• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANDREJKA: Vejce sem rozšlehala s trochou tučné smetany a sekané petrželové natě. Do každé porce jsem pak dala olivu a kus sušeného rajčete a konzistence byla uplně krásná.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: musis tu zeleninu posolit a upect, ne sparit. jak rikaj ostatni, pustilo to vodu a proto si to mela rozblemcly. taky pokud si to chtela udelat jakoby 'zdravy' tim ze tam das hodne zeleniny, tak to nebude cim vic zeleniny tim vic adidas, ale to mnozstvi vajec bude 'podkriticky' a proste to mnozstvi zeleniny neudrzej.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDREJKA: Já dělám se slainou a čedarem; se špenátem, lučinou a lososem (čerstvým i uzeným); s paprikou (nakrájanou na tenké plátky) a šunkou. Ani jedna kombinace nebyla blemcavá. Pokud je máš blemcavé, tak v nich bylo moc vody a potřebovaly víc času v troubě.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANDREJKA: to je právě hodně mokré vše.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANDREJKA: to bude asi tou zeleninou, ze pustila vodu. delala jsem se slaninou a cheddarem a s mozzarelou a susenymi rajcaty a mazlave nebyly vubec
    MIST
    MIST --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ja se nechtela vracet procitat tvuj prispevek, proste si do toho dej , co mas povoleno. Jogurt pouzivam bily. Kombinace mata +kakao je taky dobra.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MIST: to zní dost dobře, takto jsem to ještě nedělala. děkuji :)
    MIST
    MIST --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: tak ale vlocky s mlekem se daji ruzne nastavit. Hlavne ted v lete u nas doma delame vlockovy puding - 1/2 hrnecku vlocek, polevkova lzice chia nebo lnenych seminek, 3/4 hrnecku mleka (muze byt kravske, nebo mandlove, kokosove), 1 lzice jogurtu, promichat a dat do lednice pres noc. Prichut dozenes tim kokosovym mlekem nebo muzes jeden den pridat skorici, jindy vanilku, citronovou kuru, pomerancovou. Nakonec vzdycky muzes dat kapku chuceneho extraktu, jako se dava pri peceni do testa.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BONEMINA: super na ryby jsem zapomněla. Tím je to pro mne snesitelnější :) Vločky projdou, jen mě osobně suché jsou nic moc :) Kaše taktéž. Ale nějak to vymyslím, děkuji.
    Ted mě napadly i párky :D v naše maso je mají super.
    QUANTI: zapečené těstoviny také půjdou. děkuji
    GEISHA: sama jsem si to nevymyslela. omlouvám se, na nyxu to otevírat nebudu.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: spíš napiš, co můžeš, v tom, co ne, se mi úplně přehrabovat nechce...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: K snídani by měla jít třená bábovka, a piškot, pokud se správně koukám. Přidala bych do nich citrónovou kůru, to dodá chuť a snad to neni zakázané...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: Me napadlo laboratorni vysetreni odpadu 5-HIOK (HIAA), tam je to trosku podobny, ale neni to tolik dni a neni to vsechno.
    Zvedavost me pohlcuje.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: Jo aha. To je týden. Ja jsem myslel, ze je to do konce života. To jsem blbě četl a to mi teda nepřijde tak šílený dodržet.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: jak to je s obilovinami obecně? Snídaňové kaše se dají z ledasčeho, existují instantní rýžové, jáhlové, pohankové... pohanka se dá taky naslano. Lívance s kopečkem bílého jogurtu kdyžtak? Zapečené těstoviny jen s uzeným a vejci třeba?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Co nějaká ryba v papilotě s jemnýma bylinkama? Vločky by prošly? Slaná kaše z vloček/pohanky/jáhel s vodou sice není žádná hitparáda, ale přežít pár dní se na tom dá a ztracené vejce nebo vejce na hniličku vylepší všechno.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    No. Neporadím ti. Ale good luck! To bude hustý.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Maso jim jen hovězí, krůtí a občas kureci.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Přátelé potřebuji poradit, týden kvůli vyšetření mám poněkud dosti omezený jídelníček je to dieta s vyloučením ovoce, zeleniny, aromatických moučníků, čokolády, ořechů. Nesmí se pít káva, čaje (včetně bylinkových i ovocných), mošty, šťávy, kompoty. Dále nejíst jogurty s příchutí, sýr, termixy, tvaroh, pudinky, kakao, med, džem, chleba (neuvedli jaký, čekám až odepisi, zda přeci jen nějaký by šel)

    Osobně maso jíme doma velmi zřídka, ale na jídelníček jsem si vymyslela, pečené kuře s rýži, přírodní krůtí řízek s quinou nebo pohankou, špagety alio olio, těstoviny s bylinkovým tofu, nějaké semena do všeho hodím. Rizoto s masem hovezim. Napadl mě ještě cockovy dhal s rýži. Tím jak je horko na luštěniny nemám moc chuť. Ale pokud přeci jen nějaký povedený recept máte, sem s ním prosím.
    Napadá vás prosím ještě něco konkrétního co varit? Hlavně nevím, co na snídaně. Vajíčka se šunkou, michana, ale co k tomu? Křupavé chlebíčky s máslem a miso pastou, jen nevim zda to mohu to je také ze svesticek. Vločky s mlekem asi jenom. Nějaká palačinka, livance, ale s čím konkrétně? Fakt mě v tomhle případě nenapadá žádná komínace, bez zeleniny, ovoce, ořechů, sirupu, sýra. Napadá vás něco?
    Děkuji předem všem za jakékoliv nápady.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Když už tady byly ty těstoviny - https://www.youtube.com/watch?v=DK3FC1cQPKg
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Jinak pokud jsme to neprehlidnul, nikdo tu moc nezminoval lusteniny - ruzny chilli con carne, cervenou cocku (nedela se dlouho) apod. Moc nechapu ten pozadavek na nekoreni, nelze si tam privezt nejakej zaklad?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam