• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    KURE
    KURE --- ---
    SIRIUS: asi pul centaku tlusty placicky.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KURE: jak velke kousky si daval zes to mel pres noc? ja zkousel parkrat a nejdil sem mel poprve neco pres hodinu a prislo me to moc
    KURE
    KURE --- ---
    KASUMI: já jsem to vždycky dělal úplně jednoduše.
    z ryby plátky, osolit, pomeranč a citron šťáva na rybu, přes noc v lednici.
    druhej den ryby vyndat, otřít a na mísu.
    a k tomu jsem dělal malý toustíky, rohlík na šikmý plátky, nebo toustovej chleba na 4 trojuhelníky.
    nemaje "suchej" touster, tak s kousíčkem másla na pánev aby chytly barvu.
    a úplně základní "dip" kysaná smetana s trochou soli a pepře a česneku + baby gem salát rozebranej na lístky a každej ať si to skládá dle libosti.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KURE: nejakej tip na dobrou uprava na ceviche? ochuceni?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    QUANTI: muzes udelat gravlax - do soli, cukru, kopru a udelat z nej trvanlivou vec. hazet pak do vseho moznyho, nebo jist s chlebem
    FAT
    FAT --- ---
    QUANTI: Lososa na pánev, špagety uvařit a listový špenát na trošku cibulky a česneku (jen ovonět), sůl, pepř a chvíli podusit. Potom se vším šup do pánve a prohřát společně. Lososa, samozřejmě, natrhat na kousky.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    QUANTI: Stejne, akorat to nebude uzený :) jakoze v těch vajckach se udela a pak záleží na chuti stravnika.) za mě cajk.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAKIHARA: tam jsem spíš zvyklá na uzenýho, jak s čerstvým?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GRESHI: asi nechci úplně shánět všechny ostatní potřeby a ingredience na sushi :) ale v papilotě jsem chtěla zkusit, díky.
    FAT: hmm, rozvedeš to trochu? Lososa na pánev ke špenátu?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUANTI: sushi nebo bowl
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Ja lososa nejradsi syrovyho, takze tatarak (treba i misto krutonu do polivky - spenatova, brokolicova, ...), nebo jako sashimi. Jinak miluju ted v lete sveho oblibeneho s jahodovou salsou. V jine podobe ho sepsany nemam - https://www.mimibazar.cz/recept/136146/losos-s-jahodovou-salsou
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    QUANTI: V michanejch vajckach je taky fajn
    KURE
    KURE --- ---
    QUANTI: Carpaccio, Ceviche
    FAT
    FAT --- ---
    QUANTI: Špagety a listový špenát.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    QUANTI: Jednou jsem podle nějakého receptu zapekala se šalotkou, koprem a zakyskou :) A byl super :)
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    QUANTI: Máme rádi finskou lososovou polévku se smetanou, koprem a zeleninou
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: případně ho mám moc ráda s rozmarýnou :-)
    GRESHI
    GRESHI --- ---
    QUANTI: sushi, tatarak, v papilote, tech moznosti je spoustu ;)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    QUANTI: my ho máme moc rádi v quiche. Většinou se špenátem a sýrem. :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Koupila jsem 1200g filet lososa, protože stál stejně jako 400 gramů na rohlíku, kde ho většinou beru :D což ale znamená, že ho máme cca natřikrát. Většinou ho jen osolím, opepřím a hodím do trouby nebo na pánev - máte nějaký nápad na zajímavou obměnu?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MICHELLEDANIELS:
    S tou kachnou souhlasím:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam