• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: succotash. A kdo nemá doma mražené boby, tak je tam nedá. :-D

    Food Wishes Recipes - How to make Succotash - Vegetarian Succotash Recipe
    https://www.youtube.com/watch?v=AMDw04Lo9q8
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    A misto cibule jarni cibulku
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIFKAL: Tos mi pripomnela
    Vidensky br salat
    Nevim presne slozeni a pomery, ale zaklad treba

    https://www.google.com/amp/s/recepty.cuketka.cz/amp/vidensky-bramborovy-salat-bez-majonezy/


    Ja do toho davam trochu dijonske
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    já dělám těstovinový takhle: uvařit a zchladit těstoviny (mašle nebo penne), rajčata, okurku papriku řapíkatý celer jarní cibulku, pepř a sůl, zamíchat s červeným pestem ze Spencera. do toho mozarellu na kostičky.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TRISSIE: cockovy salát. Jen na něj je třeba mít nějakou lepší=nerozvarivou čočku (beluga ci francouzska)
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    TRISSIE: Lehký bramborový salát? (Jakože ne ten českej vánoční)
    Typově https://smittenkitchen.com/2009/07/arugula-potato-and-green-bean-salad/
    letní verzi tohohle: https://smittenkitchen.com/2011/05/spring-salad-with-new-potatoes/ (a místo tý cibulky udělat takovejhle pickle s něčím jiným nebo on the side)
    Popř. s batátama https://smittenkitchen.com/2020/02/sweet-potato-salad-with-pepita-dressing/

    Případně mám ráda pohankovej "salát", tedy pohanka + co dům dal (já ráda dělám třeba s bylinkama, nasekanejma sušenejma rajčatama, rukolou a čerstvým sýrem, k tomu trošku oliváče a citronu a stačí mi to).
    Případně tady verze s brokolicí: https://smittenkitchen.com/2017/05/broccoli-rubble-farro-salad/
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Ja prilohy v podstate nedelam a testoviny nejim
    Ale asi bych udelala nejakou jogurtovou zalivku, pujde ti ke kureti
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KASUMI: a máš dobrý recept na ten salát? já je většinou dělám jako hlavní jídlo, takže sytější.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ale ty jsou asi nejlepsi cerstvy, tak asi ne
    Hummus?
    Studeny testovinovy salat?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: Peceny brambory? My ted hodne delame na mensi kousky, olej, kurkuma nebo paprika, sul a na hodne upect v troube, aby to krupalo

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nějak mi nedošlo, že když naplánuju dvě grilovačky ve dvou dnech, tak nebudu mít chuť dělat dvakrát totéž (jakkoli osvědčené a skvělé) menu, takže narychlo potřebuju vymyslet jinou "starchy" přílohu.

    společnost bude větší, dospělí+děti, takže chci nějakou variabilitu (aka ať si každý naloží podle chuti)
    v plánu je kuře marinované v jogurtu s masalou klobásky, grilovaná zelenina, bylinková bageta a zeleninový salát - normálně bych k tomu ještě udělala tabbouleh, ale ten už jsme měli dneska. Kuskusový salát s cizrnou předevčírem, na ten už taky nemám chuť.
    Mělo by to jít udělat dopředu a pokud by v tom měla být čerstvá cibule, tak aby šla přidat až na konec (část dětí syrovou cibuli nejí). Plus běžné suroviny, ideálně už nechci jít ani do večerky :-)
    IKI
    IKI --- ---
    Dobrý vědět

    ProZvěřinu.cz
    https://www.prozverinu.cz/
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    DEVIL: TRISSIE: vcera jsem to dovaril a chut to ma :) texturu masa sice ne, je to jako bych to delal z mletyho, ale za mne dobry! priste budu moudrejsi, diky :)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    URPUTNIK: no jasne. Kdyz tam hodis pak kostku jeste, troufam si tvrdit ze to bude temer tak dobry jako kdyz pusti stavu maso. Akorat to teda nebude tak husty jestli si maso pouzil klizku. Tak nedavej moc vody a nared to potom na konci na pozadovanou hustotu. Maso hlidej, kdyztak pridej jen tak na 15-20 minut jestli uz je dost mekky tak at pak neni uplne nasrac
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    URPUTNIK: podle mě ano.
    a jinak, příště, pokud se něco takového stane, tak rozhodně nezalévat vodou, ale přendat do čistého hrnce, neodškrabávat, co se nepustí samo (tak ještě maximálně maso, ale to ideálně odkrájet), a dodělat tak.
    zalívat má smysl, pokud se to chytilo jen maličko, ale jakmile je to víc, už si akorát i do nechycené části rozmícháš spáleninu.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    IKARIE: Na takovou svatbu bych se asi potřebovat taky podívat...
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    DEVIL: chm, a muzu tu stavu udelat uplne stejne, jako byla predtim? tzn cibuli na tuku, pridat papriku, zalit, pridat (uz jednou duseny) maso a dusit znova? na texturu rezignuju, aspon to nepoleze mezi zuby :) asi do toho hodim i bujon, nevim jestli se nejaka chut jeste z toho masa vydusi ..
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ZUZKAOU: jee ten varil na jedne svatbe kde jsem byla a byl to teda doposud nejsilnejsi svatebni gastrozazitek. diky moc za tip, rada ho podporim.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    URPUTNIK: jak rikas. maso vyndat, proplachnout, zalozit znovu a proste 'nastavit'. jde o to, aby to maso nebylo zhorkly taky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam