• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TESSS
    TESSS --- ---
    MAR_TINA: tohle zavarovani v mycce jsem nikdy nepochopika. To das zavarit sklenici s necim ke spinavymu nadobi, co praci prostredek, na jak dlouhy program? Jaká teplota? Jak dlouhy program?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Taky využívám teplo myčky tímto způsobem. Hlavně sklenice s vývarem na druhý a třetí zavaření proti botulotoxinu, ale i marmelády či zeleninu. A když něco vařím ve vodě, tak nad tím v páře v sítu ohřeju něco, co nechci umučit v mikrovlnce, hlavně maso ze včerejška, co by v ní ztvrdlo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    IKA: strkam sklenice s kompotem nebo rozvarenymi rajčaty do myčky k nádobí. Dvě tři, kolik zrovna je.
    IKA
    IKA --- ---
    Dostala sa ku mne historka o mojej praprababičke, ktorá vraj "keď varila zemiaky, strčila k nim jeden pohár so slivkami, a čoskoro mala dosť kompótov na celú zimu".
    Takéto akoby mimovoľné, ale vlastne geniálne varenie by som tiež chcela vedieť.

    Robíte tiež niečo také? A prezradíte, čo konkrétne?:)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Je lepší perilu mrazit nebo sušit?
    S2FI
    S2FI --- ---
    MARIPOSA: Delavam, rikame jim Bosaky, tak nevim, jestli je to presne ono, co hledas. Davam jen na 1 stredne velkou bramboru 1 rohlik a sul. Vodu ze strouhanych brambor vymackat, rohlik natrhat a promichat poradne s bramborou. Delam pak tvar koule a varim na pare cca 20 min. Na parak davam pecici papir.
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    Nemáte prosím nějaký vychytaný recept na chlupaté knedlíky ze syrových brambor? Děkuji.
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA: A přitom to bylo jednoduchý, blbuvzdorný a rychlý. Samá pozitiva. :-D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZUZKAOU: Děkuju, tohle vyzkouším!
    EDERA
    EDERA --- ---
    Včera kachní prsa. Dala jsem si je tady do vyhledávače, který mě navedl na Vaňka. Takže jsem to vzala přesně podle něj a výsledek byl fakt skvost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: ha vida

    Ar Rav Z ruky do huby
    14h ·
    Vážení Pražané, jelikož jsou opět zavřené farmářské trhy nabízíme Vám sobotni (31.10.2020) závoz Kobylnických vajec (1 CZ vel. L a XL 7kč a vel. M 6.50kč).Vždy týdenní snůška, min. spotřeba 30 dní. Dále nabízíme Selská kuřata cca 1.2 -1.5kg(1kg cena 180Kc), tato kuřata jsou speciálně dlouhodobě krmena ( kukuřice, syrovátka), poznáte to na chuti, .
    Závoz po Praze zdarma, ( budeme rádi, když objednávka dosáhne 400kč).Rozvážíme od 12hod až do 20hod. Objednávky pište do zpráv naší stránky, uveďte prosím svoji přesnou adresu a telefon. Odkaz na stránky:
    https://www.facebook.com/Dvůr-Kobylnice-359641850789173/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ONDRAT: malostranská KPZ bere nějakou drůbež. My na opatově máme jiného dodavatele, ale kuře je okolo 150 kč/kg

    Malostranská KPZ | Adresář Farmářů | Mapotic
    https://www.adresarfarmaru.cz/469346-malostranska-kpz
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Prosím nemáte někdo tip kam pro farmářský kuře v Praze? Jezdím na Arbesák do řeznictví, ale rád bych něco blíž (Bubeneč, Letná, Holešovice, Palmovka, Karlín). Podmínkou je rozumná cena (né 220/kg jako Meatpoint tady na Hradčanský)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Gnocchi z ricotty

    200g hladké mouky 00
    200g ricotta
    3x žloutek
    trochu nastrouhanýho parmezánu
    sůl a pepř

    Promíchám pořádně vše kromě mouky, dochutím. Naliju do mouky, vypracuju, vytvořím válečky, nakrájím, uvařím.
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    SIBILLE: Ty plátky ne moc hubený, ať to neni hadr.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    LA_BETE: Já osobně měla jen obalovaný, ale někdo ho zapeká nebo děla polévku. Prakticky je to podobně zpracovatelné jako cuketa.
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    LA_BETE: My to milujeme na plátky, opéct na olivovém oleji, pak osolit, opepřit a posypat pecorinem nebo jiným oblíbeným sýrem.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Mám tu dva patizony a vůbec netuším, co s nimi, nikdy jsem je nevařila. Nějaké osvědčené tipy? Díky
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MICHELLEDANIELS: přinejmenším v pobočce Ládví dnes rebarbora spatřena
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam