QUANTI:
Vystel hlubší pekáček alobalem. Dvě celá krůtí stehna umyj, osuš, posol, oblož kroužky cibule, prolož proužky slaniny, můžeš dát i střední jablko na měsíčky, pokapej trochou oleje (nebo můžeš potřít rozpuštěným máslem), můžeš dát i trochu bylinek (rozmarýn, česnek).
Přikrej alobalem a spoj okraje, aby se vytvořila kapsa. Do pekáčku nalej horkou vodu tak na prst a dej péct na hodinu do vyhřáté trouby (cca 180°C). Průběžně kontroluj a podlévej horkou vodou, aby jí bylo pořád dost.
Po hodině vyndej, zkontroluj, jestli je propečené (maso se musí odtrhávat od šlach), pokud ne, ještě vrať do trouby na 10 minut.
Poté odeber vrchní alobal a okraje ohni dolů, pozor aby neutekla šťáva, a nech ještě 15-20 minut dopéct do křupava.