na vysoky stupen v troube
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: opalujes ty papriky nad horakem/grilem? Nekde to delaj nekde ne, ale mne prijde to s tim opalovanim, ze ma vetsi smrnc.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak ajvar dopadl docela dobre... to si asi nekdy zopaknu
    udelala jsem to jen z 1,2 kg papriky a cca 400 gr lilku.. pomery jsou celkem ok
    je to spravne oslizly..

    ale jeste tomu chybi jedna malickost nejaka.. mozna trosku kyselosti nebo sladkosti...
    jinak udelela jsem k tomu jeste zaklad z cesneku a chilli papriky a za pak na to papriku a lilek
    uz to je na plotne asi 4 hodiny, spravnej slemc :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Nekdo prosim neco odzkouseneho a jednodussiho ze surovin v podobe drozdi, mouka, vejce, horka cokolada a brusinky? Ja sladky v podstate nepecu.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    E_D: dneska jsem dělala k obědu, můžu se uzrat taky! Díky za recept!
    E_D
    E_D --- ---
    já se můžu užrat salátu z pečených paprik :) https://fresh.iprima.cz/recepty/salat-z-pecenych-paprik
    AIJA
    AIJA --- ---
    A jasně ten ajvar a dochutit pár skleniček chilli papričkama....
    AIJA
    AIJA --- ---
    KASUMI:
    Zkus jich pár naplnit /mleté maso, sýr, cibuli...a třeba dochutit čubricou, grilované rozmixovat s tofu nebo luštěninami...naplnit tím pár paprik a obě varinaty zapéct.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    KASUMI: mám rád takovou "pomazánku", kterou prodávají turci v německu, dlouho jsem nedokázal se k tý správný chuti přiblížit, nakonec jsem se bavil s nějakým turkem a záhada vyřešena. základem jsou pouze grilované papriky rozmixované s fetou + sůl, koření atd.. toho bych se taky užral :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    zkusim ajvar asi
    ale musim jit koupit lilek jeste
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    AIJA: baculky
    AIJA
    AIJA --- ---
    KASUMI:
    Kapie nebo ty tlustostěnné?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: kvasím ho (nepřekvapivě)

    Chilli a jiné papričky I | Zkvašeno.cz
    https://www.zkvaseno.cz/chilli-jine-papricky-i
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GEISHA: Tu dostala ségra, když ji rodiče konečně vypakovali z domu:-) Zeptám se, jestli ji ještě má...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KASUMI: muzes se pokusit naemulovat neco takovyho https://www.turkishbazaar.ca/...-koy-tadi-toronto-kanada-canada-monreal-ottowa-edmonton-mississauga/
    ja to mam v lednici a je to fakt super do vseho. o tridu vejs nez jen tomato paste. natiram to na chleba, kdyz sem linej neco varit, kydam to do omacek, pridavam do marinad, potiram s tim maso pri grilovani... pro me takova druha 'sojovka'
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GEISHA: ty máš ale načasování, měla jsem tuhle kuchařku půjčenou z obecní knihovny snad od Vánoc - a včera jsem ji vrátila :-(
    když tam bude i příště (naše knihovna má část fondu vlastního a část putovního z oblastní knihovny), tak se podívám, ale myslím, že tahle zrovna byla putovní :-(
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    KASUMI: Já jí měl jednou od otce a jednou jsem jí dělal sám. Už si to moc nepamatuju,ale papriky se dávaly do trouby než zčernají, nechají se chvilku odpočinout, pak se oloupou. Zkusil bych na trošce olivového oleje orestovat kousek česneku, připadně cibuli, přidat oloupané pokrájené papriky, třeba trochu tymiánu, podlít, rozmixovat a třeba zjemnit trochou smetany.? Myslím, že by to mohlo fungovat. Zkus google, třeba bude chytřejší..:))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MATEJICEKKK: Hmmm
    Recept by byl? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam