• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    SIBILLE: Ty plátky ne moc hubený, ať to neni hadr.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    LA_BETE: Já osobně měla jen obalovaný, ale někdo ho zapeká nebo děla polévku. Prakticky je to podobně zpracovatelné jako cuketa.
    SIBILLE
    SIBILLE --- ---
    LA_BETE: My to milujeme na plátky, opéct na olivovém oleji, pak osolit, opepřit a posypat pecorinem nebo jiným oblíbeným sýrem.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    Mám tu dva patizony a vůbec netuším, co s nimi, nikdy jsem je nevařila. Nějaké osvědčené tipy? Díky
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MICHELLEDANIELS: přinejmenším v pobočce Ládví dnes rebarbora spatřena
    STRANGERD
    STRANGERD --- ---
    ZUZKAOU: "drstkova" z kotrce je u me hodne na spici ceskych polivek, a to si myslim ze zrovna v tomhle oboru je na tom nase tradicni gastronomie dost solidne:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SALVATOR: vlastně nic. ono to s tím rozpadem v teple není zas až tak žhavé ani u vitamínu C
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SALVATOR: Je to mix studeny stavy a vyvareny stavy ze zbytku..
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SALVATOR: to je ale jen na chut..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KASUMI: To by mě zajímalo, co těch 10 minut vaření udělá se všema těma zdravejma věcma, co by v těch citrónech a zázvoru měly bejt...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pokud najdete kotrč (rostou, hledejte u borovic), rozhodně ho uvařte v hovězím vývaru. Mám velké nutkání to vyhlásit za nejlepší polívku na světe :-D
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ADELHAIDA: vidíš to, na ten jsem úplně zapomněla. Děkuji :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MICHELLEDANIELS: V Icelandu, mražení jí neublíží.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vyskocila na me nejaka reklama na "ginger shot", coz me zaujalo, tze jsem si udelala podle tohoto receptu vlastni
    Domácí ginger shot – janaduff.cz
    https://janaduff.cz/2019/02/01/domaci-ginger-shot/

    hodlam to zamrazit do kostek a hazet do caje..

    jen jsem pri vymackavani pres latku mela nehodu - latka praskla, tze te hmoty na vyvareni jsem mela mene a jinak spoustu zazvoru vsude po kuchyni :D
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    Mám doma kachní prsa a našla jsem si parádní recept s rebarborou. Nemáte náhodou tip, kde ji sehnat v tuhle dobu?
    REONA
    REONA --- ---
    JESTEDMAN: Podle mě třeba kolem Vánoc bývají lepší než to, co se dá sehnat v obchodech. Zrovna včera jsme s mamkou zbytek dotrhaly a uložily do bedýnky.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RUTHLESS: dozrají uvnitř, ale nebudou tak sladké
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ROISIN: mama dela takovou falesnou 'sarmu'.
    mlety dobre ochuti (dava tam smes adzika koreni), splaca takovy sisky, vysklada je do remosky, vezme kysany zeli a poklade ho do vrstvy na sisky hoveziho, pak hrnek rajcatovy stavy, do to da par lzic kecupu a zamicha, poleje s tim rovnomerne zeli a navrh da tenkou vrstvu zakysany smetany. v remosce to upece a s bramborama je to fakt dobry. to maso pusti stavu a to zeli taky a smicha se to dole v remosce, zeli je trochu krupavy misty a zakysana s rajcatovou se jakoby vpijou do toho zeli, ze to neni uplne kysely..
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    ROISIN: Sekaná s lepenicí - do uvařených brambor dát trochu sádla/másla a promíchat se studeným zelím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam