• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Prokrastinační otázka:

    Co je váš kuchařský majstrštyk? Kdyby vám měla přijet vážená návštěva, co byste jí uvařili?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    mj. sem dopek tyhle baskicky mrdky podle tohohle https://www.youtube.com/watch?v=kYmInJIko6Y&ab_channel=CookingwithDog
    a i kdyz sem byl linej vsechno vazit a jen sem to tam od ruky michal (mixerem), tak to vyslo na dva plechy co ma ona a v trouby to tolik nevybehlo. pek sem na 375f 35 minut na misto 450 20 minut. namisto mouky sem pouzil mandlovou mouku x lzicek. vypada to skoro jak to jeji, akorat to neni taky zazehly
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BLANITCHKA: paštiku nemám, ale má Gordona!

    A fakt to stojí za to

    Gordon Ramsay Shows How To Cook Rabbit | The F Word
    https://www.youtube.com/watch?v=dMbl-30B5FQ
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    U nás taky anglický rohlíky jedou:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Jenom hlásím, že to domácí pečivo nás od jara nepustilo. Jen jsme houstičky s blondýnou vylepšily o variantu slanina + sýr. Metodou pokus/omyl jsme se dobraly k tomu, že nejlepší je Madeland.

    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    KEMENTARI: Se zbytkovým kuřetem se dají imho dělat vcelku slušné variace na smaženou rýži (házím to do woku extrémně rychle jenom na prohřátí). Kuře extra šťavnatý není, ale v kombinaci s celým tím zbytkem a omáčkou to imho působí poměrně šťavnatě: https://thewoksoflife.com/classic-chicken-fried-rice/
    Popř. dělám různý variace na nudlový polívky: https://www.seasonsandsuppers.ca/15-minute-asian-turkey-noodle-soup/ nebo https://www.halfbakedharvest.com/20-minute-thai-peanut-chicken-ramen/ (a kuře přidám pozdějc).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: tak i po x faux pas me furt vsichni zvou, protoze sem pry obcas zabavny. sou to furt stejny akce. thanksgiving, christmas, easter, to se zerou krocani a dycky je to u nekoho jinyho. ja sem spokojenej protoze nemusim nikomu o nicem lhat
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: s tímhle přístupem jistě jsou obě strany spokojené, že se na takových akcích nevyskytuješ.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: vis co ja nemam nikoho, komu bych se mel vzpovidat kvuli tomu co delam. takze jsou mi veskery tradice uplne u zadele a fakt si delam co chci. to plati zejmena ve vareni. jiz nekolik let zpet jsem se rozhodl, ze krom kachny a husy nebudu pect krocany ani kurata vcelku za zadnejch okolnosti. taky jsem prestal frekventovat vsechny akce, kde se tyhle vyskytujou a ucastnici akci jsou nuceni zrat nepovedeny vysuseny 'pokusy' amaterskejch kucharu a nasledny 'naoko' placani po ramenou, jak 'dobry' to maj. zejmena pro to, ze to vetsinou dobry neni a ja sem az moc velkej mirek dusin na to, abych jim ukazkove zbytek vecera foukal cukr do prdele..
    spousta lidi se dotklo, kdyz sem jim pravdive rekl, ze mi to nechutna a ze meli radsi koupit pizzu. taky sem si vyslechl spousta nadavek co si to dovoluju a tak sem rekl nasrat! a to zerou lidi co maj dost na pretvarky..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: krůtí roláda je sice určitě hezká věc, ale nesplňuje podmínku "anglických Vánoc" :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    FITH: nastrouhas par mrkvi, cvrt celeru, cibuli, par cesnek strouzku, vosmahnes na sadle/masle, sulpepr, tymian, trochu medu a citron stavu. houzevnatejsi chleba nakrajim na kostky, lehce ho rozblemcnu mlikem dam sulpepr a s vejcem nebo dvema to smicham se zeleninou. dochutim to aby to bylo malinko nasladly a nakysly. bud citronem a medem nebo nakou marmeladou a citronem. rozprostru vykostenyho krocana a do nej to umotam. svazu provazkem jako na bondage a pecu
    FAT
    FAT --- ---
    KEMENTARI: Zrovna nedávno jsem dělal... Na dvě prsa dvě cibule na olej, za chvíli nastrouhat jednu mrkev, po obdělání osolit, opepřit a zalít smetanou. Přidat kurkumu a s rýží.
    Dobré to bylo.
    FITH
    FITH --- ---
    DEVIL: Ta zeleninovo chlebova nadivka me zaujala,podelis se o recept? :o)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TRISSIE: tyhle drůbeží zbytky spotřebováváme obyčejně do "na paprice" s těstovinama. Je to takový návrat do dětství ;)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KEMENTARI: ja kureci prsa taky nemam rad. kdyz mi zbydou z rottiserie kurete, tak je nakrajim proti vlaknum, zasypu je adzikou a prileju k nim rozpusteny maslo a poradne zamicham.
    na chleba pak natru kozi syr, dam vlazny kure a navrch hodne mekky volsky voko nebo 'poached egg'...

    TRISSIE: ja uz krutu celou nepecu. kdyz uz sem donucen, tak ji vykostim, nasolim aspon na dva dny a pak z ni udelam roladu, kterou plnim zeleninovo chlebovou nadivkou. z vypeku a kosti udelam vomacku. jak je to vykosteny a ta rolada ma nadivku, tak se to dobre ji a zbyde toho daleko min. ohrejvany je to pak dobry to nakrajet a hnedit ty platky rolady na sadle na panvi. naka omacka k tomu je ale nezbytna
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KEMENTARI: já si taky ráda rozšířím obzory, pokud někdo přijde s něčím ultimátním - na Vánoce pečeme celou krůtu a já mám pak zbytků plný mrazák :-)
    ještě z toho dělávám omáčka na těstoviny (passata+smetana+maso+bylinky) a samozřejmě obligátní tortilly, ale nové nápady se vždycky hodí.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    TRISSIE: To je ale dobrej tip, ten jsem jeste nikdy nepekla a beztak jsem mela v planu to vyzkouset!
    Pockam si nicmene jeste i na dalsi napady. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KEMENTARI: kdybys nedostala lepší tip, tak zbylé pečené maso (jak drůbeží, tak i vepřové) se dá moc chutně spotřebovat do pastýřského koláče - u nás ve verzi s mrkví, hráškem a kukuřicí zmizí jakékoli masové zbytky :-)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    Z pečeného kuřete mi zbyla dvě prsa. Mám je nakrájená na plátky v ledničce, maso je poměrně suché, výpek nezbyl. Potřebovala bych nějaký tip, jak je zpracovat tak, aby to bylo šťavnaté. Nemám ráda kari ani směsi ve stylu kebabu (smíchat se studenou omáčkou s jogurtovým nebo majonézovým základem a syrovou zeleninou), představovala bych si spíš něco v dálněvýchodním duchu.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TRISSIE: Jj, loupu. Zkoušela jsem to i s patizonem (moc dobré), s cuketou (trochu nuda, škoda cukety, ale když jsou jí přebytky, je to fajn způsob, jak ji spotřebovat), s máslovou a muškátovou (fajn) a s hokkaido (dost nic moc, hokkaido je mnohem lepší v jiných úpravách)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam