Přátelé potřebuji poradit, týden kvůli vyšetření mám poněkud dosti omezený jídelníček je to dieta s vyloučením ovoce, zeleniny, aromatických moučníků, čokolády, ořechů. Nesmí se pít káva, čaje (včetně bylinkových i ovocných), mošty, šťávy, kompoty. Dále nejíst jogurty s příchutí, sýr, termixy, tvaroh, pudinky, kakao, med, džem, chleba (neuvedli jaký, čekám až odepisi, zda přeci jen nějaký by šel)
Osobně maso jíme doma velmi zřídka, ale na jídelníček jsem si vymyslela, pečené kuře s rýži, přírodní krůtí řízek s quinou nebo pohankou, špagety alio olio, těstoviny s bylinkovým tofu, nějaké semena do všeho hodím. Rizoto s masem hovezim. Napadl mě ještě cockovy dhal s rýži. Tím jak je horko na luštěniny nemám moc chuť. Ale pokud přeci jen nějaký povedený recept máte, sem s ním prosím.
Napadá vás prosím ještě něco konkrétního co varit? Hlavně nevím, co na snídaně. Vajíčka se šunkou, michana, ale co k tomu? Křupavé chlebíčky s máslem a miso pastou, jen nevim zda to mohu to je také ze svesticek. Vločky s mlekem asi jenom. Nějaká palačinka, livance, ale s čím konkrétně? Fakt mě v tomhle případě nenapadá žádná komínace, bez zeleniny, ovoce, ořechů, sirupu, sýra. Napadá vás něco?
Děkuji předem všem za jakékoliv nápady.