ZUZKAOU: ad nedávná zelodebata. Zelí v kameňáku založeno klasicky, ale dotaz na výzkum ve sklenici.
Zelí napěchováno do pětikilovky, zadeklováno plastovým těsným uzávěrem. Co 12 hodin jsem došel a zelí jsem nechal upšouknout mikrootevřením uzávěru. Pšouklo, tedy kvasí, ok. Ale dnes jsem to otevřel trochu víc a okamžitě spousta vzduchových bublinek rozmístěných ve sklenici s radostí vystřelilo nahoru a zdrhlo ze sklenice.
Mám to občas udělat, aby pak tekutina vyplnila hluchá místa? Nebo neřešit, ono si to nějak umí utéct z pevně uzavřené sklenice umí samo?
Tady právě trochu tápu. V kameňáku mám dekl oblitý vodou, tam si to oxid sám probublá, medovinu kvasím přes kvasnou zátku, slivovici mám lehce zaplachtovanou s drobnýma otvorama, ale tady v té sklenici mě mate ten docela fest zaklapnutý uzávěr.
Něco takového:
https://zacinajicivcelar.cz/...astove-na-sklenici-4l-plne-transportni-baleni-10ks-8000000001092.html