• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RAINBOF: tvoje vizitka, moudrý muži ;-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JAJITA: minus za troling. Snad se z toho nesložíš, kdyžtak pomoc zde: 284016111
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RAINBOF: minus za to, že ty píšeš jak negramot :-0
    :-D
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    BRUKEV: Já jsem na takovýhle věci fanynka kuřecích paliček. Jde udělat pár různejch variant, je s tím nejmíň patlání, málokdo to vysloveně nesnese.
    Špízy jsou jako fajn, ale pro 20 lidí je to asi o tři kroky víc, než jsem ochotná dělat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nevíte jak se dělá bylinkové sádlo? Třeba s česnekem?

    Normálně v krámě se to prodává "škvarková pomazánka" je to ale ve skutečnosti jen sádlo se solí a takovým poměrně ubohým podílem škvarků (vpodstatě jsou tam naházený řádově kusy pro efekt).

    Trošku se mi přemnožilo doma sádlo tak jsem si říkal že si udělam super pomazánky.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BRUKEV: nikdy neudelas chybu kdyz kureci nahradis krutim, idealne hornim stehnem at uz v jakekoliv uprave
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    RAINBOF: čéče, to asi bude problém :-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Odpolední akce pro cca 15 - 20 lidí, dospělí i děti.
    Máme se postarat o maso a sladké. Nějak nemám chuť na ryby ani "flákotu" masa (ať už steak nebo nějakou krkovici naloženou).
    Zatím u mě vedou (kuřecí) špízy, možná nějaké kuřecí kousku napíchané na špejli, ale poprosím o tipy na cokoliv jiného. Kuřecí volím, aby to bylo relativně rychle hotové. Nebál bych se ani variacím na mleté maso.

    Uvítám i tipy na netradiční dipy.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: ble. tohle presne nemam rad. vsechna zelenina smichana a podusena na panvi do polokase.

    na grilovacku imho nejlepsi cela grilovana zelenina nasucho - na platky cibule, paprika, cukyna, brambory a jak se to zhnedi z obou stran, tak zasolit, zapeprit a naolejovat pripadne trochu balsamica
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: succotash. A kdo nemá doma mražené boby, tak je tam nedá. :-D

    Food Wishes Recipes - How to make Succotash - Vegetarian Succotash Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=AMDw04Lo9q8
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    A misto cibule jarni cibulku
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIFKAL: Tos mi pripomnela
    Vidensky br salat
    Nevim presne slozeni a pomery, ale zaklad treba

    https://www.google.com/amp/s/recepty.cuketka.cz/amp/vidensky-bramborovy-salat-bez-majonezy/


    Ja do toho davam trochu dijonske
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    já dělám těstovinový takhle: uvařit a zchladit těstoviny (mašle nebo penne), rajčata, okurku papriku řapíkatý celer jarní cibulku, pepř a sůl, zamíchat s červeným pestem ze Spencera. do toho mozarellu na kostičky.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TRISSIE: cockovy salát. Jen na něj je třeba mít nějakou lepší=nerozvarivou čočku (beluga ci francouzska)
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    TRISSIE: Lehký bramborový salát? (Jakože ne ten českej vánoční)
    Typově https://smittenkitchen.com/2009/07/arugula-potato-and-green-bean-salad/
    letní verzi tohohle: https://smittenkitchen.com/2011/05/spring-salad-with-new-potatoes/ (a místo tý cibulky udělat takovejhle pickle s něčím jiným nebo on the side)
    Popř. s batátama https://smittenkitchen.com/2020/02/sweet-potato-salad-with-pepita-dressing/

    Případně mám ráda pohankovej "salát", tedy pohanka + co dům dal (já ráda dělám třeba s bylinkama, nasekanejma sušenejma rajčatama, rukolou a čerstvým sýrem, k tomu trošku oliváče a citronu a stačí mi to).
    Případně tady verze s brokolicí: https://smittenkitchen.com/2017/05/broccoli-rubble-farro-salad/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Ja prilohy v podstate nedelam a testoviny nejim
    Ale asi bych udelala nejakou jogurtovou zalivku, pujde ti ke kureti
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: a máš dobrý recept na ten salát? já je většinou dělám jako hlavní jídlo, takže sytější.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ale ty jsou asi nejlepsi cerstvy, tak asi ne
    Hummus?
    Studeny testovinovy salat?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Peceny brambory? My ted hodne delame na mensi kousky, olej, kurkuma nebo paprika, sul a na hodne upect v troube, aby to krupalo

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nějak mi nedošlo, že když naplánuju dvě grilovačky ve dvou dnech, tak nebudu mít chuť dělat dvakrát totéž (jakkoli osvědčené a skvělé) menu, takže narychlo potřebuju vymyslet jinou "starchy" přílohu.

    společnost bude větší, dospělí+děti, takže chci nějakou variabilitu (aka ať si každý naloží podle chuti)
    v plánu je kuře marinované v jogurtu s masalou klobásky, grilovaná zelenina, bylinková bageta a zeleninový salát - normálně bych k tomu ještě udělala tabbouleh, ale ten už jsme měli dneska. Kuskusový salát s cizrnou předevčírem, na ten už taky nemám chuť.
    Mělo by to jít udělat dopředu a pokud by v tom měla být čerstvá cibule, tak aby šla přidat až na konec (část dětí syrovou cibuli nejí). Plus běžné suroviny, ideálně už nechci jít ani do večerky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam