• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Špagety jsi zkoušela? To děti docela baví.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TRISSIE: ja mam hodne rad jednuse ugrilovany silnejsi platky (nikoliv kolecka), sul, pepr oliv olej a bud na gril nebo do trouby. Je treba aby to melo trochu tloustku, dost oleje a upect do zlatova. To se pak da dat do spousty veci, do salatu, jako vlozka do lazani / musaky, udelat z toho polivka, hodit do testovin, narvat do quiche ci tasticek apod. Samozrejme se k tomu daj dat bylinky, pokapat citronem a dalsi vairace. Koreni do toho nedavam, prijde mi ze to zabiji chut. Hlavni figl je to neususit.
    MIST
    MIST --- ---
    TRISSIE: nejoblibenejsi mam asi tohle - orestovat cuketu, opeprit (nesolit). Na taliri posypat syrem, preferuju pecorino romano. Na stejne panvi orestovat nakrajena rajcata, pridat kapary, ancovickovou pastu, harissu (pro dite vynechavam) a bazilku nebo bylinku dle chuti. Orestovane pridat na vrch cukety a dozdobit syrem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    FATBOZZ:
    Každý má 30cm v průměru a jsou teda hodně chundelatý:-)
    Saláty s klasickými zálivkami už proběhly.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    včerejší restovaná cuketa s parmezánem podle https://www.wellplated.com/sauteed-zucchini/
    slavila takový úspěch, že jsem si uvědomila, že ve svém životě potřebuju daleko víc restované cukety!

    jaké jsou vaše oblíbené recepty? mám chuť experimentovat (ale zas by to nemuselo být úplně pro azbestové huby, přeci jen to budou jíst děti)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    AIJA: osm, to je málo :) udělej zálivku balsamico s olivovým olejem 1:10 sul pepr a s tim jej promichej.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mám asi osm salátů dubáčků, vysadila jsem jich letos moc. Co s tím?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ANDREJKA: Vejce sem rozšlehala s trochou tučné smetany a sekané petrželové natě. Do každé porce jsem pak dala olivu a kus sušeného rajčete a konzistence byla uplně krásná.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ANDREJKA: musis tu zeleninu posolit a upect, ne sparit. jak rikaj ostatni, pustilo to vodu a proto si to mela rozblemcly. taky pokud si to chtela udelat jakoby 'zdravy' tim ze tam das hodne zeleniny, tak to nebude cim vic zeleniny tim vic adidas, ale to mnozstvi vajec bude 'podkriticky' a proste to mnozstvi zeleniny neudrzej.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDREJKA: Já dělám se slainou a čedarem; se špenátem, lučinou a lososem (čerstvým i uzeným); s paprikou (nakrájanou na tenké plátky) a šunkou. Ani jedna kombinace nebyla blemcavá. Pokud je máš blemcavé, tak v nich bylo moc vody a potřebovaly víc času v troubě.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANDREJKA: to je právě hodně mokré vše.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ANDREJKA: to bude asi tou zeleninou, ze pustila vodu. delala jsem se slaninou a cheddarem a s mozzarelou a susenymi rajcaty a mazlave nebyly vubec
    MIST
    MIST --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ja se nechtela vracet procitat tvuj prispevek, proste si do toho dej , co mas povoleno. Jogurt pouzivam bily. Kombinace mata +kakao je taky dobra.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    MIST: to zní dost dobře, takto jsem to ještě nedělala. děkuji :)
    MIST
    MIST --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: tak ale vlocky s mlekem se daji ruzne nastavit. Hlavne ted v lete u nas doma delame vlockovy puding - 1/2 hrnecku vlocek, polevkova lzice chia nebo lnenych seminek, 3/4 hrnecku mleka (muze byt kravske, nebo mandlove, kokosove), 1 lzice jogurtu, promichat a dat do lednice pres noc. Prichut dozenes tim kokosovym mlekem nebo muzes jeden den pridat skorici, jindy vanilku, citronovou kuru, pomerancovou. Nakonec vzdycky muzes dat kapku chuceneho extraktu, jako se dava pri peceni do testa.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    BONEMINA: super na ryby jsem zapomněla. Tím je to pro mne snesitelnější :) Vločky projdou, jen mě osobně suché jsou nic moc :) Kaše taktéž. Ale nějak to vymyslím, děkuji.
    Ted mě napadly i párky :D v naše maso je mají super.
    QUANTI: zapečené těstoviny také půjdou. děkuji
    GEISHA: sama jsem si to nevymyslela. omlouvám se, na nyxu to otevírat nebudu.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: spíš napiš, co můžeš, v tom, co ne, se mi úplně přehrabovat nechce...
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: K snídani by měla jít třená bábovka, a piškot, pokud se správně koukám. Přidala bych do nich citrónovou kůru, to dodá chuť a snad to neni zakázané...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    GEISHA: Me napadlo laboratorni vysetreni odpadu 5-HIOK (HIAA), tam je to trosku podobny, ale neni to tolik dni a neni to vsechno.
    Zvedavost me pohlcuje.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GEISHA: Jo aha. To je týden. Ja jsem myslel, ze je to do konce života. To jsem blbě četl a to mi teda nepřijde tak šílený dodržet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam