• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LA_BETE: presne jak rika SIRIUS: neco, co se dlouho dela vyzaduje spoustu kroku a je to defakto 'hotovka'. neco s cim se lidi doma neradi serou. naky srdce na smetane, peceny nadivany kachny, svickova, k tomu hrneckovy/bramborovy knedliky/cerstvy testoviny/noky... zalezi kdo ma prijet.
    ja sem jednou pohostil na couchsurfing party partu 12ti cizincu kaplickou cmundou a vsichni se mohli posrat! koupil sem kotel uzenyho, udelal dobrou stavu a fakt vyvazeny zeli a tam sem jen smazil bramboraky a jen sem to skladal na talire a vsichni zrali, ze sem nestacil smazit bramboraky
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    sazka na jistotu jsou veci co se delaj dlouho, svickovou ze zveriny se neda nic zkazit, nebo nejaky ragu, stifado, rajska atp. nebo ossobuco, licka, kdyz bych chtel neco co furt este neni tak casty. Kdyz to bude setkani kamaradu tak bych se nebal steaku, tam se to da nacasovat proste az se doplazi, tam se da vyhrat s prilohama ale neriskoval bych to pro rodice pritelkyne nebo nejaky podobny navstevy
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Vlastne je to dobra otazka
    Uz je na case pozvat tchanovce na obed
    Musim to promyslet :))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ale treba na jistotu a trochu lehci jidlo bych sla po pecenym kureti podle kellera (v cuketkove verzi) a br kasi. A smazenou cibulku
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    LA_BETE: To by strasne zalezelo, kdo by prijel a co ji :)

    Ale za takovy fancy jidlo, co i nejak vypada, bych zvolila sous vide kachni prso, glazovanou zeleninu, batatove pyre a balsamikovou redukci
    Akorat je to sila pro vic lidi dobre nacasovat :)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Prokrastinační otázka:

    Co je váš kuchařský majstrštyk? Kdyby vám měla přijet vážená návštěva, co byste jí uvařili?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    mj. sem dopek tyhle baskicky mrdky podle tohohle https://www.youtube.com/watch?v=kYmInJIko6Y&ab_channel=CookingwithDog
    a i kdyz sem byl linej vsechno vazit a jen sem to tam od ruky michal (mixerem), tak to vyslo na dva plechy co ma ona a v trouby to tolik nevybehlo. pek sem na 375f 35 minut na misto 450 20 minut. namisto mouky sem pouzil mandlovou mouku x lzicek. vypada to skoro jak to jeji, akorat to neni taky zazehly
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLANITCHKA: paštiku nemám, ale má Gordona!

    A fakt to stojí za to

    Gordon Ramsay Shows How To Cook Rabbit | The F Word
    https://www.youtube.com/watch?v=dMbl-30B5FQ
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    U nás taky anglický rohlíky jedou:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jenom hlásím, že to domácí pečivo nás od jara nepustilo. Jen jsme houstičky s blondýnou vylepšily o variantu slanina + sýr. Metodou pokus/omyl jsme se dobraly k tomu, že nejlepší je Madeland.

    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    KEMENTARI: Se zbytkovým kuřetem se dají imho dělat vcelku slušné variace na smaženou rýži (házím to do woku extrémně rychle jenom na prohřátí). Kuře extra šťavnatý není, ale v kombinaci s celým tím zbytkem a omáčkou to imho působí poměrně šťavnatě: https://thewoksoflife.com/classic-chicken-fried-rice/
    Popř. dělám různý variace na nudlový polívky: https://www.seasonsandsuppers.ca/15-minute-asian-turkey-noodle-soup/ nebo https://www.halfbakedharvest.com/20-minute-thai-peanut-chicken-ramen/ (a kuře přidám pozdějc).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: tak i po x faux pas me furt vsichni zvou, protoze sem pry obcas zabavny. sou to furt stejny akce. thanksgiving, christmas, easter, to se zerou krocani a dycky je to u nekoho jinyho. ja sem spokojenej protoze nemusim nikomu o nicem lhat
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: s tímhle přístupem jistě jsou obě strany spokojené, že se na takových akcích nevyskytuješ.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: vis co ja nemam nikoho, komu bych se mel vzpovidat kvuli tomu co delam. takze jsou mi veskery tradice uplne u zadele a fakt si delam co chci. to plati zejmena ve vareni. jiz nekolik let zpet jsem se rozhodl, ze krom kachny a husy nebudu pect krocany ani kurata vcelku za zadnejch okolnosti. taky jsem prestal frekventovat vsechny akce, kde se tyhle vyskytujou a ucastnici akci jsou nuceni zrat nepovedeny vysuseny 'pokusy' amaterskejch kucharu a nasledny 'naoko' placani po ramenou, jak 'dobry' to maj. zejmena pro to, ze to vetsinou dobry neni a ja sem az moc velkej mirek dusin na to, abych jim ukazkove zbytek vecera foukal cukr do prdele..
    spousta lidi se dotklo, kdyz sem jim pravdive rekl, ze mi to nechutna a ze meli radsi koupit pizzu. taky sem si vyslechl spousta nadavek co si to dovoluju a tak sem rekl nasrat! a to zerou lidi co maj dost na pretvarky..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: krůtí roláda je sice určitě hezká věc, ale nesplňuje podmínku "anglických Vánoc" :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FITH: nastrouhas par mrkvi, cvrt celeru, cibuli, par cesnek strouzku, vosmahnes na sadle/masle, sulpepr, tymian, trochu medu a citron stavu. houzevnatejsi chleba nakrajim na kostky, lehce ho rozblemcnu mlikem dam sulpepr a s vejcem nebo dvema to smicham se zeleninou. dochutim to aby to bylo malinko nasladly a nakysly. bud citronem a medem nebo nakou marmeladou a citronem. rozprostru vykostenyho krocana a do nej to umotam. svazu provazkem jako na bondage a pecu
    FAT
    FAT --- ---
    KEMENTARI: Zrovna nedávno jsem dělal... Na dvě prsa dvě cibule na olej, za chvíli nastrouhat jednu mrkev, po obdělání osolit, opepřit a zalít smetanou. Přidat kurkumu a s rýží.
    Dobré to bylo.
    FITH
    FITH --- ---
    DEVIL: Ta zeleninovo chlebova nadivka me zaujala,podelis se o recept? :o)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: tyhle drůbeží zbytky spotřebováváme obyčejně do "na paprice" s těstovinama. Je to takový návrat do dětství ;)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KEMENTARI: ja kureci prsa taky nemam rad. kdyz mi zbydou z rottiserie kurete, tak je nakrajim proti vlaknum, zasypu je adzikou a prileju k nim rozpusteny maslo a poradne zamicham.
    na chleba pak natru kozi syr, dam vlazny kure a navrch hodne mekky volsky voko nebo 'poached egg'...

    TRISSIE: ja uz krutu celou nepecu. kdyz uz sem donucen, tak ji vykostim, nasolim aspon na dva dny a pak z ni udelam roladu, kterou plnim zeleninovo chlebovou nadivkou. z vypeku a kosti udelam vomacku. jak je to vykosteny a ta rolada ma nadivku, tak se to dobre ji a zbyde toho daleko min. ohrejvany je to pak dobry to nakrajet a hnedit ty platky rolady na sadle na panvi. naka omacka k tomu je ale nezbytna
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KEMENTARI: já si taky ráda rozšířím obzory, pokud někdo přijde s něčím ultimátním - na Vánoce pečeme celou krůtu a já mám pak zbytků plný mrazák :-)
    ještě z toho dělávám omáčka na těstoviny (passata+smetana+maso+bylinky) a samozřejmě obligátní tortilly, ale nové nápady se vždycky hodí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam